گروه انرژی -معاون وزیر صمت، گفت: علیرغم محدودیت انرژی و تعطیلیها، خوشبختانه امسال رشد پنج درصدی در تولید پتروشیمی، رشد ۱۰ درصد در صنعت تایر، ۲٫۵ درصد صنعت روغن موتور و رشد سایر صنایع روی داد. به گزارش مناقصهمزایده، ابراهیم شیخ؛ در هفدهمین همایش اتحادیه صادرکنندگان فرآورده نفت، گاز و پتروشیمی، افزود: ظرفیت تولید پتروشیمی […]
گروه انرژی -معاون وزیر صمت، گفت: علیرغم محدودیت انرژی و تعطیلیها، خوشبختانه امسال رشد پنج درصدی در تولید پتروشیمی، رشد ۱۰ درصد در صنعت تایر، ۲٫۵ درصد صنعت روغن موتور و رشد سایر صنایع روی داد. به گزارش مناقصهمزایده، ابراهیم شیخ؛ در هفدهمین همایش اتحادیه صادرکنندگان فرآورده نفت، گاز و پتروشیمی، افزود: ظرفیت تولید پتروشیمی واقع در ۸۵ مجتمع پتروشیمی کشور به ۱۰۰ میلیون تن رسید که البته بهرهوری این واحدها جای رشد دارد. وی با بیان اینکه مطالبه فعالان اقتصاد و وزارت صمت رفع چالش ارزی است، ابراز امیدواری کرد که چالش نیاز به ارز از طریق امکان استفاده از ارز پتروشیمی، رفع شود. معاون وزیر صمت، گفت: علیرغم محدودیت انرژی و تعطیلیها، خوشبختانه امسال رشد پنج درصدی در تولید پتروشیمی، رشد ۱۰ درصد در صنعت تایر، ۲٫۵ درصد صنعت روغن موتور و رشد سایر صنایع روی داد. وی گفت: در برنامه هفتم پیشرفت رشد ۸٫۵ درصد صنعت و رشد ۲۳ درصدی صادرات در نظر گرفته شده است که امیدواریم این هدف محقق شود. شیخ؛ با بیان اینکه راهبرد صنعت پتروشیمی در حال تدوین است، خاطرنشان کرد: ایران میخواهد، در منطقه قدرت اول باشد اما برخی کشورهای دنیا این را برنمیتابند. وی خاطرنشان کرد: ما میخواهیم با همه دنیا تعامل کنیم، اما برخی کشورها نمیخواهند که ما با دنیا تعامل داشته باشیم. معاون وزیر صمت، یادآور شد: در هر حال تنها کشورهای اروپایی محل تعامل نیستند، فرصتهایی مانند اوراسیا، کشورهای حاشیه خلیجفارس و شرق دور هم فرصت مناسبی برای تعامل تجاری دارند. وی از تولید و صادر کنندگان به خاطر قطعی برق گاز و تعطیلیهای از پیش تعییننشده، عذرخواهی و ابراز امیدواری کرد که این اتفاقات تکرار نشود.
خروج دولت از انحصار تعیین بهای خوراک
در ادامه، ناصر عاشوری؛ رئیس انجمن صنفی پالایشی کشور، با بیان اینکه خامفروشی از سالیان سال در کشور ما نهادینه شده است، گفت: ما حاضر میشویم نفت را به قیمتهای پایینتر از قیمتهای جهانی صادر کنیم اما حاضر نیستیم که با قیمتهای جهانی نهادهها و فرآوردههای خام را در اختیار تولیدکننده و بخشخصوصی واقعی قرار دهیم. این در حالی است که تولیدکنندگان قرار است که این مواد خام را به محصولات با ارزشافزوده بالا تبدیل کرده و به نوعی شرایط را برای رشد درآمدهای صادراتی فراهم کنند. وی افزود: متأسفانه دولتها در طی سالهای گذشته به جای اینکه تسهیلکننده تولید و صادرات باشند، نقش سرعتگیر را ایفا کردهاند. عاشوری؛ ادامه داد: من به شخصه از کسانی که صرفاً انتقاد کرده و راهکاری ارائه نمیدهند بیزارم. به همین دلیل بارها و بارها پیشنهادات خود در زمینه توسعه تولید پایدار را به مسئولین ارائه دادیم. رئیس انجمن صنفی پالایشی کشور، گریزی هم به سیاستهای دولتهای دیگر برای حمایت از فعالین بخشخصوصی زد و گفت: ما نهتنها از صادرات غیرنفتی حمایت نمیکنیم و مشوقهای صادراتی در نظر نگرفتیم، بلکه با قوانین خلقالساعه تجار و بازرگانان خود را در بازارهای هدف صادراتی تخریب میکنیم. او ادامه داد: رهبری بهدرستی طی ۱۵ سال گذشته با انتخاب عناوین درست رویکردهای اقتصادی را مورد تأکید قرار دادهاند. او ادامه داد: اعتقاد ما بر این است که خوراک صنایع میانی، پایینی و مادر به صورت رگولاتوری تضمینی تأمین شود. البته این خوراک نباید صرفاً در اختیار دولتها باشد و قیمتگذاری آن باید توسط یک مرجع بیطرف تعیین شود تا تعارض منافعی بین دولت و بخشخصوصی ایجاد نشود. عاشوری؛ با تأکید بر اینکه تنها راه نجات کشور در حمایت از اقتصاد غیردولتی و بخشخصوصی است، افزود: اگر به دنبال توسعه و رشد واقعی در صنعت نفت و گاز، پالایش و پتروشیمی هستیم باید تولیدکننده بدانند که خوراک او طی یک سال آینده با چه قیمتی در اختیار او قرار خواهد گرفت.
لزوم ایجاد کنسرسیوم در حوزه انرژی
همچنین حامد حسینی؛ رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی، با بیان اینکه ایجاد رقابت برابر، شفافیت و تعهد به خصوصیسازی واقعی سه خواسته بخشخصوصی از حاکمیت است، گفت: علیرغم سیاستهای اشتباه و تحریمهای داخلی و خارجی، فعالان این حوزه همچنان برای پیشرفت کشور تلاش میکنند. وی با اشاره به اهمیت تشکیل کنسرسیوم میان اعضای اتحادیه، تصریح کرد: در صورت رفع تحریمها، رقابت با شرکتهای خارجی بدون یک ساختار قوی ممکن نخواهد بود. ایجاد یک کنسرسیوم قوی میتواند توانمندی بخشخصوصی را افزایش داده و جایگاه ایران را در بازارهای بینالمللی تثبیت کند. حسینی؛ همچنین اصلاحات اقتصادی بر پایه یک مکتب اقتصادی مشخص را ضروری دانست و اظهار کرد: برای توسعه اقتصادی، باید مسیر بخشخصوصی را تسهیل و مزیتهایی در حوزه بازرگانی ایجاد کنیم؛ در غیر این صورت، اقتصاد کشور با چالشهای جدی مواجه خواهد شد. وی با اشاره به چالشهای تأمین خوراک پایدار و قیمتگذاری شفاف، افزود: کشور با ناترازی در تأمین انرژی روبهرو است و نیازمند راهکارهای پایدار در این زمینه هستیم. به گفته وی، خصوصیسازی بدون سیاستگذاری صحیح ممکن نیست و بهرهگیری از دیپلماسی اقتصادی در عرصه بینالمللی از ملزومات توسعه است. رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی، ضمن انتقاد از رویکردهای گذشته در اصلاحات اقتصادی، تأکید کرد: برنامهریزی دقیق و مشارکت نخبگان لازمه اصلاحات اقتصادی است.
دیدگاه بسته شده است.