امیدنامه، خودرو را به بورس کالا می‌آورد؟

امیدنامه، خودرو را به بورس کالا می‌آورد؟ چند هفته پیش مدیرعامل سایپا از عرضه محصولات این شرکت در بورس کالا خبر داد در همین راستا به تازگی امیدنامه پذیرش سراتو در بورس کالای ایران منتشر شده است. به گزارش ایسنا، تقریباً یک‌سال پیش بود که مدیرعامل بورس کالا در گفت‌وگو با ایسنا، اعلام کرد که […]

امیدنامه، خودرو را به بورس کالا می‌آورد؟

چند هفته پیش مدیرعامل سایپا از عرضه محصولات این شرکت در بورس کالا خبر داد در همین راستا به تازگی امیدنامه پذیرش سراتو در بورس کالای ایران منتشر شده است.

به گزارش ایسنا، تقریباً یک‌سال پیش بود که مدیرعامل بورس کالا در گفت‌وگو با ایسنا، اعلام کرد که می‌خواهند پراید را از طریق اوراق سلف موازی و از دریچه بورس کالا تأمین مالی کنند.

بعد از اعلام این خبر صحبت‌های زیادی درباره پذیرش یا عدم‌پذیرش این کالا در بورس شد، قیمت‌گذاری خودرو موضوع مهمی بود که مانع حقوقی برای عرضه اوراق سلف موازی خودرو در بورس ایجاد می‌کرد چرا که برای این کار، لازم بود این خودرو در بورس کالا پذیرش و کشف قیمت شود اما از آنجایی که پراید از طریق شورای رقابت قیمت‌گذاری می‌شود، قابلیت کشف قیمت در بورس کالا را نداشت.

بعد از گذشت ماه‌ها، هفته گذشته مدیرعامل سایپا در همایش بین‌المللی صنعت خودرو اعلام کرد که سراتو در بورس کالا پذیرفته شده است، اما در آن زمان امیدنامه‌ای از این پذیرش منتشر نشده بود که بتوان از جزییات این پذیرش اخبار مستند تری داشت.

اما بورس کالا به تازگی امیدنامه‌ای منتشر کرده که گویای پذیرش سراتو در بورس کالاست. به نظر می‌رسد بورس کالا و گروه سایپا به تفاهم‌هایی رسیدند تا خودروهایی که مشمول قیمت‌گذاری نمی‌شود را بتوانند از طریق اوراق سلف موازی تأمین مالی کنند. در این امیدنامه آمده که درخواست پذیرش کالای خودروی سراتو تولیدی شرکت سایپا و از طریق شرکت تأمین سرمایه لوتوس پارسیان در تاریخ ۲۵ دی‌ماه سال ۱۳۹۵ به شرکت بورس کالای ایران ارایه شد و در نودمین جلسه هیأت پذیرش بورس کالای ایران در تاریخ ۱۹ ‌اسفندماه سال ۱۳۹۵ مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفته و پذیرش آن به تصویب رسیده است.

 

عرضه‌کننده یعنی شرکت سایپا متعهد شده که شرایط عرضه را به گونه‌ای فراهم کند که حداقل ۴ بار عرضه در ماه انجام پذیرد و در صورت وجود تقاضا با نظر بورس نسبت به عرضه اقدام کند. موضوع کشف قیمت این خودرو از مواردی است که می‌تواند جای بحث داشته باشد، چرا که قاعدتاً این کالا باید از طریق عرضه و تقاضا کشف قیمت شود و در صورت عدم عرضه به مقدار نیاز بازار فشار تقاضا می‌تواند قیمت این کالا را بیش از آن چه ارزش دارد بالا ببرد. این‌که آیا در این مورد جزییات این موضوع هم صحبت‌هایی بین دو طرف انجام شده یا خیر را فعلاً کسی نمی‌داند اما دیر یا زود می‌توان از این قسمت از پازل عرضه خودرو در بورس کالا سر در آورد.