وجود نیم‌درصد ذخایر طلا جهان در آذربایجان غربی

وجود نیم‌درصد ذخایر طلا جهان در آذربایجان غربی معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی تأکید کرد: استحصال و بهره‌برداری معادن غیرفلزی و فلزی در استان مورد توجه قرار گیرد. به گزارش ایسنا، عبدالحمیدسرتیپی، افزود: هم اکنون از ظرفیت‌های ذخیره مواد معدنی استان ۸۷ درصد در بخش مصالح ساختمانی، ۷ درصد در […]

وجود نیم‌درصد ذخایر طلا جهان در آذربایجان غربی

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی تأکید کرد: استحصال و بهره‌برداری معادن غیرفلزی و فلزی در استان مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، عبدالحمیدسرتیپی، افزود: هم اکنون از ظرفیت‌های ذخیره مواد معدنی استان ۸۷ درصد در بخش مصالح ساختمانی، ۷ درصد در بخش فلزی، ۴ درصد در بخش تزیینی و دو درصد در بخش غیرفلزی شناسایی و استخراج می‌شود.

وی گفت: ذخایر معدنی مکشوفه آذربایجان‌غربی ۱٫۱ میلیارد تن بوده که در مقایسه با میزان کشفیات ذخایر معدنی کرمان و آذربایجان شرقی رقم پایینی است.

سرتیپی به ظرفیت بی‌نظیر دریاچه ارومیه در خصوص استحصال منیزیم و پتاس اشاره کرد و گفت: میزان ذخیره منیزیم در دریاچه ارومیه ۳۰ میلیون تن و پتاس ۱۰ میلیون تن برآورد شده که قطعاً با برنامه‌ریزی و اقدامات کاربردی در این زمینه می‌توانیم تحولی عظیم و اساسی در استان ایجاد کرده و برای درآمدزایی استان کمک شایانی کرد.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: حدوداً دو میلیون تن سالانه سنگ تزیینی از آذربایجان‌غربی استخراج می‌شود ولی متأسفانه در عمل‌تأثیر اقتصادی چندانی را شاهد نیستیم.

وی با بیان این‌که طبق مطالعات زمین‌شناسی نیم درصد ذخایر طلا جهان در آذربایجان‌غربی شناسایی شده است، گفت: با برنامه‌ریزی می‌توانیم در مدت ۳ سال تولید سالانه ۱۰ تن طلا در آذربایجان‌غربی را شاهد باشیم و به جایگاه دوم در خاورمیانه صعود کنیم.

سرتیپی ادامه داد: طلا یک ذخیره استراتژیکی است که با افزایش تولید آن بالای ۳۰۰ میلیارد تومان سود خالص برای استان می‌تواند به دست آورد.

وی با اشاره به این‌که هنوز جای کار زیادی برای رشد و توسعه معادن استان وجود دارد، تصریح کرد: امیدواریم در آینده نزدیک معادن آذربایجان‌غربی به یکی از پایه‌های مطمئن اقتصاد استان تبدیل شود و قطعاً اعضای نظام مهندسی معدن می‌توانند با تلاش و همکاری هرچه بیش‌تر به پویایی بخش معدن استان کمک شایانی کنند.

 

وی گفت: توجه و اشراف بر تخلفات مسؤولان فنی، بهره‌برداری بهینه از ذخایر معدنی استان، رعایت اصول و مقررات فنی و مهندسی و شرایط ایمنی محیط کار، به‌کارگیری فنون و روش‌های نوین و تهیه گزارش‌های براساس نقشه معین شده سازمان مدیریت در گره‌گشایی مشکلات بخش معدن مؤثر خواهد بود.