۲۱۰ میلیارد ریال از مطالبات پیمانکاران با اوراق خزانه تسویه شد

مدیرعامل شرکت توسعه آب و نیروی ایران ۲۱۰ میلیارد ریال از مطالبات پیمانکاران با اوراق خزانه تسویه شد قرارداد B.O.T «سد کارون دو»؛ سال آینده عملیاتی می‌شود   مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران از اجرای صددرصدی طرح‌های اقتصاد مقاومتی این شرکت در سال ۹۵ خبر داد و گفت: تاکنون ۲۱۰ میلیارد ریال […]

مدیرعامل شرکت توسعه آب و نیروی ایران

۲۱۰ میلیارد ریال از مطالبات پیمانکاران با اوراق خزانه تسویه شد

قرارداد B.O.T «سد کارون دو»؛ سال آینده عملیاتی می‌شود  

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران از اجرای صددرصدی طرح‌های اقتصاد مقاومتی این شرکت در سال ۹۵ خبر داد و گفت: تاکنون ۲۱۰ میلیارد ریال از مطالبات پیمانکاران در قالب انتشار اوراق خزانه پرداخت شده است.

به گزارش ایرنا، سیدمحمدرضارضازاده، در نشست خبری اظهار داشت: امسال ۳۹ هزار و ۸۰ میلیارد ریال اعتبار به این شرکت بابت اجرای پروژه‌ها پرداخت شد که عمده این منابع از محل صندوق توسعه ملی بوده است.

وی افزود: ۳۶ هزار میلیارد ریال از این اعتبار از محل صندوق توسعه ملی بوده و در قبال تولید برق نیروگاه‌ها مبلغ دو هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال در اختیار این شرکت قرار گرفت.

به گفته این مقام مسؤول، ۲۱۰ میلیارد ریال دیگر از محل اسناد خزانه و اوراق مشارکت به پیمانکاران و مشاوران بابت مطالباتشان پرداخت شد که امید است در ایام باقی مانده از سال حدود دو هزار میلیارد ریال از همین محل در اختیار مشاوران و پیمانکاران قرار گیرد.

وی ادامه داد: امسال مبلغ ۴۵۰ میلیارد ریال دیگر نیز از محل منابع عمومی دولت در اختیار شرکت قرار گرفته است.

رضازاده در ادامه با اشاره به توفیق این شرکت در اجرای صددرصدی پروژه‌های اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: یکی از این طرح‌ها، سد «رودبار» لرستان بود که برنامه آبگیری آن با حضور وزیر نیرو به انجام رسید.

عملیات آبگیری سد رودبار لرستان ۲۵ شهریور با حضور وزیر نیرو آغاز شد؛ طرح سد و نیروگاه رودبار لرستان در فاصله ۱۰۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان الیگودرز روی رودخانه رودبار از سرشاخه‌های دز اجرا شده است.

به گفته رضازاده، این سد قرار بود پیش از اوج مصرف برق امسال به بهره‌برداری برسد و نخستین واحد نیروگاهی آن، چرخش اولیه را بیست و دوم بهمن ماه داشت.

مدیرعامل شرکت آب و نیرو افزود: تست‌های بعدی نیروگاه به دلیل بروز پدیده ریزگرد در خوزستان به تاخیر افتاد اما پنجم اسفند این کار پایان یافت و طبق وعده دیسپاچینگ کشوری (مرکزهای جمع‌آوری اطلاعات و کنترل)، بخش دیگری از برنامه‌ها در آینده نزدیک اجرایی می‌شود.

وی اضافه کرد: تا پایان امسال برای بهره‌برداری آزمایشی از واحد نخست این نیروگاه آمادگی وجود دارد اما احتمال می‌رود بهره‌برداری رسمی فروردین ماه سال آینده باشد.

** بهره‌برداری از سد «داریان» در فروردین ماه آینده

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با اشاره به آبگیری سد «داریان» در سفر رییس‌جمهوری به استان کرمانشاه (دوم آذرماه امسال)، گفت: این سد ۳ واحد نیروگاهی دارد که در چارچوب برنامه‌های اقتصاد مقاومتی یکی از آنها باید به بهره‌برداری برسد.

این سد با حجم بدنه ۱۰ میلیون متر مکعب از نوع سنگریزه‌ای با هسته رسی بوده که طول تاج آن ۳۶۸ متر، عرض تاج ۱۵ متر، عرش در پی ۸۷۰ متر و ارتفاع سد از پی ۱۷۹ متر است.

رضازاده در ادامه ابراز امیدواری کرد که فروردین آینده همزمان با آماده شدن خط انتقال برق از سوی برق منطقه‌ای کرمانشاه، این امر شکل اجرایی به خود بگیرد.

وی ادامه داد: سد «سردشت» در آذربایجان‌غربی، دیگر طرح اقتصاد مقاومتی این شرکت به شمار می‌رود که از دو ماه پیش آماده آبگیری شده است.

به گفته وی، عملیات اجرایی سد «قوچم» در انتهای سامانه انتقال آب از سد «آزاد» به «قروه‌ـ ‌دهگلان» به انجام رسیده و هر دو طرح در انتظار اعلام زمان افتتاح رسمی مسؤولان فرادستی است.

سد برق آبی سردشت با ۱۱۴ متر ارتفاع از بلند‌ترین سد‌های ایران است که با بهره‌برداری از آن علاوه بر تولید ۱۵۰ مگاوات برق، آب مورد نیاز افزون بر ۷ هزار و ۸۰۰هکتار از زمین‌های پایین دست این سد تأمین می‌شود.

هدف از ساخت سد قوچم انتقال ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب سد آزاد و ذخیره‌سازی آن در سد قوچم است.

مدیرعامل شرکت آب و نیرو درباره طرح‌های شبکه‌های آبیاری و زهکشی این شرکت بیان داشت: اینک قطعه نخست «طرح گرمسیری» در شبکه‌های اصلی و سامانه اجرا شده اما ساخت شبکه‌های فرعی بر عهده وزارت جهادکشاورزی است.

از اولویت خارج شدن برخی پروژه‌ها

به گفته رضازاده، کمبود منابع مالی سبب شده تا برخی پروژه‌ها از اولویت این شرکت خارج شود که از جمله آنها برخی طرح‌های مطالعاتی حوضه کرخه و بالادست سد سیمره است.

وی ادامه داد: همچنین سد «پارسیان» در استان فارس و سد «تنگ معشوره» در حوضه کرخه از جمله سدهایی هستند که مشخصات آنها مورد بازنگری قرار گرفته و تخصیص آبی جدیدی برایشان در نظر گرفته شده است.

این مقام مسؤول خاطرنشان کرد: در مجموع مطالعات ۳ سد در حوضه آبریز کرخه متوقف شده و مشخصات ۳ سد دیگر مورد بازنگری قرار گرفته است.

وی با اشاره به تولید ۱۲ درصد کل برق کشور توسط شرکت آب و نیرو، یادآوری کرد: بیش از ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه این شرکت به بهره‌برداری رسیده و در آینده نزدیک ۴۵۰ مگاوات برق در نیروگاه رودبار لرستان، ۲۱۰ مگاوات در نیروگاه داریان، ۱۵۰ مگاوات در سد و نیروگاه سردشت، ۱۳۰ مگاوات در سد و نیروگاه چم‌شیر و ۷۵۰ مگاوات در سد و نیروگاه بختیاری با تکمیل مراحل اجرایی، به ظرفیت برق تولیدی این شرکت اضافه می‌شوند.

 

رضازاده در پایان تصریح کرد: تکمیل طرح‌های غرب کشور، آبگیری سد و نیروگاه چم شیر، بهره‌برداری از واحدهای دوم و سوم نیروگاهی داریان و واحد دوم نیروگاه رودبار لرستان و همچنین عملیاتی کردن قرارداد (B.O.T) سد کارون۲ اولویت‌های این شرکت در سال ۹۶ را تشکیل می‌دهند.