در سال ۹۵ محقق شد برگزاری۸۸ مناقصه و مزایده معدنی توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی(ایمپاسکو) شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در سال ۹۵ راهاندازی طرحهای توسعه و بهرهبرداری از معادن و تولید ماده معدنی فرآوری شده را در دستور کار خود داشته و در این میان مدیریت و راهبری برخی از […]
در سال ۹۵ محقق شد
برگزاری۸۸ مناقصه و مزایده معدنی توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی(ایمپاسکو)
شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در سال ۹۵ راهاندازی طرحهای توسعه و بهرهبرداری از معادن و تولید ماده معدنی فرآوری شده را در دستور کار خود داشته و در این میان مدیریت و راهبری برخی از معادن تحتپوشش خود را براساس اصل ۴۴ قانون اساسی در اختیار بخش خصوصی قرارداد.
در این گزارش سعی شده است عملکرد ایمپاسکو در بخشهای اکتشاف، بهرهبرداری، تجهیز طرحها و برگزاری مزایدات و مناقصات در سال ۹۵ بیان شود.
اکتشاف
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در سال ۱۳۹۵ این شرکت با نهاییسازی مطالعات پهنههای اکتشافی در اختیار، در استانهای خراسانجنوبی، سیستانوبلوچستان، زنجان و مازندران به مساحت مجموع ۴۴ هزار کیلومترمربع که در نهایت منجر به ۲۰ محدوده اکتشافی جدید در این نواحی شده است، اخذ مجوزهای اکتشاف و برنامهریزی فعالیتهای مرتبط را در دستور کار قرارداده که عمده این پتانسیلها مرتبط با ذخایر پلی متال (فلزات غیرآهنی) میباشد.
البته در راستای توسعه فعالیتهای مرتبط با اکتشاف در مراحل ۳ و ۴ این شرکت موفق به اخذ تعداد ۱۲ مورد پروانه اکتشاف جدید و ۳ مورد گواهی کشف جدید در زمینههای اصلی فعالیت اجرایی خود شده است.
میزان حفاری انجام شده در سال جاری تا پایان بهمن ماه معادل ۲۲ هزار متر حفاری مغزهگیری بوده که از این مقدار به ترتیب در حوزههای سنگآهن، زغالسنگ و پلی متال به ترتیب معادل ۱۲۳۵۰ متر، ۵۳۰۰ متر و ۴۳۵۰ متر میباشد.
تاکنون ۱۹ گزارش نهایی نیز تهیه و به سازمان صنعت، معدن و تجارت استانهای مربوطه جهت اخذ گواهینامههای کشف شده ارسال شده است.
به لحاظ کلی با توجه به میزان برنامههای تدوین شده در ابتدای سال پیشرفتی معادل ۶۵ درصد برنامه حاصل شده است که البته در برخی موارد به دلیل واگذاری معادن سنگآهن به بخش خصوصی، حذف اکتشافات تکمیلی و یا حذف اولویت اکتشاف زغالسنگ از فعالیت جاری از دلایل اصلی مغایرت برنامه و عملکرد به شمار میرود و با توجه به اهداف شرکت مبنی بر بهرهگیری از توان بخش خصوصی حتی از مرحله اکتشاف، اولین مورد از این اقدام با تهیه اسناد مزایده به نتیجه رسیده که در مرحله ابلاغ به برنده میباشد.
لذا از برنامه اصلی شرکت در سال آتی بهرهگیری از توان بخش خصوصی در طرح اکتشافی است که قطعاً با ارایه محدودههای هدف جدید در بخش طلا و مس ادامه خواهد یافت و امید است این مشارکت در سرمایهگذاری منجر به توسعه هرچه بهتر فعالیتهای اکتشافی شود.
از سوی دیگر شرکت با آزادسازی بالغ بر ۳۰۰ محدوده ثبتی پس از جمعبندی و انجام سیستماتیک مراحل یک و دو اکتشاف در آن محدودهها، ضمن کاهش مساحت بستر مشارکت بخش خصوصی با اهداف غیرفلزی در این نواحی را فراهم کرده است.
بهرهبرداری
شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در معادن زیر مجموعه خود در سال ۱۳۹۵ توانسته در مجموع ۸۲۹ هزار و ۸۳۳ تن خاک روی، ۵۱ هزار و ۸۴۱ تن کنسانتره فسفات، ۱۴ هزار و ۴۷۹ تن کنسانتره آهن و ۷ هزار و ۱۲۷ تن کنسانتره نفلین سینیت، ۳۴۰ کیلوگرم شمش طلا، یک میلیون و ۲۴۱ هزار و ۸۸۰ تن سنگ آهک دانهبندی، دو هزار و ۱۸۵ تن کنسانتره سرب، ۱۵۸ هزار و ۲۶۹ تن کک متالوژی و ۸ هزار و ۱۲۶ تن فروکروم آلیاژی تولید کند.
این شرکت علاوه بر محقق نمودن برنامهها در سال ۹۵ در مجتمع انگوران ۲۸ درصد، مجتمع فسفات اسفوردی ۱۲ درصد، مجتمع نفلینسینیتکلیبر ۲۶ درصد، مجتمع سنگ آهک پیربکران ۴ درصد، مجتمع فروکروم جغتای ۴۹ درصد، مجتمع سرب نخلک ۵۸ درصد و مجتمع طلای موته ۵۹ درصد رشد داشته است.
برنامه برونسپاری طرحهای تجهیز و طرحهای تجهیز برونسپاری شده
۴طرح تجهیز برونسپاری شده ایمپاسکو از جمله تجهیز معدن زغالسنگ بلوک۱ پروده شرقی طبس، تجهیز معدن زغالسنگ بلوکهای ۲ و ۳ پروده شرقی طبس، طرح تجهیز ذخایر شورابه قم و طرح تجهیز معادن مس سمنان با برآورد میزان سرمایه ۸۷۰ میلیارد تومان با مالکیت شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در مرحله اجرا و عقد قرارداد است.
برنامه برونسپاری ۳ طرح تجهیز از جمله تجهیز معدن زغالسنگ حرارتی کوچکعلی شمالی، تجهیز ذخایر شورابه ترود و تجهیز معادن پلی متال کوه دم سمنان با برآورد میزان سرمایه ۵۷۰ میلیارد تومان با مالکیت شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در مرحله جذب سرمایهگذار است.
برنامه برونسپاری ۶ طرح تجهیز سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به نمایندگی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با برآورد میزان سرمایه لازم ۶۹۰ میلیارد تومان با مالکیت ایمیدرو در مرحله جذب سرمایهگذار قرار دارد.
این طرحها شامل تجهیز معدن زغالسنگ بلوک ۳ پروده ۴ طبس، احداث کارخانه سولفات پتاسیم خور و بیابانک، تجهیز معدن و احداث کارخانه فرآوری باریت مهدیآباد، احداث کارخانه تولید کلرید کلسیم و اکسید منیزیم خور و بیابانک، کارخانه آهک صنعتی و محصولات جانبی در استان لرستان و طرح گردشگری مجتمع پتاس خور و بیابانک است.
۱۰ طرح تجهیز برونسپاری شده سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به نمایندگی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با برآورد میزان سرمایه لازم ۴۶۵۵ میلیارد تومان با مالکیت ایمیدرو توسط سرمایهگذار به عنوان طرف دوم در مرحله اجرا و انعقاد قرارداد قرار دارد.
این طرحها شامل تجهیز معدن زغالسنگ بلوک ۴ پروده ۴ طبس، تجهیز معدن زغالسنگ خمرود، احداث کارخانه سود کاستیک خور و بیابانک، تجهیز معدن و احداث کارخانه سرب و روی مهدیآباد، تجهیز معدن سنگآهن گل گهر ۵، تجهیز معدن سنگآهن گل گهر ۶، احداث کارخانه سنگبری آذربایجان غربی، احداث کارخانه فرآوری سنگآهن میشدوان و آنومالی شمالی، احداث کارخانه آهن اسفنجی بافق و احداث کارخانه فرآوری هماتیت جلال آباد میباشد.
طرحهای تجهیز راهاندازی شده در سال ۱۳۹۵
احداث زغالشویی سوادکوه، احداث کارخانه فرآوری هماتیت جلال آباد و تجهیز معدن و احداث کارخانه آنتیموان سفیدابه از جمله طرحهای تجهیزی است که در سال ۹۵ راهاندازی شده است و آماده افتتاح میباشد.
هدف از راهاندازی این طرحها تولید سالیانه ۳۲۰ هزار تن کنسانتره زغالسنگ کک شو، تولید سالیانه ۵۲۰ هزار تن کنسانتره سنگآهن از باطلههای هماتیتی و تجهیز معدن و احداث کارخانه با هدف تولید سالیانه ۱۰۰ تن شمش آنتیموان است.
میزان سرمایهگذاری انجام شده در این طرح ۲۲۱ میلیارد تومان میباشد.
شایان ذکر است که فرآوری سنگآهن از باطلههای هماتیتی با سرمایهگذاری بخش خصوصی و حمایت ایمیدرو صورت پذیرفته است.
مزایدات و مناقصات برگزار شده
در سال ۹۵ تعداد ۵۱ مورد مزایده و ۳۷ مورد مناقصه توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران برگزار شده است.
مزایدات در قالب واگذاری راهبری معدن و تولید و فروش کنسانتره در مجتمع سرب نخلک، فروش کنسانتره نفلین سینیت و فسفات اسفوردی، فروش آلیاژ فروکروم جغتای، سنگآهن، محصولات پتاس، فروش ماده معدنی سولفوره انگوران، فروش کلوخه اکسید روی و باریت مهدیآباد و غیره بوده است.
همچنین مناقصات از قبیل خرید کرومیت، انجام عملیات حفاری و چاه پیمایی، آمادهسازی و استخراج ماده معدنی، جذب سرمایهگذار و غیره در سال ۹۵ صورت گرفته است.
گفتنی است که شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران یکی از شرکتهای اصلی زیرمجموعه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) میباشد. این شرکت صددرصد دولتی و وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.