مدیرکل امور فناوری وزارت نفت، گفت: حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان برای تقویت زیرساختها و توسعه فناوریهای داخلی صنعت نفت اهمیت فراوانی دارد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نفت، عرفان ریاحی؛ در نشست تخصصی «روشهای نوین تأمین مالی در زیستبوم دانشبنیان در صنعت نفت» در سومین همایش پتروتک، با اشاره به اینکه صنعت […]
مدیرکل امور فناوری وزارت نفت، گفت: حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان برای تقویت زیرساختها و توسعه فناوریهای داخلی صنعت نفت اهمیت فراوانی دارد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نفت، عرفان ریاحی؛ در نشست تخصصی «روشهای نوین تأمین مالی در زیستبوم دانشبنیان در صنعت نفت» در سومین همایش پتروتک، با اشاره به اینکه صنعت نفت کشور همواره با چالشهای متعددی از جمله تحریمها و وابستگی به تجهیزات خارجی روبهرو بوده است، خاطرنشان کرد: صنعت نفت کشور با هدف افزایش بهرهوری، تسریع در پروژهها، صرفهجویی ارزی، خنثیسازی تحریمها و رشد اقتصادی در مسیر توسعه دانشبنیان گام برداشته است. وی افزود: از سال ۱۳۹۸، وزارت نفت با راهاندازی صندوق پژوهش و فناوری و ایجاد پارک فناوری، تلاش کرد به این هدف دست یابد. این حرکت، با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در زیستبوم نوآوری، زمینهساز حضور شرکتهای دانشبنیان و توسعه فناوریهای بومی در صنعت نفت کشور شد. مدیرکل امور فناوری وزارت نفت، با بیان اینکه وزارت نفت در این فرآیند با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و صندوق نوآوری، بهمنظور تسهیلگری و توسعه شرکتهای دانشبنیان، موفق شد تعداد این شرکتها را چهار برابر افزایش دهد، گفت: این توسعه به گسترش حضور شرکتهای فناور در استانهای مختلف و توانمندسازی آنها برای ارائه راهکارهای فناورانه به صنعت نفت انجامید. ریاحی؛ ادامه داد: پیشرفتهای چشمگیری در زمینههای مختلف فناوری، ازجمله حفاری، پمپهای حفاری و تجهیزات مکانیکال حاصل شده است. با وجود این موفقیتها، همچنان در برخی حوزهها، بهویژه فناوریهای اطلاعات و تحول دیجیتال، نیاز به توسعه بیشتری احساس میشود. وی با بیان اینکه وزارت نفت بهمنظور تأمین مالی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان با بازنویسی قوانین و ایجاد صندوقهای تخصصی، به تسهیل فرآیندها پرداخته است و قصد دارد در سالهای آتی سهم بیشتری از نیازهای صنعت نفت را با استفاده از توانمندیهای داخلی تأمین کند، گفت: امید است در سالهای آینده، صنعت نفت با توسعه بیشتر این حوزهها، با اتکاء به فناوریهای نوین، بتواند چالشهای موجود را پشت سر بگذارد و به رشد پایدار دست یابد.
رفع موانع توسعه صنعت نفت به کمک صندوق پژوهش و فناوری
در ادامه، مهدی حسنزاده؛ معاون مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری نفت، با اشاره به اینکه صندوق پژوهش و فناوری نفت بهعنوان یک نهاد تخصصی، با هدف حمایت از نوآوریها و پروژههای فناورانه در صنعت نفت فعالیت میکند، اظهار کرد: این صندوق سال ۱۳۹۰ تأسیس شد و تفاوت آن با دیگر صندوقهای پژوهش و فناوری، تمرکز آن بر صنعت نفت و انرژی است. وی با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری نفت خدمات مختلفی در زمینه تأمین مالی و ضمانتنامهها به شرکتهای دانشبنیان ارائه میدهد، بیان کرد: یکی از اهداف مهم صندوق، ایجاد ابزارهای نظارتی و تسهیلاتی است که به تسهیل فرآیندهای اجرایی و مالی پروژهها کمک کند. معاون مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری نفت، با اشاره به حجم روبه رشد ضمانتنامههای این صندوق، گفت: سال ۱۴۰۲ بیش از ۵٫۵ هزار میلیارد تومان ضمانتنامه به شرکتهای فعال در صنعت نفت ارائه شده است و این رقم امسال به بیش از هفت هزار میلیارد تومان میرسد. حسنزاده؛ به گسترش پوشش خدمات صندوق در میان شرکتهای مختلف در صنعت نفت اشاره کرد و افزود: صندوق پژوهش و فناوری نفت در تلاش است نیازهای متنوعی از دانشگاهها و شرکتهای صنعتی را در این حوزه تأمین کند. وی با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری نفت با رویکرد خطشکنی و حمایت از شرکتهای نوپا به دنبال ارائه تسهیلات به پروژههای مبتنی بر فناوری است، گفت: صندوق پژوهش و فناوری نفت در تلاش است بهویژه در زمینههای نفتی و انرژی، همکاریهای جدیدی شکل دهد. معاون مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری نفت، هدف این صندوق را تسهیل روند سرمایهگذاری در پروژههای بزرگتر بیان کرد و افزود: این صندوق با همکاری با معاونت علمی و فناوری و دیگر نهادهای مرتبط، بهدنبال توسعه ابزارهای جدید برای تأمین مالی پروژههای نفتی است. حسنزاده؛ با تأکید بر اینکه یکی از بزرگترین چالشها برای شرکتهای دانشبنیان، نبود پشتوانههای مالی و اعتباری کافی است، افزود: این صندوق ضمانتنامهها و تسهیلاتی را برای اجرایی شدن پروژهها به شرکتهای دانشبنیان ارائه میدهد. یکی از ابزارهای جدیدی که برای این منظور توسعه دادهایم، تأمین مالی مبتنی بر درآمدهای پروژههاست. وی با اشاره به نیاز به نگاه حاکمیتی در این حوزه، گفت: صندوق پژوهش و فناوری نفت بهعنوان یک نهاد تخصصی در صنعت نفت، تلاش دارد با حمایت از شرکتهای دانشبنیان به توسعه پایدار این صنعت کمک کند و موانع موجود در تأمین مالی پروژهها را کاهش دهد.
دیدگاه بسته شده است.