۱۱ فاز جدید گازی تا پایان دولت راه‌اندازی می‌شوند

زنگنه ۱۱ فاز جدید گازی تا پایان دولت راه‌اندازی می‌شوند افزایش تولید گاز در عسلویه به ۶۰۰ ملیون مترمکعب وزیر نفت با اشاره به برنامه افزایش ظرفیت تولید گاز از پارس‌جنوبی به ۶۰۰ میلیون متر مکعب در روز، گفت: به زودی برداشت گاز ایران و قطر در این میدان مشترک برابر می‌شود. به گزارش مهر، […]

زنگنه

۱۱ فاز جدید گازی تا پایان دولت راه‌اندازی می‌شوند

افزایش تولید گاز در عسلویه به ۶۰۰ ملیون مترمکعب

وزیر نفت با اشاره به برنامه افزایش ظرفیت تولید گاز از پارس‌جنوبی به ۶۰۰ میلیون متر مکعب در روز، گفت: به زودی برداشت گاز ایران و قطر در این میدان مشترک برابر می‌شود.

به گزارش مهر، بیژن زنگنه در مراسم افتتاح همزمان ۵ تأسیسات جدید تحت فشار گاز با بیان این‌که ظرفیت تولید گاز ایران در پارس‌جنوبی در طول فعالیت دولت یازدهم با افزایش دو برابری به ۳۰۰ میلیون متر مکعب در روز افزایش یافت گفت: تا پیش از آغاز فعالیت دولت یازدهم در مجموع ۱۰ فاز پارس‌جنوبی در مدار بهره‌برداری قرار گرفته بود که تا پایان فعالیت دولت ۱۱ فاز جدید راه‌اندازی و به تولید گاز می‌رسند.

وزیر نفت با تأکید بر این‌که پیشتر برای یک دوره تولید گاز ایران با قطر در پارس‌جنوبی برابر شده بود اما به دلیل تغییر در بهره‌برداری از فازهای جدید دوباره از قطر در پارس‌جنوبی جا ماندیم، گفت: پیش‌بینی می‌شود با بهره‌برداری فازهای جدید پارس‌جنوبی به زودی بار دیگر تولید گاز ایران و قطر برابر شده است.

این عضو کابینه دولت با اشاره به فاصله یک هزار کیلومتری میان تولید و مصرف گاز در کشور اظهار داشت: با بهره‌برداری از هر خط لوله جدید ۵۶ اینچی انتقال گاز و تأسیسات تحت فشار آن در مجموع حدود ۱۱۰ میلیون متر مکعب به ظرفیت انتقال گاز کشور افزوده می‌شود، تأکید کرد: بنابراین با افزایش ظرفیت تولید گاز پارس‌جنوبی به حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعب در روز باید ۶ خط لوله اصلی برای انتقال گاز از جنوب به شمال کشور احداث شود.

این مقام مسؤول با یادآوری این‌که تاکنون برخی از این خطوط به بهره‌برداری رسیدند و به زودی خطوط لوله و تأسیسات جدید تحت فشار گاز هم راه‌اندازی خواهد شد، تأکید کرد: همه این سرمایه‌گذاری‌ها برای جلوگیری از حبس در پارس‌جنوبی است.

زنگنه با بیان این‌که هم اکنون هزینه سرمایه‌گذاری ساخت یک ایستگاه تحت فشار گاز حدود ۱۰۰ میلیون دلار است افزود: در مجموع در طول ۳ سال گذشته تاکنون حدود ۳ هزار میلیارد تومان برای احداث ایستگاه‌های تحت فشار گاز و تکمیل خطوط لوله ازجمله خط لوله هشتم سراسری سرمایه‌گذاری شده است.

وزیر نفت با اشاره به افزایش ظرفیت، تولید و انتقال گاز در کشور، یادآور شد: سال ۹۲ حدود ۴۲ درصد از سبد سوخت نیروگاه‌های برق فرآورده‌های نفتی بود که ارزش این فرآورده نفتی حدود ۱۸ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

وی با اشاره به رشد سالانه ۶ تا ۷ درصدی مصرفی سوخت در بخش نیروگاهی با بهره‌برداری از نیروگاه‌های جدید برق در کشور افزود: امسال سهم فرآورده‌های نفتی در سبد سوخت نیروگاه‌ها به ۱۰ درصد کاهش یافته که اگر حوادثی در پارس‌جنوبی به وقوع نمی‌پیوست، سهم فرآورده‌های نفتی در سبد سوخت نیروگاهی حتی به ۸ درصد هم کاهش می‌یافت.

این مقام مسؤول خاطرنشان کرد: باید با افزایش مقاوم‌سازی پارس‌جنوبی در برابر حوادث گاز ریسک تولید گاز را به حداقل کاهش دهیم.

در ادامه این مراسم معاون اول رییس‌جمهوری با اشاره به دستاوردهای متعدد و اقدامهای مناسب وزارت نفت در توسعه بخش نفت و گاز گفت: بخش نفت، گاز و پتروشیمی از نظر اقتصاد مقاومتی و از لحاظ مقاوم‌سازی اقتصاد کشور کارنامه بسیار درخشانی دارد.

اسحاق جهانگیری ادامه داد: مدیران صنعت نفت و گاز در این دوره کارنامه درخشانی را به نام خود ثبت کردند و بهطور حتم ملت قدرشناس ایران در جریان این خدمات قرار خواهند گرفت و قدردان خدمتگزاران خود خواهند بود.

 

وی افزود: هر کس هم که در این مسیر سنگ اندازی می‌کند به جوهره خودش مربوط است که انتخاب کرده است صادق نباشد و ما بهعنوان خادمان ملت، خیلی آنها را جدی نمی‌گیریم و به این حرف‌ها توجه نمی‌کنیم و آنچه برای ما اهمیت دارد این است که از فرصتهایی که در اختیار داریم برای خدمت به مردم استفاده کنیم.