اما و اگرهای جستجوی مس در کف دریا کاهش عیار ماده معدنی برخی معادن روی زمین ازجمله مس، معدنکاران را واداشته است که در جستجوی ذخایر بالقوه جدید به زیر دریاها بروند. اما مخالفتهای زیادی درباره معدنکاری زیرزمینی وجود دارد. به گزارش عصرمس آنلاین: معدنکاری در زیر دریا چند سالی است که بهعنوان یکی از […]
اما و اگرهای جستجوی مس در کف دریا
کاهش عیار ماده معدنی برخی معادن روی زمین ازجمله مس، معدنکاران را واداشته است که در جستجوی ذخایر بالقوه جدید به زیر دریاها بروند. اما مخالفتهای زیادی درباره معدنکاری زیرزمینی وجود دارد.
به گزارش عصرمس آنلاین: معدنکاری در زیر دریا چند سالی است که بهعنوان یکی از گزینههای جایگزین جدی برای معدنکاری روی زمین مخصوصاً در زمینه فلزاتی مثل مس پیشنهاد میشود. با این حال تاکنون شواهد تجربی دقیقی درباره اینکه تأثیرات این نوع معدنکاری بر اکوسیستم زیر دریا چه خواهد بود، ارایه نشده بود. اما اکنون دانشمندان مرکز ملی اقیانوسشناسی (NOC) در مطالعهای توانستهاند نتایج معدنکاری دریایی را شبیهسازی کنند. این شبیهسازی نشان میدهد که این شکل از معدنکاری اثرات قابل ملاحظهای بر محیطزیست کف دریاها دارد که اثرات آن تا دههها بر جای خواهد ماند.
پایگاه sciencedaily.com در گزارشی در این زمینه نوشت زندگی مدرن امروز نیاز به ذخایر فلزات با کیفیت بالا را ایجاد کرده است. این نیاز انسان را به زیر دریاها کشانده است. صخرههای کوچک زیر اقیانوسها منابع سرشاری از مواد معدنی نظیر مس، منیزیم و نیکل هستند که به مرور زمان و در طول میلیونها سال تشکیل شدهاند. اگرچه هنوز هیچ طرح تجاری قابل توجهی برای استخراج این ذخایر زیردریایی عملیاتی نشده است اما بسیاری از شرکتهای معدنی بزرگ جهان برای آن برنامهریزیهایی کردهاند. سازمان بستر آبهای بینالمللی (The International Seabed Authority) تاکنون مجوز اکتشاف در سراسر اقیانوس آرام مرکزی را به بسیاری از کشورها ازجمله بریتانیا داده است. با این حال، بهرهبرداری از این منابع هزینههای زیستمحیطی به دنبال دارد.
دکتر «دانیلجونز» (Daniel Jones) از NOC که هدایت تیم تحقیقاتی در این زمینه را بر عهده داشته است، میگوید: «اعماق دریا تاریک و سرد و کیلومترها دورتر از سطح آنهاست. با این حال خانه طیف گستردهای از جانداران دریایی است که بسیاری از آنها هنوز هم برای ما ناشناخته هستند. ما در این پژوهش تلاش کردیم تمام اثرات معدنکاری بر اکوسیستم را بررسی کنیم و معتقدیم استخراج منابع بستر دریا به احتمال زیاد برای منطقه استخراج بسیار مخرب و با اثرات درازمدت است.»
در حال حاضر معدنکاری دریایی در جهان انجام نمیشود اما ساخت تجهیزات برای این شکل معدنکاری و انجام آزمایشهای علمی در این زمینه از دهه ۷۰ میلادی آغاز شده است. این آزمایشها به این دلیل که معمولاً در محیط آزمایشگاهی انجام میشوند، نتایج اصلی که بر اکوسیستم دریا دارند را نشان نمیدهند. اما دانشمندان NOC توانستند با نوعی مطالعات چندبعدی، این نتایج را پیشبینی کنند. این نتایج نشان میدهند که معدنکاری زیر دریا به میزان بسیار کوچک، اثرات زیستمحیطی گستردهای به بزرگی شهر لندن ایجاد خواهد کرد که سالها باقی خواهد ماند.۲۶ سال قبل یک آزمایش در کف اقیانوس آرام برای امکانسنجی معدنکاری کف دریا انجام شد و اثرات آن هنوز هم پابرجاست؛ بهطوریکه تعداد جانوران آبزی آن محدوده هنوز به میزان قبل از معدنکاری برنگشته است.
به گفته پروفسور «ادواردهیل»، مدیر اجرایی NOC تا سال ۲۰۵۰ نزدیک به ۹ میلیارد نفر بر روی زمین وجود خواهد داشت و این جمعیت توجه فزایندهای به اقیانوسها، بهویژه اعماق آنها برای تأمین مواد غذایی، انرژی و مواد معدنی استراتژیک خواهند داشت. اما تحقیقات مرکز ملی اقیانوسشناسی نشان میدهد باید قبل از اقدام به نتایج بالقوه فعالیتهایمان و چالشهای احتمالی نیز فکر کنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.