گران‌فروشی میوه درصدر تخلفات شب عید

گران‌فروشی میوه درصدر تخلفات شب عید نظارت و صیانت از بازار شب عید از جمله برنامه‌های سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است که معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات این سازمان درباره آخرین وضعیت بازار بخشی از تخلفات ثبت شده را مربوط به حوزه خرده‌فروشی میوه دانست که در آن سودهای قانونی تعیین شده، رعایت […]

گران‌فروشی میوه درصدر تخلفات شب عید

نظارت و صیانت از بازار شب عید از جمله برنامه‌های سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است که معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات این سازمان درباره آخرین وضعیت بازار بخشی از تخلفات ثبت شده را مربوط به حوزه خرده‌فروشی میوه دانست که در آن سودهای قانونی تعیین شده، رعایت نشده بود.

به گزارش ایسنا، شهرام‌میرآخورلو با اشاره به طرح اسفند تا فروردین سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفت: یکی از وظایف دستگاه‌های نظارتی، نظارت بر ایام خاص بوده که از جمله این ایام بازار شب عید است، چراکه با تقاضایی که در این ایام می‌تواند وجود داشته باشد باید بازار همخوانی پیدا کند که برنامه‌ریزی‌های لازم در این باره در جلساتی توسط دستگاه‌های مربوطه به صورت روزانه برگزار می‌شود، صورت می‌گیرد و اگر مشکلاتی وجود داشته باشد نسبت به برطرف کردن آن اقدام می‌شود.

وی در ادامه با تشریح لیست خدمات و کالاهایی که در طرح نظارت بر بازار شب عید مورد نظارت قرار می‌گیرد، عنوان ‌کرد: مواردی همچون خدمات مسافرتی، اقامتی، سیاحتی و گردشگری، حمل‌ونقل درون شهری، برون شهری، حمل‌ونقل بار و حمل‌ونقل مسافر اعم از ریلی، جاده‌ای و هوایی در دستور کار قرار دارد و در حوزه کالا‌ها نیز کالاهایی همچون آجیل، شیرینی، گوشت قرمز، گوشت سفید، تخم‌مرغ، کیف، کفش، پوشاک و دیگر موارد از جمله کالاهای هدفی هستند که با بیش از ۳۰۰۰ نفر بازرس از بازارشان مراقبت می‌شود.

معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در ادامه گفت: گشت ویژه مشترک برای نظارت بر بازار شب عید همراه با سازمان تعزیزات، سازمان غذا و دارو، اتاق اصناف و دیگر دستگاه‌های متولی در ۳۱ استان در حال برگزاری است و به‌طور کلی بازار و به‌طور خاص فروشگاه‌های فوق‌العاده‌ای که در این ایام صورت می‌گیرد رصد می‌شوند تا مردم اطمینان حاصل کنند که کالا به صورت عادلانه توزیع می‌شود.

سازمان حمایت روی بازار میوه تمرکز جدی دارد

وی با بیان این‌که بازار میوه بازار مهمی است و این برای نظارت بر آن تمرکز ویژه داریم، افزود: میوه شب عید به عنوان یک بخش جدی مورد نظارت قرار می‌گیرد و از زاویه کنترل قیمت، تخصیص سهمیه و دیگر موارد چیزهایی است که در این ایام مورد توجه ویژه‌ای قرار می‌گیرد.

میر آخورلو با اشاره به اوضاع کیفی بازارچه‌های نوروزی اظهار‌ کرد: در بازارچه‌های نوروزی کالا‌ها توزیعی تا ۲۰ درصد تخفیف دارند و از نظر کیفیت کاملاً تأیید شده هستند و حتی ممکن است سطح بهتری از بازار داشته باشند. به عنوان مثال پرتقال‌هایی که الان در حال توزیع است با قیمت ۱۵۰۰ تومان به عنوان پرتقال تامسون شمال به بازار می‌رود که واقعاً نسبت به دیگر پرتقال‌های موجود در بازار کیفیت بهتری دارد.

پرتقال‌های مرغوب جای پرتقال‌های یخ زده را گرفتند

معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ادامه‌ داد: پیش از این عدم اطمینانی نسبت به عرضه پرتقال‌های یخ‌زده در مصرف‌کنندگان ایجاد شده بود که حالا پرتقال‌هایی که برای تنظیم بازار به مرحله عرضه رسیده‌اند از کیفیت مرغوب و قیمت‌های متعادل برخوردار است.

وی درمورد تخلفاتی هم که در این مدت صورت گرفته اظهار‌ کرد: تخلفات معطوف به این دوره زمانی خاص نیست اما هرگونه ناهنجاری در این حوزه اعم از گران‌فروشی، عدم صدور فاکتور و دیگر موارد به سازمان تعزیرات حکومتی برمی‌گردد و اگر به تلفن ۱۲۴ منعکس شود به سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان تولیدکنندگان اعلام شود، قطع به یقین پیگیری‌های لازم انجام می‌شود و برخورد مناسب صورت می‌گیرد.

این مقام مسؤول درباره‌ تخلفاتی که از ابتدای شروع طرح نظارت بر بازار شب که از ابتدای اسفند ماه آغاز شده است، اظهار‌کرد: سازمان صنعت، معدن‌ و تجارت استان‌ها تخلفات مختلفی را ثبت کرده‌اند که قسمتی از آن به بخش خرده‌فروشی میوه بر می‌گردد که مربوط به عدم رعایت سودهای قانونی و عدول از قیمت‌های تعیین شده در میادین میوه و تره‌بار است و پرونده‌هایی تشکیل و به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

نانوایی‌‌ها و میوه‌فروشی‌‌ها درصدر شکایات

وی تصریح‌کرد: همچنان نان و میوه درصدر شکایت‌های مردمی قرار دارد و این دو کالا جزو پرترافیک‌‌ترین گزارش‌ها و تخلفات بازار است که البته طرح مقدماتی عرضه میوه به بازار از هفته گذشته شروع و نواقص آن شناسایی شد تا برای ورود اصلی به بازار بتوانیم ورود مطمئن داشته باشیم و به همین منظور به‌طور جدی در سطح خرده‌فروشی و اصناف کنترل قیمت‌ها نه به معنی قیمت‌گذاری که به معنی نظارت و رعایت سودهای قانونی شروع و در دستور کار قرار گرفته است.

معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اظهار ‌کرد: تزریق مناسب به بازار میوه ‌و تره‌بار در شب عید و کنترل قیمت‌ها باعث شده این بازار در روزهای اخیر روند نزولی داشته باشد و شاهد کاهش قیمت‌ها باشیم.

وی درباره سیر صعودی که قیمت‌های گوشت در روز‌های اخیر به خود گرفته است، گفت: بازار گوشت هم با توجه به تزریق مناسبی که صورت گرفته و با غرفه‌هایی که برای ارایه‌ گوشت تهیه شده، روند مناسبی به خود گرفته و با افزایش عرضه‌ای که در روزهای آینده اتفاق می‌افتد، قیمت‌های گوشت به وضعیت متعادل‌تری بر خواهد گشت.

 

به گزارش ایسنا، میرآخورلو یادآور ‌شد: طرح ویژه نظارتی اسفند تا نوروز سال ۱۳۹۶ در دستور کار است که طی این طرح، روی کالا‌ها و خدماتی که در این ایام عرضه می‌شود نظارت ویژه صورت می‌گیرد.