تولید آفت‌کش از عصاره درخت

تولید آفت‌کش از عصاره درخت امروزه، استفاده از انواع سموم شیمیایی، جایگاه خاصی در کشاورزی کشور ما دارد و این موضوع نگرانی‌های فراوانی را در خصوص سلامت انسان‌ها و همچنین حفظ محیط‌زیست در بر داشته است. محققین در پاسخ به این نگرانی‌ها، آفت‌کشی طبیعی را معرفی نموده‌اند. «آزادیراکتین» ماده‌ای فعال و دارای خواص آفت‌کشی است […]

تولید آفت‌کش از عصاره درخت

امروزه، استفاده از انواع سموم شیمیایی، جایگاه خاصی در کشاورزی کشور ما دارد و این موضوع نگرانی‌های فراوانی را در خصوص سلامت انسان‌ها و همچنین حفظ محیط‌زیست در بر داشته است. محققین در پاسخ به این نگرانی‌ها، آفت‌کشی طبیعی را معرفی نموده‌اند.

«آزادیراکتین» ماده‌ای فعال و دارای خواص آفت‌کشی است که از عصاره و روغن دانه درختی به نام «چریش» با نام علمی «Azadirachta indica» استخراج می‌شود.

به گزارش سیناپرس، بررسی‌ها نشان می‌دهد این ترکیب با نحوه عملی متفاوت نسبت به آفت‌کش‌های شیمیایی می‌تواند روی بسیاری از آفات کشاورزی از جمله حشرات، کنه‌ها، نماتد‌ها و قارچ‌های بیماریزای گیاهی مؤثر باشد. لذا گروهی از پژوهشگران کشورمان از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان‌های تهران و هرمزگان در مطالعه‌ای پژوهشی، سعی نموده‌اند که یک فرمولاسیون مؤثر از عصاره درخت چریش تهیه نموده و به عنوان آفت‌کش معرفی نمایند.

«آزادیراکتین» ماده‌ای فعال و دارای خواص آفت‌کشی است که از عصاره و روغن دانه درختی به نام «چریش» با نام علمی «Azadirachta indica» استخراج می‌شود.

نتایج آزمایشات به منظور بررسی کارایی و میزان آفت‌کشی غلظت‌های مختلف فرمولاسیون تهیه شده در ۱۴ روز بعد از سمپاشی نشان داد که فرمولاسیون EC 1.28% از آفت‌کش طبیعی تهیه شده اگر با دُز ۳ در هزار به‌کار رود، قادر است به خوبی آفت ذکر شده را کنترل نموده و تأثیری مشابه با آفت‌کش‌های کاملاً شیمیایی بر جای بگذارد.

با توجه به نتیجه به دست آمده از این پژوهش، محققین اشاره نموده‌اند که از این فرمولاسیون می‌توان به عنوان یک جایگزین و یا در تناوب با سایر حشره‌کش‌‌ها استفاده نموده و در کاهش مصرف مواد صرفاً شیمیایی، گام مهمی برداشت.

 

نتایج علمی و فنی این پژوهش به صورت مقاله‌ای علمی پژوهشی در مجله «آفات و بیماری‌های گیاهی» وابسته به مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور به چاپ رسیده است.