اجرایی طرح جامع میترینگ در ۳ مرحله طی ۳ سال

طرح سیستم‌های اندازه‌گیری دقیق (طرح ملی میترینگ) که در برنامه توسعه‌ هفتم مورد تأکید قرار گرفته است، اجرای طرح پایش لحظه‌ای زنجیره تولید تا توزیع فرآورده (میترینگ و مانیتورینگ) با هدف جلوگیری از زیان‌های ناشی از خطاهای اندازه‌گیری و جایگزینی اندازه‌گیری‌های دستی با سیستم‌های دقیق و خودکار و براساس استانداردهای بین‌المللی، به منظور اندازه‌گیری دبی […]

طرح سیستم‌های اندازه‌گیری دقیق (طرح ملی میترینگ) که در برنامه توسعه‌ هفتم مورد تأکید قرار گرفته است، اجرای طرح پایش لحظه‌ای زنجیره تولید تا توزیع فرآورده (میترینگ و مانیتورینگ) با هدف جلوگیری از زیان‌های ناشی از خطاهای اندازه‌گیری و جایگزینی اندازه‌گیری‌های دستی با سیستم‌های دقیق و خودکار و براساس استانداردهای بین‌المللی، به منظور اندازه‌گیری دبی نفت خام، میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی در مبادی صادراتی و نقاط مبادله‌‌ای می‌باشد. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمد مشکین‌فام؛ مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، از اجرایی شدن طرح جامع میترینگ در سه مرحله طی سه سال خبر داد. مشکین‌فام؛ اظهار کرد: طرح جامع میترینگ از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران تعریف و اواسط دی به شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران ابلاغ و ۱۴ بهمن نیز تفاهم‌نامه آن امضاء شد. وی افزود: با اجرای این طرح تمام زنجیره از ابتدای تولید نفت خام تا انتقال و توزیع برای پایش لحظه‌ای به تجهیزات میترینگ مجهز و تمام این اطلاعات به سیستم مانیتورینگ شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران منتقل و پایش می‌شود. مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، با بیان اینکه در ابتدا و انتهای تمام خطوط لوله میترینگ قرار خواهد گرفت و ورودی و خروجی خطوط به دقت رصد می‌شود، تصریح کرد: طرح جامع میترینگ در سه مرحله طی سه سال اجرایی می‌شود.

لزوم اجرایی شدن طرح بلوک‌بندی برای واقعی‌سازی سهمیه سوخت

نعمت‌ا… نجفی؛ مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران نیز، در این باره با اشاره به اینکه سامانه‌های سپهتن و سیپاد بیشتر از ۹ سال است معطل مانده‌اند و مشخص نیست چه عایدی را نصیب کشور کرده‌اند، افزود: سامانه‌های سپهتن و سیپاد هر کدام ملزوماتی دارند و اگر قرار است سیپاد نصب کنیم، دوربین‌های درون‌شهری نیز باید رصد کنند، اما سازمان شهرداری‌‌‌ها و دهیاری‌های کشور اراده‌ای برای کمک به اجرای این طرح ندارد. وی با تأکید بر اینکه طرح بلوک‌بندی برای واقعی‌سازی سهمیه سوخت باید اجرایی شود، تصریح کرد: با اجرای طرح بلوک‌بندی، ناوگان درون‌شهری ملزم هستند که سوخت مورد نیازشان را از همان استان مربوطه دریافت کنند، نه‌ اینکه در شهرهای دیگر اقدام به سوخت‌گیری کنند. مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، با بیان اینکه از ۶۲ میلیون لیتر فرآورده در حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای، نیمی از آن در حوزه شهرداری‌‌‌ها و ناوگان درون‌شهری مصرف می‌شود که بیش‌‌ترین حجم قاچاق نیز در همین بخش اتفاق می‌افتد، گفت: براساس آمار و ارقام موجود، مقدار برداشت سوخت در حوزه حمل‌ونقل در پنج استان مرزی حدود سه میلیارد لیتر طی هشت سال بوده که بخش زیادی از این برداشت از طریق کارت‌های مهاجر بوده است. نجفی؛ با اشاره به اینکه طرح تخصیص سوخت در مسیر براساس اسناد حمل برخط در صورت اجرایی‌ شدن، نقش مهمی در زمینه پیشگیری از هدررفت سوخت خواهد داشت، بیان کرد: در صورت حمایت نیروی انتظامی از طرح پلاک سوم، بسیاری از معضلات و نیازمندی به سامانه‌های سپهتن و سیپاد برطرف خواهد شد.