مدیرعامل هلدینگ فناوری اطلاعات بیمه‌مرکزی

صنعت بیمه ۲۰ سال از صنعت بانکداری عقب است

معصومه براتی- مدیرعامل هلدینگ فناوری اطلاعات بیمه‌مرکزی، گفت: صنعت بانکداری در پذیرش تحولات دیجیتال بسیار سریع‌تر از صنعت بیمه عمل کرده و صنعت بیمه حداقل ۲۰ سال از صنعت بانکداری عقب است. به گزارش مناقصه‌مزایده، صادق فرامرزی؛ دیروز (سه‌شنبه) در همایش بانک و بیمه (فینشورتک) که با رویکرد توسعه بانکداری با فناوری‌های مالی، فناوری‌های نوین […]

معصومه براتی- مدیرعامل هلدینگ فناوری اطلاعات بیمه‌مرکزی، گفت: صنعت بانکداری در پذیرش تحولات دیجیتال بسیار سریع‌تر از صنعت بیمه عمل کرده و صنعت بیمه حداقل ۲۰ سال از صنعت بانکداری عقب است. به گزارش مناقصه‌مزایده، صادق فرامرزی؛ دیروز (سه‌شنبه) در همایش بانک و بیمه (فینشورتک) که با رویکرد توسعه بانکداری با فناوری‌های مالی، فناوری‌های نوین در صنعت بیمه و چشم‌انداز بازار‌ها برگزار شد، اظهار کرد: صنعت بیمه حداقل ۲۰ سال از صنعت بانکداری عقب است و صنعت بانکداری در پذیرش تحولات دیجیتال بسیار سریعتر از صنعت بیمه عمل کرده است. برای مثال در حوزه رایانش ابری، فناوری نسل پنج، اینترنت‌اشیاء، امضای دیجیتال، بلاکچین، سیستم‌های پرداخت سریع و تشخیص هویت بیومتریک صنعت بانکداری تحولات خود را طی کرده اما صنعت بیمه هنوز در حال زمینه‌سازی این حوزه‌هاست. با این حال، حجم دقت، دیجیتالی شدن و داده‌ها در صنعت بیمه بسیار قوی است و این صنعت از میزان بالایی از جزئیات داده‌ها برخوردار است. وی افزود: اگر بتوانیم از داده‌های بانکی برای شناسایی مشتریان صنعت بیمه استفاده کنیم به گسترش صنعت بیمه کمک می‌کند اما اگر بتوانیم از پلتفرم‌های مشترک در صنعت بانکداری و بیمه بهره‌برداری شود، می‌تواند به توسعه هر دو صنعت به ویژه بیمه کمک بسیاری باشد. فرامرزی؛ ادامه داد: از طرفی ضریب نفوذ بیمه کشور حدود ۲٫۵ درصد است در حالی که ضریب نفوذ بیمه در سطح جهانی نزدیک به هفت درصد است و کل پرتقوی بیمه کشور در سال‌جاری نزدیک به ۳۰۰ تا ۳۵۰ همت است و تغییرات امروز صنعت بیمه اعمال اصلاح روندهایی است که سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری صنعت بیمه را با مانع روبه‌رو ساخته است. بنابراین، امروز در صنعت بیمه بیشتر از صنعت بانکداری نیازمند تنظیم‌گری و مدیریت در حوزه‌ داده‌ها هستیم. مدیرعامل هلدینگ فناوری اطلاعات بیمه‌مرکزی، گفت: امروز مهم‌‌ترین اصلی که در صنعت بیمه در دستور کار قرار دارد، حاکمیت داده است که موجب افزایش دقت تحلیل‌های ریسک، بهینه‌سازی قیمت‌های بیمه‌ای و کاهش تقلب و بهبود تجربه مشتری می‌شود. امروز انتشار داده بیشتر از هر زمانی به افزایش بهره‌وری کمک خواهد کرد و در بیمه‌مرکزی تا چند ماه آینده پلتفرم داده راه‌اندازی خواهد شد.

تنظیم‌گری بانک‌ها نسبت به تحولات روز عقب‌ مانده است

عضو هیئت‌ مدیره بانک صادرات نیز، گفت: شبکه بانکی در حوزه تنظیم‌گری با توجه به گرایش مردم به حوزه فین‌تک‌‌ها و رمزارزها، عقب مانده و نیازمند به‌روزرسانی در قوانین و مقررات مربوط به این حوزه هستیم. یاسر مرادی؛ در همایش بانک و بیمه (فینشورتک) با اشاره به عدم توسعه قوانین و تنظیم‌گری در نظام بانکی نسبت به تحولات بازارهای مالی، گفت: متأسفانه در حوزه تنظیم‌گری و قوانین بانکی نسبت به تحولات روز در بازارهای مالی پیشرفت مطلوبی حاصل نشده و نیازمند به‌روزرسانی فوری در این حوزه هستیم. وی ادامه داد: اگر شبکه بانکی نتوانند خود را با تغییرات و تحولات روز سازگار کنند، به‌طور غیرمستقیم و غیرارادی متحمل حذف از بازارهای مالی خواهند شد. همچنین خلأ قانونی در حوزه‌هایی مانند فین‌تک‌‌ها و رمزارز از چالش‌های جدی نظام بانکی است و امروز بیش از هر زمانی نیازمند همکاری‌های گسترده بین نهادهای نظارتی و صنعت بانکداری هستیم. این عضو هیئت‌ مدیره بانک صادرات، ضمن اشاره به تحولات سریع در بازارهای مالی، گفت: متأسفانه متناسب با رشد بازارهای مالی، سیاست‌گذاران حوزه پولی و بانکی نتوانسته‌اند به‌ موقع قوانین و مقررات مرتبط را به‌روزرسانی کرده و در بخش تنظیم‌گری متناسب با تحولات روز حرکت کنند و امروزه ضوابط و قواعدی برای بسیاری از این مسائل وجود ندارد و این خلأ قانونی می‌تواند منجر به مشکلاتی برای فعالان این حوزه شود. مرادی ادامه داد: با این حال، بانک‌ها در حال پوست‌اندازی هستند و به این جمع‌بندی رسیده‌اند که باید متناسب با بازارهای مالی نوین، فعالیت‌های خود را به‌ روز کنند. اگر بانک‌ها تصمیم نگیرند که به‌موقع فعالیت‌های خود را به‌روز کنند، در این بازار عقب می‌مانند و مجبور به حذف غیرارادی خواهند شد. وی تصریح کرد: تحولات به سرعت در حال رخ دادن است. امروزه مردم در حوزه فین‌تک‌‌ها و رمزارز‌ها فعالیت می‌کنند، اما متأسفانه قوانین و مقررات مرتبط با این حوزه‌ها به‌روز نشده است. با این حال، امیدوارم که با همکاری همه دست‌اندرکاران، بتوان قوانین و مقررات متناسب با بازارهای مالی نوین تدوین و اجرایی شود.