نیمی از یارانه‌بگیران نیاز به دریافت ۴۵ هزارتومان ندارند!

نیمی از یارانه‌بگیران نیاز به دریافت ۴۵ هزارتومان ندارند! نمایندگان مجلس شورای اسلامی معتقدند که ۵۰ درصد از یارانه بگیران جزو افرادی هستند که نیاز به دریافت مبلغ ۴۵ هزارتومان در ماه ندارند. به گزارش خانه ملت،قائم مقام وزیر تعاون، کارو رفاه اجتماعی می‌گوید: از سال گذشته تاکنون یارانه نقدی حدود ۵ میلیون نفر از […]

نیمی از یارانه‌بگیران نیاز به دریافت ۴۵ هزارتومان ندارند!

نمایندگان مجلس شورای اسلامی معتقدند که ۵۰ درصد از یارانه بگیران جزو افرادی هستند که نیاز به دریافت مبلغ ۴۵ هزارتومان در ماه ندارند.

به گزارش خانه ملت،قائم مقام وزیر تعاون، کارو رفاه اجتماعی می‌گوید: از سال گذشته تاکنون یارانه نقدی حدود ۵ میلیون نفر از گروه‌های پردرآمد حذف شده و شناسایی افراد متمکن از طریق بانک‌های اطلاعاتی قوی صورت گرفته است.

«ابوالحسن فیروزآبادی» ملاک حذف یارانه افراد پردرآمد را توانایی و تمکن مالی آنها عنوان کرد و گفت: در جریان شناسایی افراد و گروه‌ها، وزارت کار آسیب‌پذیری و وضعیت زندگی خانوار را مدنظر قرار می‌دهد. وی درباره تعداد اعتراض‌کنندگان به حذف یارانه به عدد و رقمی اشاره نکرد اما گفت که تعداد این افراد اندک بوده است.

قائم مقام وزیر کار همچنین با تأیید ارسال پیامک به افراد قبل از حذف یارانه آنها اظهارکرد: افرادی که پیامک حذف دریافت می‌کنند؛ باید در فرصت داده شده مدارک و مستندات خود را برای اثبات نیازمندی و گرفتن یارانه ارایه کنند تا بررسی شود.

درهمین حال «محمد باقر نوبخت» رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور(شنبه، ۱۴ اسفندماه) در جریان تصویب بودجه ۹۶ در مجلس شورای اسلامی از قطع یارانه ۴ میلیون و ۸۵۳ هزار و ۳۸۶ نفر از افراد تا اول بهمن ماه امسال خبر داد که درآمد ناخالص‌شان از ۳میلیون تومان بیش‌تر بوده است.

نوبخت در این جلسه در مخالفت با تعدادی از نمایندگان مجلس که حذف یارانه ۲۰ درصد افراد تا پایان سال ۹۶ را پیشنهاد کرده بودند، گفته بود: تأکید مجلس برای قطع یارانه افرادی که تا ۳ میلیون تومان درآمد دارند، در حالی است که بسیاری از خانواده‌ها مستاجر یا دارای بیمار صعب‌العلاج و فرزند دانشجو هستند و حذف آنها از دریافت یارانه نوعی بی‌عدالتی به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: تا تاریخ اول بهمن سال جاری یارانه نقدی ۴ میلیون و ۸۵۳ هزار و ۳۸۶ نفر حذف شد؛ چرا که مجلس نظر داشت هر فردی که درآمد او بالغ بر ۳ میلیون تومان در ماه باشد، یارانه‌‌اش حذف شود.

نوبخت تأکیدکرد: سازمان هدفمندی یارانه‌ها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از حذف یارانه کسانی که محرز شود مستحق دریافت یارانه نیستند، استقبال می‌کند؛ اما این گونه اجبار‌ها جز این‌که نارضایتی ایجاد کند و به افراد نیازمند که در عسرت هستند فشار وارد آورد چیز دیگری نیست.

رییس دیوان محاسبات از وُسع خانوار‌ها می‌گوید

در همین حال «عادل آذر»، رییس دیوان محاسبات در خصوص ملاک دولت برای شناسایی پردرآمد‌ها و حذف یارانه نقدی آنها براساس قانون هدفمندی یارانه‌ها گفته بود: دولت برای شناسایی پردرآمد‌ها دستورالعملی تنظیم و معیارهای نیابتی و جایگزین درآمد مشخص کرده است که براساس آن فرمولی به نام وُسع خانوار به‌دست آورده است که به جای درآمد، محاسبه می‌شود که در فرمول وُسع خانوار، توان اقتصادی خانوار‌ها از نظر ملاک‌هایی همچون مدل و قیمت خودرو، تعداد تسهیلات بانکی دریافتی، نوع فعالیت صنفی افراد، دارابودن کارت بازرگانی و… در نظر گرفته می‌شود.

هرچند که دولت یازدهم در گام اول برنامه‌هایی را برای حذف یارانه خارج‌نشینان و پردرآمد‌ها اعلام و بر همین اساس مرحله دوم طرح هدفمندی یارانه‌ها را از ۲۰ فروردین ۱۳۹۳ و با ثبت نام از متقاضیان این مرحله آغاز کرد اما خبر‌ها حاکی از آن بود که در نهایت تنها تعداد محدودی از خانوارهای متمول از دریافت یارانه انصراف دادند و بر همین اساس مشکلات یارانه‌ای دولت همچنان باقی ماند.

اما وزیر اقتصاد با حضور در مجلس شورای اسلامی پس از جمع‌آوری‌های آماری اعلام کرد؛ حدود ۱۰ میلیون نفر از افراد پردرآمد شناسایی شدند که اگر برای دریافت یارانه ثبت‌نام کنند زمینه حذف آنها از سوی دولت فراهم است.

این درحالی است که در لایحه بودجه ۹۵ که در مجلس به تصویب رسید و با تأیید شورای نگهبان تبدیل به قانونی لازم‌الاجرا شده آمده است که دولت باید یارانه نقدی ۳ دهک پر درآمد (حدود ۲۴ میلیون نفر) را از فهرست یارانه‌بگیران خارج کند.

رفتار دولت برای حذف یارانه پردرآمد‌ها متناقض است

محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به اظهارات اخیر سخنگوی دولت در صحن علنی مجلس در خصوص مخالفت با حذف یارانه دهک‌های بالای درآمدی جامعه گفت: به نظر می‌رسد که دولت در این حوزه رفتاری متناقض و متناسب با فضای ملاحظات غیراقتصادی دارد و سال گذشته نیز شاهد همین رفتار از سوی دولت بودیم.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به این‌که اظهارات سخنگوی دولت در خصوص مخالفت با حذف یارانه پردرآمد‌ها جای تعجب دارد و حاکی از رفتاری متناقض در حوزه تصمیمات اقتصادی دولت است، خاطرنشان‌کرد: دولت از یک سو می‌گوید که در پرداخت یارانه‌ها با مشکلات عدیده‌ای مواجه است به گونه‌ای که از تعبیر «شب عذاب الیم» برای شب واریز یارانه‌ها استفاده می‌شود؛ اما از سوی دیگر اعلام می‌کند که نباید یارانه پردرآمد‌ها را حذف کرد.

پرداخت یارانه‌ها باید متناسب با درآمد باشد

وی در ادامه تأکیدکرد: توصیه ما در این خصوص به دولت این است که قانون را اجرا کند، افزود: مُرّ قانون می‌گوید که پرداخت یارانه باید براساس میزان درآمد باشد؛ به گونه‌ای که دهک‌های کم درآمد یارانه بیش‌تر و دهک‌های پردرآمد یارانه کم‌تری بگیرند.

پورابراهیمی تصریح کرد: در زمینه حذف یارانه‌ها در دولت قبل تخلف و عدول از قانون انجام شد و این دولت نیز از این حکم قانونی تخلف می‌کند و همه صحبت ما ناظر براین است که بتوانیم متناسب با شرایط کنونی، آنچه که قانون گفته را اجرا کنیم.

افرادی که یارانه در زندگی آنها تأثیری ندارد، داوطلبانه انصراف دهند

محمدمهدی مفتح با اشاره به گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص یارانه‌ها با بیان این‌که افرادی که درآمد بالایی دارند، نباید یارانه بگیرند، افزود: در بعضی از سال‌ها با مشخص شدن برخی ضوابط برای تشخیص پردرآمدها، مجلس تعیین کرد که چه کسانی و با چه میزان حقوق می‌توانند یارانه دریافت کنند.

دولت به حد کافی اطلاعات لازم برای تشخیص پردرآمد‌ها را دارد

نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که تصور می‌کنیم که دولت به حد کافی اطلاعات لازم برای تشخیص پردرآمد‌ها را در اختیار دارد، تصریح کرد: دولت این کار را آغاز کرده و تاکنون تعدادی را حذف کرده است، هرچند که در حوزه انتخابیه بنده مراجعاتی داریم که بعضی از افراد به اشتباه حذف شدند؛ اما دولت این موارد را اصلاح کرد و یارانه افرادی که اشتباه حذف شده بودند را دوباره به آنها برگرداند.

۵۰ درصد مردم نیازی به دریافت یارانه ندارند

شهبازحسن‌پوربیگلری با اشاره به این‌که دولت اعلام کرده که ۳ میلیون نفر از پردرآمد‌ها را از فهرست دریافت یارانه حذف کرده است، گفت: این موضوع به هیچ عنوان برای ما پذیرفتنی نیست؛ چراکه معتقدیم درحال حاضر ۵۰ درصد یعنی ۵ دهک بالای درآمدی جامعه نیاز به دریافت یارانه نداشته و نخواهند داشت.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که مخالفت دولت با حذف یارانه پردرآمد‌ها موضوعی است که دولت باید برای آن تدبیری بیندیشد، افزود: ما این موضوع را به دولت تکلیف می‌کنیم که یارانه تمامی افرادی که نیاز به یارانه ندارند را قطع کند و دولت طبق قانون، موظف به اجرا است.

عده‌ای با درآمد یک میلیاردی هنوز یارانه بگیر هستند!

وی تصریح کرد: درحال حاضر افرادی را می‌شناسیم که سالیانه بیش از یک میلیارد تومان درآمد دارند و هیچ نیازی به یارانه ندارند؛ اما هنوز یارانه بگیر هستند و برای آنها دریافت یارانه تبدیل به راه فراری برای عدم پرداخت مالیات شده است.

دولت کار شناسایی پردرآمد‌ها را از استان‌ها شروع کند

حسن‌پوربیگلری در خصوص مکانیزم‌های شناسایی پردرآمد‌ها برای حذف یارانه نقدی خاطرنشان کرد: دولت به راحتی می‌تواند کار شناسایی پردرآمد‌ها را انجام دهد و می‌تواند این کار را با مکانیزم‌های استانی شروع کند؛ چراکه در یک استان، شهرستان و یا بخش همه به خوبی یکدیگر را می‌شناسند و از این طریق می‌توانند مورد شناسایی قرار بگیرند.

مخالفت با سرکشی به حساب بانکی مغایر با شفاف‌سازی است

وی در خصوص مخالفت دولت با سرکشی به حساب‌های بانکی پردرآمد‌ها به عنوان یکی از راه‌های تشخیص تمکن مالی آنها برای حذف یارانه گفت: درآمد افراد مشخص است و مخالفت با بررسی حساب‌های بانکی درست نیست؛ چراکه باید در کشور همه چیز شفاف باشد.

لزوم طراحی سامانه رصد نقل و انتقالات مالی و درآمد افراد

 

وی تأکید کرد: باید سامانه‌ای وجود داشته باشد که تمام نقل و انتقالات مالی، سرمایه و درآمد افراد از نماینده مجلس و شخص وزیر و رییس‌جمهور گرفته تا یک کاسب بازاری رصد شود و این کاری است که برای پیش‌گیری از پولشویی در دنیا انجام می‌شود تا مشخص شود افراد سرمایه خود را از کجا آورده‌اند.