ساماندهی نقدینگی کشور با راهکار واگذاری پروژه‌های عمرانی به بخش خصوصی

رییس مجلس ساماندهی نقدینگی کشور با راهکار واگذاری پروژه‌های عمرانی به بخش خصوصی لاریجانی با اشاره به این‌که  رشد ۸درصدی مقرر در برنامه ششم توسعه به آسانی قابل دستیابی نیست، تصریح کرد: باید به مدت ۵ سال کار مجاهدانه کرد تا اقتصاد کشور از این وضعیت خارج شود. به گزارش خانه ملت، علی‌لاریجانی گفت: حضور […]

رییس مجلس

ساماندهی نقدینگی کشور با راهکار واگذاری پروژه‌های عمرانی به بخش خصوصی

لاریجانی با اشاره به این‌که  رشد ۸درصدی مقرر در برنامه ششم توسعه به آسانی قابل دستیابی نیست، تصریح کرد: باید به مدت ۵ سال کار مجاهدانه کرد تا اقتصاد کشور از این وضعیت خارج شود.

به گزارش خانه ملت، علی‌لاریجانی گفت: حضور در یادواره شهدای فرهنگی و دانش‌آموزی و همایش شهدای استان سمنان افتخاری برای من بود زیرا معتقدم این نوع مراسم علاوه بر قدردانی از شهدا و خانواده‌های آنها تأثیرات روحی خوبی بر جامعه می‌گذارد.

رییس مجلس شورای اسلامی در خصوص برگزاری یادواره‌های شهدا، افزود: آنچه مقامات و مسؤولان برای کشور کرده‌اند در مقابل شهدا و رشادت‌های شهدا ارزنی بیش نیست؛ این درحالی است که روحیه جهادی موجب پایداری مملکت ما شده است چرا که با نگاه به صحنه منطقه متوجه می‌شویم امنیت ایران مرهون همین رشادت‌ها است لذا باید با قدردانی از آنها تلاش کرد تا فرهنگ جهاد و شهادت در جامعه باقی بماند.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که  در جلسه شورای اداری در جریان اوضاع استان سمنان قرار گرفته است، افزود: با توجه به آنچه که مسؤولان استانی گفتند به نظر می‌رسد اتفاقات خوبی در استان افتاده و سمنان در مسیر درستی حرکت می‌کند.

دستیابی به رشد ۸ درصدی در برنامه ششم نیازمند ۵ سال کار مجاهدانه است

لاریجانی در خصوص برنامه ششم توسعه نیز توضیح داد: برنامه ششم کار مفصلی در مجلس بود که در کل بر روی چند موضوع در برنامه تمرکز شد؛ رشد ۸ درصدی کشور و لوازم مورد نیاز آن از جمله مواردی بود که مجلس در برنامه ششم بر روی آن تمرکز کرد هر چند رشد ۸ درصدی رشد بالایی است و نمی‌توان به آسانی به آن رسید لذا باید به مدت ۵ سال کار مجاهدانه کرد تا اقتصاد کشور از این وضعیت خارج شود.

در برنامه ششم توسعه فقط به کلیات پرداخته نشده است/توجه ویژه به IT

وی همچنین افزود: در برنامه ششم توسعه به کشاورزی و پایداری روستا‌ها نیز توجه خوبی شده است چرا که کاملاً مشخص و تعریف شده که چند روستا با چه رقم و چه برنامه‌ای آباد شوند همچنین به جزییات کشاورزی و صادرات مشخصاً پرداخته شده است؛ در واقع در این برنامه فقط به کلیات پرداخته نشده است.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که  در برنامه ششم در زمینه صنعت به معادن توجه شده است، گفت: برنامه ششم حمایت‌های خوبی از معادن کرده تا انشاا… بخش خصوصی وارد کار شود و تولید ملی و صادرات در این حوزه افزایش پیدا کند.

وی با بیان این‌که  اقتصاد مقاومتی در دو کلمه تولید ملی و صادرات خلاصه می‌شود، افزود: برنامه ششم توسعه به تکنولوژی IT نیز توجه خاصی کرده و بالا‌ترین رشد در برنامه به این بخش تعلق گرفته است که حدود ۱۹ درصد می‌شود، همچنین برای صنایع نیز ۴۰ درصد تسهیلات اختصاص یافته تا مشخص شود هر بخش چطور باید رشد کند.

اقدامات مجلس برای بحران کم‌آبی در کشور؛ از مکانیزه کردن کشاورزی تا کشت محصول متناسب با شرایط جغرافیایی.

لاریجانی در ادامه گفت: علاوه بر اختصاص چند میلیارد دلار از صندوق توسعه برای مهار ریزگردها، برداشت از جنگل‌ها برای مدت زمان مشخصی در این برنامه ممنوع شده است لذا می‌توان آینده روشنی را برای کشور با توجه به برنامه ۵ ساله ششم تصور کرد.

رییس مجلس شورای اسلامی در خصوص کمبود آب در استان سمنان و دیگر شهرهای کشور گفت: مجلس اقدامات خوبی برای فائق آمدن بر این مشکل انجام داده است اگرچه ایران به‌طور کلی کشور کم آب و خشکی است لذا باید از آب موجود نهایت استفاده درست را داشت البته باید با مکانیزه کردن کشاورزی ۹۰ درصد از آب مصرفی کشور در این حوزه را سامان داد.

لاریجانی همچنین در خصوص مبارزه با کم آبی گفت: لازم است هر شهر کشت مناسب با جغرافیا و آب و هوای خود داشته باشد نه آن‌که در شهری کم آب، برنج کشت شود. مثلاً زعفران و پسته با وجود نیاز محدود به آب اما درآمد بالایی برای تولیدکننده و صادرکننده به همراه دارد لذا انتظار می‌رود وزارت جهاد و کشاورزی این مهم را سر و سامان دهد.

درآمد‌ها و هزینه‌ها در بودجه سال ۹۶ به هم نزدیک شده است

وی با بیان این‌که  تشویق کشاورزان به تغییر کشت در قالب تسهیلات در برنامه ششم توسعه آمده است، گفت: در قانون برنامه آمده است که استان‌هایی که در جوار دریا قرار دارند باید ۳۰ درصد آب شرب خود را از طریق آب شیرین‌کن تأمین کنند هرچند شورای نگهبان ایراداتی به این مصوبه مجلس گرفته اما با توجه به این‌که  من خود نیز قائل به این ایرادات نیستم باید با تعامل برای آن فکری کرد.

دکتر لاریجانی با بیان این‌که  نمایندگان مجلس تلاش کردند کشور در سال آینده صاحب برنامه و بودجه شود، افزود: در بودجه سال ۹۶ تلاش شده درآمد‌ها و هزینه‌ها به هم نزدیک شود تا کشور در فشار هزینه‌ای قرار نگیرد، همچنین به سمت متعادل شدن اوراق مشارکت نیز رفته‌ایم.

سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای کشور همچنان ۳۰ درصد است

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که  صندوق توسعه ملی پشتوانه توسعه اقتصادی کشور است، گفت: سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای کشور همچنان همان ۳۰ درصد قرارداده شده است، این در حالی است که دولت نمی‌تواند از درآمدهای این صندوق استفاده کند ضمن آن‌که ۳۰ درصد از درآمدهای کشور در تمامی این بخش‌ها به این صندوق واریز می‌شود تا در اختیار بخش خصوصی جهت رشد و توسعه کشور قرار بگیرد.

وجود بیش از هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور

رییس مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: رویکرد واگذاری پروژه‌های عمرانی به بخش خصوصی علاوه بر امکان تکمیل طرح‌ها و پروژه‌های ناقص می‌تواند مقدار زیادی از نقدینگی کشور را سامان دهد؛ چرا که بیش از هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که بهتر است به سمت پروژه‌های عمرانی رود و این امر موجب آبادانی کشور خواهد شد.

وی با بیان این‌که  مدیران محلی ریز مشکلات را بهتر از مدیران کشوری درک می‌کنند، تصریح کرد: به دلیل همین ظرفیت در میان مدیران میانی تلاش کردیم امکان و قدرت بیش‌تری را در اختیار شوراهای برنامه‌ریزی استان قرار دهیم زیرا نمایندگان استانی بهتر می‌توانند مسایل مرتبط با استان خود را حلاجی کنند.

۳ میلیارد دلار از سرمایه‌گذاری ۹ میلیارد دلاری در ایران از آن یکی از استان‌ها شده است

دکتر لاریجانی با اشاره به این‌که  پس از توافق هسته‌ای حدود ۹ میلیارد دلار در کشور سرمایه‌گذاری شده است، ضمن توصیه به مدیران گفت: یکی از استان‌ها توانسته است ۳ میلیارد دلار از این سرمایه‌گذاری را برای خود جذب کند؛ در همین راستا باید توجه شود که از این فرصت‌‌ها در استان خود نهایت بهره‌برداری را داشته باشید.

رییس مجلس شورای اسلامی تأکیدکرد: کشور ایران دارای منابع نفت و گاز بسیاری است؛ از این رو ذخایر معدنی کم‌تر مورد توجه قرار می‌گیرند و در قانون برنامه ششم مصوبات خوبی برای استخراج معادن تدوین شده تا این منابع به سوددهی و ثروت برای کشور منجر شوند؛ لذا مدیران استانی باید تلاش کنند این قوانین اجرایی شود.

وی با بیان این‌که  روستاهای بسیاری در کشور با امکانات کامل وجود دارند اما به دلیل عدم چرخه اقتصادی مطلوب خالی از سکنه شده‌اند، گفت: باید برای روستا‌ها فرصت اشتغال و منابع درآمدی ایجاد شود. به همین دلیل دولت در برنامه ششم موظف است در حواشی روستا‌ها سرمایه‌گذاری کرده تا جوانان تنها متکی به کشاورزی نباشند.

لاریجانی همچنین پیشنهاد داد: استانداری‌ها ستاد و گروه‌هایی را ایجاد و طی آن با تعریف شناسنامه برای هر استان، ظرفیت‌ها و مزیت‌های شهر‌ها را مشخص کنند تا در این صورت مشخص شود مثلاً در یک بازه زمانی ۵ ساله چه اقداماتی صورت گیرد تا روستا‌ها دارای بازده اقتصادی شوند.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که  آبرسانی به روستا‌ها مورد توجه مجلس بوده به همین دلیل موضوع را با رهبری مطرح و ایشان اذن برداشت از صندوق توسعه را برای حل مشکل در این مسأله داده‌اند، گفت: حدود ۹۹۰ هزار میلیارد تومان برای حل مشکل آبرسانی و ایجاد آبیاری نوین در روستا‌ها از محل صندوق توسعه ملی اختصاص دادیم.

وی آینده کشور را امیدوارکننده دانست و گفت: معتقدم از گردنه‌های مهمی عبور کرده‌ایم و علاوه بر برخورداری از نعمت رهبری هوشمند، کشور از یک بلوغ عقلانی در سطوح مختلف برخوردار شده است.

لاریجانی ادامه داد: بسیاری از مشاجرات اقتصادی و سیاسی گذشته که بعضاً ناهنجار نیز بودند؛ امروز در کشور مشاهده نمی‌شود.

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین توضیح داد: اوایل انقلاب گروهی چپ و گروهی راست بودند اما خوشبختانه امروز این وضع را نمی‌بینیم چرا که همه افرادی که گرایش چپ داشتند می‌گویند اقتصاد باید رقابتی و مردمی‌ شود.

وی با بیان این‌که  زمانی مشاجرات سیاسی بی‌ در و دروازه در کشور بود که الان کم‌تر شده است، گفت: در گذشته حتی در نوع سیاست‌های کشور در منطقه اختلاف دیده می‌شد اما اکنون در میان همه تفکرات و احزاب وفاق وجود دارد؛ که این مهم برای توسعه کشور بسیار مهم است.

 

لاریجانی با بیان این‌که  برای گروه‌های مختلف فکری جا افتاده که اولویت اول کشور مسایل اقتصادی است، گفت: با توجه به ظرفیت نیروی انسانی و منابع موجود باید به آینده کشور امیدوار باشیم البته این مهم به همت ما نیز بستگی دارد ضمن آن‌که باید حواشی ایران را در سطح ملی و منطقه‌ای کاهش دهیم.