تعیین مالیات واحدهای کوچک و متوسط صرفاً براساس صورت‌مالی تسلیمی مؤدیان

ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب کرد تعیین مالیات واحدهای کوچک و متوسط صرفاً براساس صورت‌مالی تسلیمی مؤدیان ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب کرد مالیات نهایی سال ۹۴ مؤدیان مالیاتی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط در سال ۹۴، صرفاً براساس اظهارنامه‌های تسلیمی این مؤدیان محاسبه شود. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پایگاه خبری اتاق ایران، […]

ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب کرد

تعیین مالیات واحدهای کوچک و متوسط صرفاً براساس صورت‌مالی تسلیمی مؤدیان

ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب کرد مالیات نهایی سال ۹۴ مؤدیان مالیاتی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط در سال ۹۴، صرفاً براساس اظهارنامه‌های تسلیمی این مؤدیان محاسبه شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پایگاه خبری اتاق ایران، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به ریاست اسحاق‌جهانگیری معاون اول رییس‌جمهوری، با حضور غلامحسین شافعی، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن‌و کشاورزی ایران به نمایندگی از بخش خصوصی برگزار شد.

در این جلسه که با موضوع بررسی مشکلات مؤدیان مالیاتی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط برگزار شد، اعمال مساعدت سازمان امور مالیاتی با مؤدیان مالیاتی با اولویت بنگاه‌های تولیدی کوچک و متوسط در خصوص ملاک عمل قراردادن اظهارنامه‌های مالیاتی تسلیمی این مؤدیان مورد بررسی قرار گرفت و طرح «تسهیل امور مالیاتی واحدهای تولیدی کوچک ومتوسط» پیشنهاد شده از سوی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به تصویب رسید.

براساس این مصوبه، مقرر شد سازمان امور مالیاتی اعمال مساعدت در جهت مرتفع کردن مشکلات مالیاتی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط را در راستای اجرای ماده ۲۹ آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۱۹ قانون مالیات‌های مستقیم در دستور کار قرارداده و ترتیبی اتخاذ کند تا مأموران مالیاتی همراه با ملاک عمل قراردادن اظهارنامه‌ها و صورت مالی تسلیمی واحدهای کوچک و متوسط، تعیین مالیات براساس اظهارنامه تسلیمی مؤدیان را در اولویت قرار دهد.

براساس این مصوبه، سازمان امور مالیاتی ملزم به همکاری با بنگاه‌های تولیدی کوچک و متوسط شد به این شرح که در صورتی که برای مأموران سازمان امور مالیاتی، امکان صدور برگ قطعی مالیاتِ مؤثر -به شرح فوق‌الذکر- وجود نداشت، مالیات عملکرد سال ۹۴ با رعایت مقررات تبصره ۲ ماده ۹۷ قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۲۷ اسفند سال ۱۳۸۰ و صرفاً از طریق رسیدگی به دفاتر، اسناد و مدارک آنان تعیین خواهد شد.

جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام‌معظم‌رهبری و همچنین برنامه‌های دولت برای رفع موانع و مشکلات مالی واحدهای اقتصادی تولیدی به خصوص واحدهای کوچک و متوسط برگزار شد؛ مشکلاتی که ناشی از آثار و پیامدهای باقی‌مانده از رکود اقتصادی سال‌های گذشته و در راستای توسعه فرهنگ مالیاتی مؤدیان مالیاتی و با مد نظر قراردادن مضیقه‌های اقتصادی ناشی از شرایط اقتصادی گذشته، برگزار شد.

غلامحسین شافعی، رییس اتاق ایران، در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران از توجه اسحاق‌جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور، علی‌طیب‌نیا، وزیر اقتصاد، سید‌کامل‌تقوی‌نژاد رییس سازمان امور مالیاتی و مساعی مسعود خوانساری، نایب رییس اتاق ایران در راستای تصویب طرح پیشنهادی بخش خصوصی قدردانی کرد.

گفتنی است مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در پی تلاش‌های پارلمان بخش خصوصی برای رفع مشکل مالیاتی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط و رایزنی با مدیران سازمان امور مالیاتی و هیأت دولت نهایی شده و به تصویب اعضای این ستاد رسیده است.

متن مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به این شرح است:

در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و به منظور اعمال مساعدت در راستای مرتفع کردن مشکلات مالیاتی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط، سازمان امور مالیاتی کشور در اجرای مقررات تبصره الحاقی به ماده ۲۹ آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۱۹ قانون مالیات‌های مستقیم ترتیبی اتخاذ شود که مأموران مالیاتی ذی‌ربط با ملحوظ نظر قراردادن اظهارنامه تسلیمی ضمن خودداری از صدور برگ تشخیص مالیاتی، برگ مالیات قطعی عملکرد سال ۹۴ آنان را صادر و ابلاغ کنند. بدیهی است در صورتی که امکان صدور برگ قطعی به شرح فوق میسر نباشد، مالیات عملکرد سال مزبور با رعایت مقررات تبصره ۲ ماده ۹۷ قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۲۷/۱۱/۱۳۸۰صرفاً از طریق رسیدگی به دفاتر، اسناد و مدارک آنان تعیین خواهد شد.

اقدام تاریخی با همکاری بخش خصوصی و دولت؛ پذیرش اظهارنامه بنگاه‌های تولیدی

سازمان امور مالیاتی با پذیرش اظهارنامه بنگاه‌های تولیدی موافقت کرد. به این ترتیب براساس نامه ۱۰ بندی رییس اتاق تهران که یکی از بندهایش به مالیات مربوط می‌شد، اظهارنامه تسلیمی مالیاتی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط از سوی سازمان امور مالیاتی مورد پذیرش قرار می‌گیرد. این مصوبه براساس همان پیشنهاد اتاق تهران در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به تصویب رسید.

به این ترتیب براساس طرح پیشنهادی اتاق تهران و مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، مالیات عملکرد سال ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ واحدهای تولیدی کوچک و متوسط با اولویت قطعی کردن مالیات براساس اظهارنامه تسلیمی آنان و یا تعیین درآمد مشمول مالیات براساس رسیدگی به دفاتر، اسناد و مدارک ابرازی مؤدیان مذکور مورد عمل تمامی اداره‌های امور مالیاتی سراسر کشور قرار خواهد گرفت.

به هرحال این اولین بار است که این اتفاق در کشور می‌افتد و با همکاری دولت و بخش خصوصی، مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه مالیات مرتفع می‌شود. حسین‌سلیمی، عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران در حالی که این اتفاق را اتفاقی بزرگ در راه تسهیل کسب‌و کار فعالان اقتصادی برشمرد، گفت: این مصوبه، گامی بزرگ برای اقتصاد ایران است. به هرحال در دنیا این اقدام انجام می‌شود و الان با همکاری و پیشنهاد اتاق تهران این اتفاق برای فعالان اقتصادی و بنگاه‌های کوچک و متوسط ایران هم افتاد.

به گفته وی، با این روش بین فعالان اقتصادی اعتمادسازی می‌شود و آنها تشویق می‌شوند که اظهارنامه‌های مالیاتی خود را پرکنند. عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران ادامه‌داد: در این شیوه فرهنگ‌سازی می‌شود که تمام بنگاه‌ها اظهارنامه‌های خود را پرکنند. چرا که در این سیستم در واقع سازمان مالیاتی معتقد است که سازمان به فعالان اقتصادی اعتماد کامل دارد و هرچیزی که آنها اظهار کنند را قبول دارد.

سلیمی همچنین تأکید ‌کرد: این اولین بار است که چنین اقدامی در کشور رخ می‌دهد. این اقدام حتی به نفع خود سازمان مالیات است. این پیشنهاد اتاق تهران هم در واقع پیشنهاد فعالان اقتصادی‌ بوده است که ۳۰ سال سابقه کار و تجارت دارند.

 

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران همچنین گفت: در حال حاضر تا پیش از این مصوبه، از حدود ۳ تا ۴ میلیون کسب‌وکار تنها یک میلیون واحد اظهارنامه پر می‌کردند، اما این اقدام باعث می‌شود که واحدهای بیش‌تری اظهارنامه پرکنند. با این سیستم حتی درآمد وزارت دارایی هم افزایش پیدا می‌کند. صنایع وضعشان خراب است و افزایش دریافتی‌‌ها از وضع موجود برای آنها امکان‌پذیر نیست. اما الان زمانی که خود واحد‌ها اظهارنامه پرکنند، مالیات به همان میزان درآمدشان خواهد بود.