«ایمنی، بهداشت و محیطزیست» و «آموزش مستمر» دو اقدام اصلی ایمیدرو ایمیدرو «ایمنی، بهداشت و محیطزیست» و «آموزش مستمر و توسعه دانش» را به عنوان دو اصل اساسی در حوزه HSE و آموزش اجرایی کرده است. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شمسالدینسیاسیراد در جلسه […]
«ایمنی، بهداشت و محیطزیست» و «آموزش مستمر» دو اقدام اصلی ایمیدرو
ایمیدرو «ایمنی، بهداشت و محیطزیست» و «آموزش مستمر و توسعه دانش» را به عنوان دو اصل اساسی در حوزه HSE و آموزش اجرایی کرده است.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شمسالدینسیاسیراد در جلسه افتتاحیه دوره آموزشی ارتقای سطح دانش و مهارت مدیران و کارشناسان بهداشت، ایمنی و محیطزیست ایمیدرو ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: ایمیدرو به عنوان سازمان تخصصی و توسعهای در کشور، علاوه بر ایجاد و توسعه کسب و کارهای جدید معدنی و صنایع وابسته به آن، پشتیبانی و توانمندسازی بنگاههای بخش خصوصی را به عنوان یکی دیگر از مأموریتهای خود از طرق مختلف به ویژه آموزش و توسعه یادگیری دنبال میکند.
وی ادامه داد: ایمیدرو در دولت تدبیر و امید به دو موضوع مهم «ایمنی، بهداشت، محیطزیست و انرژی» و «آموزش مستمر و توسعه دانش و مهارت منابع انسانی» توجه ویژه کرده است.
سیاسی راد ادامه داد: آموزش و ایمنی مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو گفت: توجه به الزامات ایمنی، بهداشت، محیطزیست در معدنکاری همچون پیشگیری نسبت به درمان، از پرداخت هزینههای گزاف و حتی جبران ناپذیر ناشی از بروز حوادث در معدنکاری جلوگیری میکند.
مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو با بیان اینکه کشور ما علیرغم برخورداری از منابع متنوع و غنی طبیعی نظیر جنگل، دریا، خورشید و باد به عنوان منابع انرژیهای تجدید پذیر و مواد معدنی اعم از منابع آلی و غیرآلی در ساماندهی وضعیت اقتصادی خود دچار مشکلات حاد و نارساییهای مزمنی است، گفت: یکی از دلایل اصلی تداوم این وضعیت، تأخیر در فرایند صنعتی شدن کشور است. در شرایط فعلی صنعتی شدن تنها توسعه یک زیر بخش از اقتصاد ملی نیست بلکه تنها راهحل نجات اقتصاد و تضمین کننده توسعه پایدار کشور است. در شرایط کنونی حدود ۲۰ درصد از بیکاران و متقاضیان اشتغال کشور را فارغالتحصیلان دانشگاهها در سطوح مختلف تحصیلات عالی و تکمیلی تشکیل میدهند و بدیهی است که آنها را نمیتوان تنها در ادارات دولتی، مزارع یا حجرههای سنتی بازار بهکار مولد مشغول کرد.
وی افزود: پیششرط اصلی صنعتی شدن در مقیاس جهانی نیز سرمایهگذاری کافی در توسعه منابع انسانی و تربیت نیروی متخصص تراز جهانی است؛ کشورهایی نظیر کانادا، استرالیا و آمریکا به جای تأمین هزینههای جاری دولت از محل درآمدهای معدنی خود، ارزشافزوده حداکثری ناشی از استحصال منابع اغلب پایانپذیر معدنی را بیشتر صرف توسعه فناوری و نوآوری و خلق مستمر منابع انسانی جدید و سرمایهگذاری هنگفت در آموزشهای رسمی و غیررسمی خود کردهاند.
امنیت تأمین مواد پیشرفته، مبنای رقابت در اقتصاد جهانی
سیاسی راد با بیان اینکه یک کشور به میزانی که در حوزه توسعه منابع انسانی خود سرمایهگذاری بیشتری کرده باشد پیشرفته تر است، گفت: ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور از نمونههای موفقی هستند که توسعه صنعتی آنها به توسعهیافتگی منابع انسانی آنها برمیگردد. بهطور مثال کشور ژاپن به معدنکاری متعارف نمیپردازد. این کشور با استفاده از فناوریهای پیشرفته به دنبال معدنکاری درون اقیانوسی با استفاده از مجهزترین کشتیهای اکتشافی و مشارکت در برنامه بزرگ معدنکاری برون جوی است.
وی افزود: بررسی روند تولید و تجارت کالاهای معدنی در جهان، نشاندهنده انتقال کانونهای تولید کالاهای متعارف معدنی با ویژگی آلایندگی بالای زیستمحیطی، شدت انرژی و شدت انتشار دیاکسیدکربن بالا و نسبتهای پایین قیمت به تناژ به سمت کشورهای درحال توسعه با منابع بزرگ انرژی، به نفع تأمین نیاز کشورهای صنعتی مصرفکننده کالاهای مذکور است.
مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو تأکید کرد: این در حالی است کشورهای برخوردار از اقتصاد دانشبنیان -که به شدت به انواع صنایع پیشرفته و به کارگیری منابع انسانی متخصص و توسعه یافته متکی هستند- به دنبال تأمین و تولید مواد پیشرفته فلزی، سرامیکی، پلیمری و کامپوزیتی کمیاب و گرانقیمت هستند. در شرایط فعلی شاید بتوان رقابت اصلی و حتی در مواردی نزاعهای آتی را بر پایه دستیابی به منابع و ذخایر استراتژیک مواد اولیه پیشرفته نظیر فلزات خاکی نادر، لیتیوم و… تحلیل کرد.
ضرورت صیانت از منابع انسانی
سیاسی راد با اشاره به اینکه در چارچوب موازین و ملاحظات توسعه پایدار، صیانت از سلامت منابع انسانی و حفاظت از محیطزیست جزو وظایف اصلی حوزه ایمنی، بهداشت و محیطزیست بنگاهها است، خاطرنشان کرد: در این چارچوب باید از محیطزیست محلی، ملی و بینالمللی در چارچوب الزامات توسعه پایدار و تکالیف ملی و بینالمللی حفاظت کرد. امروزه در کشورهای توسعه یافته از طریق بهکارگیری روشهای علمی و فنی رایج، امکان توسعه معدنکاری و تخریب حداقلی محیطزیست و بازسازی عرصههای تخریب شده را فراهم میسازد.
وی ادامه داد: به هر حال، معدنکاری در طبیعت اختلال ایجاد میکند اما با پیشبینیهایی که در طرحهای بهرهبرداری و روشهای استخراج و فرآوری مواد معدنی صورت میگیرد و نیز آموزشهایی که داده میشود، این مشکلات در طول عمر یک معدن از مرحله تأسیس و توسعه تا مرحله بسته شدن معدن به حداقل میرسد.
پیشنیازهای اساسی برای استاندارسازی سطح مدیریتHSE
مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو با بیان اینکه برای نزدیک کردن شاخصهای مدیریتی ایمنی، بهداشت، محیطزیست و انرژی به استانداردهای بینالمللی پس از فرهنگسازی لازم و تغییر نگاه و تحول فرهنگ کار، باید نسبت به آموزش مدیران HSE و همه سطوح منابع انسانی اعم از کارگران، تکنسینها، کارشناسان و مدیران اقدام کرد.
وی ادامه داد: تدوین قوانین و مقررات مناسب و نیز نظارت جدی بر اجرای آن و تأمین ابزار و تجهیزات مدرن و کافی تخصصی، از دیگر لوازم مدیریت اثربخش در این حوزه است.
سیاسیراد خاطرنشان کرد: در سال آینده، دورههای تخصصی در زمینه HSE با دعوت از مدرسین خارجی در کنار بهکارگیری مدرسین داخلی را با مشارکت دانشگاههای شاخص کشور در دستور کار مدیریتهای تخصصی ایمیدرو برگزار میکند.
تلاش برای تربیت نیرویهای متخصص در HSE
امیر ولدخانی، مدیر ایمنی، بهداشت و محیطزیست ایمیدرو در این جلسه با بیان اینکه در ابتدای دولت یازدهم حوزه ایمنی، بهداشت و محیطزیست واحدهای تابعه این سازمان با خلأ آموزش و نظارت از سوی ایمیدرو مواجه بود، گفت: با ورود دکتر کرباسیان و تأکید وی بر دخالت واحد HSE سازمان بر عملکرد واحدها و شرکتهای تابعه و پاسخگو بودن، این واحد تصمیم گرفت رویکرد جدیدی را برای آموزش و تربیت افراد در پیش بگیرد و در نتیجه، یک دوره ۶ ماهه آموزشی شکل گرفت که البته اثر بخشی لازم را نداشت.
وی افزود: به نظر ما ساختار، مهمترین بخش است که هنوز روی آن کار میکنیم و به دنبال بهترین ساختار HSE در کشور هستیم. در حال حاضر، زیرساختهای HSE در واحدهای زیرمجموعه ایمیدرو بسیار ضعیف است. از تأسیسات بهداشتی گرفته تا حوزه فنی و سیستمها نقص عمده دارند که در این حوزه باید به سمت استانداردسازی برویم.
وی ادامه داد: علاوه بر ضرورت تغییر در این بخش، باید روی آموزش و نظارت کار شود؛ چرا که تاکنون آموزش اثربخش نبوده و باید تلاش کنیم در برخی بخشها از متخصصان خارجی کمک بگیریم. در بخش ساختار نیز با توجه به الزامی که وزارت صنعت، معدن و تجارت قائل شده، باید به دنبال تربیت افراد متخصص در این حوزه باشیم. خوشبختانه طی دولت فعلی همواره در تلاش بودهایم نیروهای متخصص در حوزه HSE تربیت کنیم.
ولدخانی خاطرنشان کرد: برای چهارمین سال برای حوزه ایمنی، بهداشت و محیطزیست، بودجه دریافت میکنیم و حتی در سال گذشته برای نخستین بار، از بودجه عمومی کشور برای تعدادی از پروژهها استفاده کردیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.