ردپای انسان در اقیانوس‌ها

ردپای انسان در اقیانوس‌ها مطالعات انجام شده در چند دهه اخیر نشان‌دهنده افزایش بسیار زیاد آلاینده‌های دریایی و زباله‌ها و مواد مختلفی است که ناشی از فعالیت انسان بوده و در دریا‌ها و اقیانوس‌ها انباشته شده و به روش‌های مستقیم و غیرمستقیم، انسان را تهدید می‌کند. به گزارش سینا‌پرس، آلودگی محیط‌زیست یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های […]

ردپای انسان در اقیانوس‌ها

مطالعات انجام شده در چند دهه اخیر نشان‌دهنده افزایش بسیار زیاد آلاینده‌های دریایی و زباله‌ها و مواد مختلفی است که ناشی از فعالیت انسان بوده و در دریا‌ها و اقیانوس‌ها انباشته شده و به روش‌های مستقیم و غیرمستقیم، انسان را تهدید می‌کند.

به گزارش سینا‌پرس، آلودگی محیط‌زیست یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های عصر جدید محسوب می‌شود. زباله‌هایی که وارد محیط‌زیست می‌شوند، زندگی گیاهان و جانوران را تحت تأثیر قرارداده و مشکلات گوناگون ایجاد می‌کنند. دریا‌ها و اقیانوس‌ها از این آلودگی‌ها و زباله‌ها در امان نبوده و با اثرات منفی و در برخی موارد جبران‌ناپذیر خود، بر زندگی موجودات دریایی نیز تأثیر منفی گذاشته‌اند.

میلیون‌ها تن زباله پلاستیکی که سالانه وارد دریا‌ها می‌شوند، سبب به خطر افتادن جدی سلامت جانوران و آبزیان دریایی شده‌اند. این زباله‌ها حیات موجودات مختلفی از جمله لاک‌پشت‌ها، مرجان‌ها و گونه‌های مختلف ماهی را به خطر انداخته‌اند.

در این گزارش تصویری، تیم سیلور وود در یک مأموریت پاکسازی اقیانوس آرام شمالی از زباله‌های انسانی در سواحل این اقیانوس تصویربرداری کرده و این فعالیت را به تصویر کشیده است. آنچه در این تصاویر دیده می‌شود، فقط زشتی بی‌توجهی انسان‌ها بوده که متأثرکننده است. میلیون‌ها تن زباله پلاستیکی که سالانه وارد دریا‌ها می‌شوند سبب به خطر افتادن جدی سلامت جانوران و آبزیان دریایی شده‌اند. این زباله‌ها حیات موجودات مختلفی از جمله لاک‌پشت‌ها، مرجان‌ها و گونه‌های مختلف ماهی را به خطر انداخته‌اند.

براساس آمارهای ارایه شده توسط این پژوهشگران، بشر به‌طور متوسط در طول سال ۲۷۵ میلیون تن زباله پلاستیکی تولید می‌کند که از این میزان، بخشی از آنها به دریا‌ها و اقیانوس‌ها ریخته می‌شوند.

براساس این آمار، سالانه بیش از ۸ میلیون تن زباله‌های پلاستیکی توسط انسان به دریا‌ها ریخته می‌شود که این موضوع می‌تواند تأثیرات مخربی در محیط‌زیست گونه‌های گیاهی و جانوری موجود در دریا‌ها و اقیانوس‌ها داشته باشد. این میزان انبوه از زباله‌های پلاستیکی که در دریا ریخته می‌شود سبب شده است تا سواحل مختلفی در سراسر دنیا با پدیده تجمع زباله‌های پلاستیکی رو‌به‌رو شوند.

در بسیاری از نقاط جهان آب دریا‌ها به دلیل فعالیت‌های انسانی و وجود پلاستیک آلوده‌اند. در سال‌های اخیر و به ویژه پس از تسریع فرایند صنعتی شدن، پلاستیک، مواد شیمیایی و ضایعات ناشی از فعالیت بشری باعث آلودگی آب دریا‌ها شده‌اند. ماهی‌ها در این نقاط آلوده، این آلاینده‌ها را مصرف کرده و در واقع آنها را در بدن خود جمع می‌کنند. وقتی این ماهی‌ها توسط انسان‌ها مصرف می‌شوند، خطری بالقوه سلامت انسان‌ها را تهدید می‌کند.

 

موادی شیمیایی، مواد دارویی و محصولات آرایشی – بهداشتی و همچنین فلزات سمی و میکروپلاستیک‌ها، مواد خطرناک درون آب را شامل می‌شوند. قابل ذکر است که تغییرات آب و هوایی می‌تواند اوضاع را وخیم‌تر سازد زیرا سرعت انباشت و تجمع آلاینده‌های شیمیایی مضر در آب‌های گرم بیش‌تر و سریع‌تر است.