آماده باش در ایران برای جشن چهارشنبه‌سوری

آماده باش در ایران برای جشن چهارشنبه‌سوری گروه اجتماعی- سه‌شنبه شب آخر سال برای ایرانی‌ها شب خاصی محسوب می‌شود. شبی که از دیرباز مردم با برپایی جشن به استقبال از بهار و شروع سال نو می‌روند. ولی متأسفانه این شب بزرگ سال‌ها است که به مسیر تازه‌ای قدم گذاشته است. مسیری که آخر آن برای […]

آماده باش در ایران برای جشن چهارشنبه‌سوری

گروه اجتماعی- سه‌شنبه شب آخر سال برای ایرانی‌ها شب خاصی محسوب می‌شود. شبی که از دیرباز مردم با برپایی جشن به استقبال از بهار و شروع سال نو می‌روند. ولی متأسفانه این شب بزرگ سال‌ها است که به مسیر تازه‌ای قدم گذاشته است. مسیری که آخر آن برای برخی نوجوانان و جوانان حاصلی جز پشیمانی ندارد!

به همین دلیل سال‌ها است که هشدارهایی از سوی مراکز انتظامی کشور برای مقابله با هنجارشکنان این شب به مرحله اجرا در آمده است. البته حادثه پلاسکو در تهران باعث شد تا بخشی از جامعه به دلیل درگذشت تعدادی از آتش‌نشانان تصمیم به تحریم اعمال خطرناک آتش بازی بزنند.

تخلیه هیجانی مثبت منعی ندارد

در همین ارتباط، سخنگو و معاون اجتماعی ناجا با تأکید بر این‌که تخلیه هیجانی مثبت منعی ندارد، گفت که پلیس در چهارشنبه‌سوری با کارهای خطرآفرینی که برای دیگران ایجاد مزاحمت کند، برخورد می‌کند.

سعیدمنتظرالمهدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اقدامات پلیس برای چهارشنبه‌سوری اظهارکرد: خوشبختانه مردم به بلوغی رسیده‌اند که خودشان این موارد را رعایت می‌کنند اما به‌هرحال پلیس بر کارهای خطرآفرین نیز نظارت دارد و با متخلفان برخورد می‌کند.

وی با تأکید بر این‌که تخلیه هیجانی مثبت منعی ندارد، تصریح‌کرد: اتفاقاً باید فرصت‌هایی را برای تخلیه هیجانی مثبت جوانان ایجاد کنیم.

سخنگوی ناجا در عین حال اضافه کرد: اما کارهای خطرآفرین و کارهایی که برای دیگران ایجاد مزاحمت می‌کنند، ممنوع بوده و پلیس حتماً با متخلفان برخورد می‌کند.

منتظرالمهدی تأکید کرد که مراسم چهارشنبه‌سوری باید محله‌محور برگزار شود.

دانش‌آموزان تهرانی در مراسم چهارشنبه‌سوری امسال شرکت نمی‌کنند

دانش‌آموزان تهرانی نیز کمپینی تحت عنوان «نه به چهارشنبه‌سوری» با شعار «سوختند تا نسوزیم» تشکیل دادند و اعلام کرده‌اند که «ما دانش‌آموزان شهر تهران با هموطنان خود هم پیمان شده و در حمایت از آتش‌نشانان زحمتکش در چهارشنبه‌سوری امسال شرکت نمی‌کنیم.

همه ساله آیین سنتی چهارشنبه‌سوری در کشور برپا می‌شود و در کنار پیام‌های زیبایی که این آیین باستانی مبنی بر سپردن بدی‌‌ها به آتش در پایان سال دارد، به علت ورود مواد محترقه خطرناک به این مراسم، آسیب و حوادثی چون سوختگی و قطع عضو برای بسیاری هموطنان اتفاق می‌افتد به گونه‌ای که ابعاد تلخ و دردناک چهارشنبه آخر سال را پررنگ می‌کند.

هرچند کارشناسان اجتماعی معتقدند ارسال مداوم پیام‌‌ها و هشدارهای ایمنی در هر سال نتوانسته بر کاهش آسیب‌های چهارشنبه‌سوری اثر قابل ملاحظه‌ای داشته باشد، امسال اقشار مختلف مردم و از جمله دانش‌آموزان در اقدامی خودجوش اقدامات و رفتارهای خطرآفرین در مراسم چهارشنبه‌سوری را تحریم کردند تا به شهدای آتش‌نشان که جان خود را در حادثه پلاسکو از دست دادند، ادای احترام کنند و بتوانند در جهت کاهش آمار سوختگی‌‌ها و معلولیت‌های ناشی از انفجار مواد محترقه گامی ‌بردارند.

در همین راستا دانش‌آموزان تهرانی کمپینی تحت عنوان «نه به چهارشنبه‌سوری» با شعار «سوختند تا نسوزیم» تشکیل دادند و اعلام کرده‌اند که «ما دانش‌آموزان شهر تهران با هموطنان خود هم پیمان شده و در حمایت از آتش‌نشانان زحمتکش در چهارشنبه‌سوری امسال شرکت نمی‌کنیم.»

از ماه گذشته دانش‌آموزان مدارس بسیاری در تهران پای طومار نه به چهارشنبه‌سوری را امضا کردند و این رفتار خودجوش که می‌تواند گام مثبتی در جهت فرهنگ‌سازی و ارتقای ایمنی در شب چهارشنبه‌سوری باشد را به درستی شکل دادند.

به عنوان مثال دو روز گذشته دانش‌آموزان دبیرستان علامه طباطبایی با شعار «چهارشنبه‌سوری را به چهارشنبه‌سوزی تبدیل نکنیم» به کمپین « نه» به چهارشنبه‌سوری پیوستند و در این مراسم که با حضور ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران برگزار شد دانش‌آموزان به یاد شهدای آتش‌نشان با امضای طوماری قول دادند کلیه توصیه‌های ایمنی و پیشگیرانه در چهارشنبه آخر سال را جدی بگیرند.

آماده‌باش اورژانس مراکز درمانی تأمین اجتماعی تهران در چهارشنبه‌سوری

مدیرکل درمان تأمین‌اجتماعی استان تهران نیز با تأکید بر این‌که تمامی بیمارستان‌های تابعه اداره ‌کل درمان استان تهران در دو مقطع زمانی چهارشنبه آخر سال و تعطیلات نوروز به صورت آماده‌باش هستند، گفت: بیمارستان شهید دکتر لبافی‌نژاد به عنوان یکی از مراکز درمانی تابعه فوق تخصصی چشم در چهارشنبه آخر سال به‌صورت آماده باش کامل هستند.

محمدتقی‌خسروانی‌مقدم، مدیر کل درمان استان تهران اظهارکرد: به منظور حفظ سلامتی و رفاه حال شهروندان و بیمه‌شدگان تهرانی در چهارشنبه آخر سال و همچنین ایام تعطیلات نوروزی، اداره کل درمان استان تهران تدابیر ویژه‌ای را در نظر گرفته است که از آن جمله آماده باش کامل اورژانس بیمارستان‌ها و همچنین آمبولانس‌های مستقر در سطح بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تابعه به ویژه در مراکز درمانی تخصصی و مناطق پرازدحام شهری برای به حداقل رساندن آسیب‌های احتمالی به خصوص در چهارشنبه آخر سال است.

مدیر کل درمان استان تهران با بیان این‌که ۱۰ اورژانس بیمارستان‌های تابعه اداره کل درمان استان تهران برای مراسم چهارشنبه آخر سال آماده باش هستند، افزود: بیمارستان شهید دکتر‌لبافی نژاد به عنوان یکی از مراکز درمانی تابعه فوق تخصصی چشم این اداره کل در چهارشنبه آخر سال به‌صورت آماده باش می‌باشند و بیماران نیازمند به خدمات تخصصی سوختگی چشم به این بیمارستان منتقل می‌شوند.

چهارشنبه آخر سال آبستن حوادث

معاون فنی دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت نسبت به خطرات ناشی از چهارشنبه‌سوری هشدار داد.

علیرضا مغیثی خطاب به خانواده‌ها توصیه کرد: انباری و زیرزمین و هر نقطه‌ای از منزل را که احتمال می‌دهید، فرزندان‌تان از آن به عنوان محل اختفا و نگهداری مواد محترقه استفاده کنند، مورد بازرسی مکرر قرارداده و تا حد امکان از رفت و آمد کودکان و نوجوانان به این محل‌ها جلوگیری کنید.

وی با تأکید بر این‌که لازم است از بازی با وسایل و مواد محترقه خودداری شود، افزود: انفجار تنها ۲۵۰ گرم مواد ساخت ترقه می‌تواند یک آپارتمان را به شدت تخریب کند، ضمن این‌که شیشه‌های ساختمان‌های مجاور نیز در اثر این انفجار شکسته خواهد شد.

وی بیان‌داشت: نگهداری مواد محترقه و قرار گرفتن آنها در کنار حرارت یا در هوای گرم و در جیب یا دست افراد، انفجار و اشتعال ایجاد می‌کند.

بنا بر اعلام روابط‌عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، مغیثی گفت: با توجه به ممنوعیت قانونی تولید و خرید و فروش مواد محترقه و منفجره والدین باید با گوشزد کردن خطرات جانی و مالی ناشی از انفجار این مواد و ارایه توصیه‌های ایمنی لازم، فرزندان خود را به پرهیز از دست زدن به این بازی‌های خطرناک تشویق کنند.

 

وی بیان‌کرد: آشنایی با کمک‌های اولیه در بسیاری از مواقع موجب نجات جان افراد شده است، بنابراین در یادگیری آن بکوشید. تماشاچیان این چنین مراسمی هم معمولاً در خطر اصابت ترکش‌های ترقه‌ها و مواد منفجره هستند، سعی کنید در تیررس ترکش‌‌ها نباشید و هیچگاه نباید این مواد به سمت افراد دیگر پرت شود.