آنچه که باید در مورد بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) بدانید

آنچه که باید در مورد بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) بدانید COPD مجموعه‌ای از بیماری‌های پیشرونده ریه است. شایع‌ترین آنها برونشیت مزمن و آمفیزم است. آمفیزم عبارت است از بیماری مزمن ریه که در آن به آهستگی کیسه‌های هوایی از بین می‌رود. برونشیت موجب التهاب و باریک شدن مجاری برونش شده که منجر به خروج […]

آنچه که باید در مورد بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) بدانید

COPD مجموعه‌ای از بیماری‌های پیشرونده ریه است. شایع‌ترین آنها برونشیت مزمن و آمفیزم است.

آمفیزم عبارت است از بیماری مزمن ریه که در آن به آهستگی کیسه‌های هوایی از بین می‌رود. برونشیت موجب التهاب و باریک شدن مجاری برونش شده که منجر به خروج موکوس (خلط) می‌شود.

حدود ۲۴ میلیون نفر در آمریکا COPD دارند که نیمی از آنها از بیماری خود اطلاعی ندارند.

در کشورهای پیشرفته تنها علت اصلی COPD سیگار کشیدن است. حدود ۹۰ درصد افرادی که COPD دارند، سیگاری بوده‌اند. در میان سیگاری‌ها ۲۰تا۳۰ درصد افراد به COPD مبتلا می‌شوند. بقیه، کاهش عملکرد ریه دارند. در کشورهای در حال پیشرفت علاوه بر سیگار کشیدن، تهویه ضعیف در خانه موجب استنشاق دود ناشی از غذا و مواد سوختی می‌شود.

تماس طولانی‌مدت با مواد شیمیایی محرک نیز منجر به COPD می‌شود. زمان طولانی لازم است تا این بیماری بروز کند.

خیلی از افرادی که COPD دارند، سن بالای ۴۰ سال و حداقل تاریخچه‌ای از مصرف سیگار دارند.

خطر COPDزمانی بیش‌تر می‌شود که فرد سیگاری آسم نیز داشته باشد.

COPD تنفس را مشکل می‌کند. نشانه‌ها ممکن است در ابتدا خفیف باشد، با سرفه و تنگی نفس شروع شده و با پیشرفت بیماری تنگی نفس تشدید می‌شود.

COPD سیستم ایمنی را ضعیف کرده و توانایی بدن برای مقابله با عفونت را کاهش می‌دهد.

COPD درمان ندارد ولی درمان به تخفیف نشانه‌ها کمک می‌کند، شانس عوارض را کاهش داده و معمولاً کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد. در صورت عدم درمان، COPD منجر به مشکلات قلبی و بدتر شدن عفونت‌های تنفسی می‌شود.

رژیم غذایی اختصاصی برای COPD وجود ندارد ولی رعایت چند نکته ضروری است:

–  مصرف مقدار کافی آب در روز موجب می‌شود تا موکوس (خلط) رقیقتر و دفع آن آسان‌تر شود.

–  وزن بیش‌تر از حد موجب می‌شود تا قلب و ریه با شدت بیش‌تری کار کنند. با وزن کم‌تر از حد طبیعی حتی حفظ اعمال پایه بدن مشکل خواهد شد.

–  معده پر، منبسط‌تر شدن ریه را سخت‌تر می‌کند و موجب تنگی نفس می‌شود. برای مقابله با این مشکل حدود نیم ساعت قبل از صرف غذا مجاری هوایی را پاک کنید، وعده‌های غذایی را از ۳ به ۵ وعده تغییر دهید و در زمان صرف غذا مایعات مصرف نکنید.

 

منبع: Healthline