رشد مصرف انرژی ۳ درصد کاهش یافت رشد مصرف انرژی کشور در ۵ سال گذشته نزدیک به پنج درصد بوده که امسال به دو درصد رسیده بهطوریکه به غیر از بخش تجاری که رشد مصرف از ۸ درصد به ۹ درصد رسیده است، سایر بخشها نسبت به سالهای گذشته روند بهتری داشتهاند. بهگزارش ایسنا، درحالیکه […]
رشد مصرف انرژی ۳ درصد کاهش یافت
رشد مصرف انرژی کشور در ۵ سال گذشته نزدیک به پنج درصد بوده که امسال به دو درصد رسیده بهطوریکه به غیر از بخش تجاری که رشد مصرف از ۸ درصد به ۹ درصد رسیده است، سایر بخشها نسبت به سالهای گذشته روند بهتری داشتهاند.
بهگزارش ایسنا، درحالیکه بالا رفتن مصرف انرژی لزوماً به منزله رفاه نیست، میزان مصرف انرژی در کشورهای خاورمیانه نسبت به متوسط جهانی رشد بالایی را تجربه میکند، از آمارهای موجود در این عرصه میتوان نتیجه گرفت که با وجود رشد مصرف انرژی الکتریکی در کشورهای صنعتی به نسبت کشورهای در حال توسعه، بهرهوری انرژی در این کشورها در حال افزایش است.
نرخ مصرف انرژی در ایران ۱۴ برابر ژاپن و ۴٫۴ برابر مصرف جهانی است که طبق اعلام مسؤولان برقی این نرخ به اقتصاد کشور فشار میآورد و باعث به خطر افتادن امنیت انرژی و سلامت محیطزیست میشود.
ادامه این روند باعث به خطر افتادن توسعه کشور میشود و به گفته محمودرضاحقیفام، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر اگر با توجه به امضای پروتکلهای بینالمللی محیط زیست ایران نتواند مصرف انرژی را مدیریت کند ناچار به پرداخت جریمههای بینالمللی خواهیم شد.
وی معتقد است که مدیریت صحیح مصرف با تسهیل ورود بازیگران خصوصی شبکه برق و مدیریت بار برای افزایش ضریب بار و مدیریت مؤثر شبکه میتواند در به حداقل رساندن عوامل کاهش بهرهوری انرژی و فعالسازی بخش مصرف در مدیریت شبکههای برق، کاهش تلفات، توسعه خدمات مشترکین، توسعه بازار خرید و فروش، کاهش آسیبپذیری شبکه و… کمک کند.
این مقام مسؤول با بیان اینکه برنامه ما این است که ۵۰ درصد انرژی تحت کنترل هوشمند را تا پیک سال بعد مدیریت کنیم و تلاش بر این است که ۴۵۰ هزار کنتور دیماندی در کل کشور نصب کنیم، گفت: امیدوارم بتوانیم به زودی از منابع موجود در کنترل مصرف بهره بگیریم و مدیریت مصرف را به عنوان یک فرهنگ غالب در جامعه رواج دهیم.
یکی از شاخصهای توسعهیافتگی کشورها، میزان مصرف انرژی است. بر همین اساس، اعداد و ارقام کشور در توسعه شبکه در بخش بار و اقلام مطلوب است، اما بهرهوری و بازدهی تأسیسات و مصرف جای کار دارد چراکه در سال ۱۳۸۴ کل انرژی عرضه شده به نسبت نفت خام ۱٫۲ میلیارد بشکه معادل نفت خام بوده که این مقدار در سال ۱۳۹۲ به ۱٫۷رسیده است.
آنطور که آمار نشان میدهد رشد مصرف انرژی برای امسال با کاهش روبهرو بوده که اگر همین روال برای سالهای آینده طی شود میتواند تأثیرات خوبی را در پی داشته باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.