آتش به جان چهارشنبه آخر سال

آتش به جان چهارشنبه آخر سال اهل بهارستان بر این نکته تأکید کردند که با جلوگیری از واردات مواد محترقه می‌توان چهارشنبه‌سوری کم خطری را برگزار کرد. به گزارش خانه ملت، چهارشنبه آخر سال یا همان چهارشنبه‌سوری از آیین‌های نوروزی است که غالباً باید آمیخته از چند رسم متفاوت باشد اما متأسفانه این آیین و […]

آتش به جان چهارشنبه آخر سال

اهل بهارستان بر این نکته تأکید کردند که با جلوگیری از واردات مواد محترقه می‌توان چهارشنبه‌سوری کم خطری را برگزار کرد.

به گزارش خانه ملت، چهارشنبه آخر سال یا همان چهارشنبه‌سوری از آیین‌های نوروزی است که غالباً باید آمیخته از چند رسم متفاوت باشد اما متأسفانه این آیین و رسوم قدیمی در جامعه ما رنگ باخته و به شکل متفاوت و خطر‌آفرین برگزار می‌شود.

استفاده از موادمحترقه و آتش‌زا جای خود را به کوزه‌شکنی، خوردن آجیل یا بوته‌افروزی داده است و همین امر سبب شده هر ساله بسیاری از خانواده‌ها داغدار عزیرانشان شده یا در بیمارستان‌ها سرگردان باشند.

واقعیت آن است که با وجود هشدارهای لازم به نوجوانان و جوانان، اما باز هم شاهد برخی بی‌توجهی‌ها نسبت به استفاده از مواد محترقه هستیم، این درحالی است که با نگاهی به این محصولات خطرناک می‌توان فهمید که عمده مواد محترقه ساخت کشور چین است و به راحتی وارد کشور می‌شود، موضوعی که بدون شک از دید مسؤولان مربوطه نیز پنهان نمانده اما هیچ‌گاه اقدامی در جهت جلوگیری از چنین محصولاتی صورت نمی‌گیرد.

به گفته نمایندگان مجلس بیش از ۹۰ درصد این محصولات وارداتی بوده این درحالی است که هنوز نتوانستیم حتی برای یکسال از ورود مواد محترقه خطرناک به کشور جلوگیری کنیم.

چهارشنبه‌سوری بدون خطر نیازمند فرهنگسازی از سوی رسانه ملی است

عباس گودرزی، نماینده مردم بروجرد با تأکید بر ضرورت برگزاری چهارشنبه‌سوری بی‌خطر، افزود: بدون شک دین و آیین ما از آداب و سنت‌ها استقبال می‌کند اما آداب و رسوم غلط و نادرست خلاف شرع و عقل است و باید کنار گذاشته شود چرا که شایسته فرهنگ ایرانی نیست.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: شیوه برگزاری چهارشنبه‌سوری طی سال‌های اخیر شیوه غلطی است که باید اصلاح شود زیرا تبعات آن تا حدی است که جامعه را با مشکلاتی روبه‌رو می‌کند و باید برای آن چاره‌اندیشی شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح‌کرد: دلیلی وجود ندارد که در مقدمه فصل بهار که فصل صله رحم و دوستی است، عده‌ای به جهت خودخواهی خود باعث شده تا برخی از خانواده‌ها داغدار فرزندان خود شوند لذا می‌طلبد با عزم همگانی و با کمک رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی و نقش تأثیرگذار آموزش و پرورش بتوان از آسیب‌های ناشی از این معضل جلوگیری کرد.

وی یادآور شد: از سوی دیگر باید دستگاه‌های مسؤول و نهادهای امنیتی وارد عمل شوند و با سوء‌استفاده‌کنندگانی که با سلامت مردم و امنیت آنها بازی می‌کنند، برخورد قاطعی کنند چراکه این افراد جان مردم را فدای منافع خود می‌کنند؛ حال باید با عزمی جدی تلاش کرد تا شاهد این صحنه‌های تلخ نباشیم و اگر به آن بی‌توجهی شود صدمات تلخ و جبران‌ناپذیری به همراه خواهد داشت.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، گفت: علاوه بر فرهنگسازی برای برگزاری چهارشنبه‌سوری بدون خطر، لازم است نیروی انتظامی و دستگاه قضایی به صورت جدی با متخلفان برخورد داشته باشند و از سودجویی عده‌ای که تنها به منافع خود فکر می‌کنند، جلوگیری کنند.

٩٠ درصد مواد محترقه وارداتی است

احمد بیگدلی، نماینده مردم خدابنده با تأکید بر ضرورت فرهنگسازی برای برگزاری چهارشنبه‌سوری بی‌خطر، افزود: علاوه بر فرهنگسازی باید اقدامات ضربتی برای برگزاری این روز به‌کار گرفته شود و تنها نباید به حرف‌ها و نصیحت‌های تکراری بسنده کرد.

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: متأسفانه طی سال‌های اخیر چهارشنبه‌سوری از حالت سنتی خود خارج و به مراسمی خطرناک تبدیل شده است، واقعیت آن است که نمی‌توان تنها با آگاه‌سازی این رسوم غلط را حذف کرد بلکه باید جایگزینی برای آن معرفی شود، مردم به جهت نبود جایگزینی برای برپایی این روز، اقدام به برگزاری چهارشنبه‌سوری و آتش‌بازی خطرناک می‌کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح‌کرد: بدون شک همه از خطرات آتش‌بازی‌ها در روز چهارشنبه آخر سال آگاه هستند اما هیچ‌گاه تلاشی برای بازگشت به رسوم و آیین قدیمی خود نداشتیم و به نظر می‌رسد باید یک واکاوی صورت گیرد که چرا رسم قدیمی چهارشنبه‌سوری در جامعه تبدیل به آتش بازی و به خطر افتادن جان مردم شده است.

وی با انتقاد از این‌که برگزاری مراسم چهارشنبه آخر سال تنها جیب عده‌ای واسطه‌گر و سودجو را پُر می‌کند، تصریح‌کرد: افرادی هستند که در سایه نبود نظارت‌ها، تنها به منفعت و درآمد خود می‌اندیشند و آزادانه اقدام به فروش موادمحترقه می‌کنند.

بیگدلی تأکیدکرد: اگر به راستی برای برگزاری چهارشنبه‌های آخر سال عزم راسخی وجود دارد، باید ورود موادمحترقه به کشور را ممنوع کنیم چراکه بیش از ۹۰ درصد این مواد از کشورهای دیگر وارد می‌شود، این درحالی است که هنوز نتوانستیم حتی برای یکسال از ورود مواد محترقه به کشور جلوگیری کنیم.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، گفت: با روش غلطی که برای جلوگیری از برگزاری چهارشنبه سوری بی‌خطر به‌کار گرفته‌ایم، نمی‌توان شاهد کاهش آسیب‌های ناشی از آن بود بلکه باید این موضوع به صورت اصولی حل و فصل شود.

بسیج همگانی برای برگزاری چهارشنبه‌سوری بدون خطر

محمدوحدتی‌هلان، نماینده مردم بستان‌آباد با تأکید بر ضرورت برگزاری چهارشنبه‌سوری بدون خطر، افزود: برای برگزاری این سنت قدیمی، لازم است فرهنگسازی مناسبی از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله رسانه‌ها و صداوسیما صورت گیرد تا بتوان چهارشنبه‌سوری بدون خطری متناسب با فرهنگ و آیین قدیمی کشورمان برگزار کرد.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در گذشته چهارشنبه‌سوری براساس آیین متفاوتی از آنچه که امروزه جوانان و نوجوانان به آن گرایش دارند، برگزار می‌شد در حالی که ما باید به این آیین و رسوم گذشته خود بازگردیم تا ضمن احیای این مراسم به شیوه سنتی، مانع از خسارت‌های جانی و مالی ناشی از برگزاری خطرناک چهارشنبه آخر سال شویم.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: متأسفانه هر ساله به جهت بی‌دقتی نوجوانان و جوانان زیادی به جهت برگزاری نادرست چهارشنبه آخر سال آسیب زیادی دیده و گاهی افراد جان خود را از دست می‌دهند در حالی که باید مسؤولان تمهیداتی بیندیشند تا از بروز این‌گونه آسیب‌ها جلوگیری کرد.

وی یادآور شد: از سویی دیگر عده‌ای سودجو برای منفعت خود، به خطرات چهارشنبه‌سوری دامن می‌زنند به گونه‌ای که عمدتاً وسایلی را به فروش می‌رسانند که ممکن است برای جوانان و نوجوانان جذاب بوده درحالی که خطرات بسیار زیادی برای آنها به همراه دارد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با یادآوری راه‌اندازی کمپینی با عنوان نه به چهارشنبه‌سوری پرخطر، گفت: در این میان لازم است رسانه‌های همگانی وارد عمل شوند و خانواده‌ها و جوانان را از خطرات زیاد استفاده از ابزارهای پرخطر چهارشنبه‌سوری آگاه کنند زیرا خطرات این روز، نه تنها خانواده‌ها را بلکه جامعه را نیز با خطر مواجه خواهد کرد.