ترکیه روابط دیپلماتیک خود با هلند را تعلیق کرد

ترکیه روابط دیپلماتیک خود با هلند را تعلیق کرد ترکیه تعلیق روابط دیپلماتیک خود در سطوح عالی با هلند را اعلام کرد؛ این امر در پی ممانعت مقامات هلند از سخنرانی وزیران ترکیه‌ای در تجمعات ترک‌های خارج نشین است که به تعمیق اختلافات بین دو کشور عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دامن زد. به گزارش […]

ترکیه روابط دیپلماتیک خود با هلند را تعلیق کرد

ترکیه تعلیق روابط دیپلماتیک خود در سطوح عالی با هلند را اعلام کرد؛ این امر در پی ممانعت مقامات هلند از سخنرانی وزیران ترکیه‌ای در تجمعات ترک‌های خارج نشین است که به تعمیق اختلافات بین دو کشور عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دامن زد.

به گزارش ایسنا، نومان‌کورتولموش، معاون نخست وزیر ترکیه و سخنگوی ارشد دولت این کشور اظهار داشت: آنکارا احتمالاً در توافقش با اتحادیه اروپا در زمینه توقف ورود مهاجران از سواحل ترکیه به اروپا نیز بازنگری کند.

به گزارش الجزیره، کورتولموش اظهار داشت: ما مسلماً مقابله به مثل می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم هواپیماهای حامل دیپلمات‌‌‌‌‌ها و فرستادگان هلندی در ترکیه فرود بیایند یا از حریم هوایی ما استفاده کنند. آنها مسؤول این بحران هستند و خودشان باید آن را حل کنند.

معاون نخست‌وزیر ترکیه تأکید کرد، اروپا به دلیل فاشیم و نازیسم ظرف چند سال آینده متلاشی می‌شود و کشورش به وعده‌های خود درباره بحران آوارگان عمل می‌کند در حالی که اروپا به تعهداتش عمل نمی‌کند.

وی درباره حضور کرد‌‌‌‌ها در منبج سوریه و اعلام خودمختاری توسط آنها گفت: ترکیه علیه کرد‌‌‌‌ها نیست بلکه مخالف هر چگونه تغییر جمعیتی در منبج است.

سخنگوی دولت ترکیه همچنین افزود، کشورش تصمیم گرفته است سفیر هلند را که در حال حاضر در خارج از ترکیه به سر می‌برد تا زمان عذرخواهی رسمی مقامات هلند به کشورش راه ندهد.

وی در کنفرانس خبری بعد از نشست کابینه گفت: تمامی سفرهای دیپلماتیک هلند در ترکیه و نیز دیدارهای دیپلمات‌های ارشد بین دو کشور تعلیق شده است.

این اقدام در راستای تحریم‌های دولت ترکیه است که درصدد اجرای آن روی هلند در واکنش به منع دیدار دو وزیر خود با ترکیه‌ای‌های مقیم این کشور است.

همچنین وزارت خارجه ترکیه روز دوشنبه برای سومین بار کاردار سفارت هلند را احضار و دو پیام اعتراض آمیز در مخالفت با عملکرد هلند تقدیم او کرد.

وزارت خارجه ترکیه تأکید کرد، پیام اول مربوط به تعامل مقامات هلند با وزیر کایا بود که بر خلاف قانون بین‌المللی و عرف‌های دیپلماتیک بود و باید بابت آن عذرخواهی کند.

به موجب این بیانیه، دومین پیام مربوط به درخواست تحقیق در زمینه اعمال بیش از حد خشونت از سوی پلیس هلند علیه شهروندان ترک‌های مقیم هلند در برابر کنسولگری کشورشان در روتردام در پی اخراج وزیر خانواده بود.

کورتولموش تأکید کرده، هلند نهایتا باید عذرخواهی کند اما نخست وزیر هلند گفته است عذرخواهی نخواهد کرد.

با این وجود الجزیره گزارش داد، هلند تمایل به آرام کردن فضا دارد و نخست‌وزیر نمی‌خواهد روابط کشورش با ترکیه تیره شود.

هلند ۸ هزار بوسنیایی را قتل عام کرد

رییس‌جمهور ترکیه نیز با حمله به هلند گفت ما می‌دانیم که هلندی‌‌‌‌ها چگونه ۸ هزار بوسنیایی را به قتل رسانده‌اند.

به گزارش آناتولی، رجب‌طیب‌اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه طی اظهاراتی گفت ما هلند را از کشتار آنها در سربرنیتسای بوسنی و هرزگوین می‌شناسیم.

وی با حمله به هلند گفت: ما می‌دانیم که چگونه ۸ هزار بوسنیایی مظلوم را به قتل عام کردند.

تنش‌‌‌‌ها میان هلند با ترکیه نیز از آنجا آغاز شد که آمستردام اجازه فرود هواپیمای حامل مولودچاوش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه به این کشور را نداد.

رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه متعاقب تنش‌‌‌‌ها میان آنکارا و آمستردام؛ دو روز پیش دولت هلند را «باقی‌مانده‌های نازی‌‌‌‌ها و فاشیست‌ها» توصیف کرده بود.

رییس‌جمهور ترکیه که در اجتماع هواداران خود در استانبول سخنرانی می‌کرد؛ گفته بود: وزیر خارجه ما را از پروازش منع کنید؛ اشکالی ندارد، ولی از هم اکنون به بعد، ببینید پروازهای شما چگونه در ترکیه فرود خواهد آمد.

گفتنی است سخنرانی مقامات ترکیه‌ای در راستای تبلیغ به نفع همه‌پرسی قانون اساسی ترکیه که برای تغییر نظام سیاسی این کشور از پارلمانی به ریاستی است؛ انجام می‌گیرد.

صبح روز شنبه هفته جاری نیز شهردار شهر روتردام اعلام کرد که چاوش‌اوغلو اجازه ندارد تا در سفر به این شهر در تجمع اتباع ترکیه شرکت کند.

در همین راستا ۴ تجمع اتباع ترکیه در اتریش و یک مورد تجمع در سوییس هم لغو شده‌اند. شهرهای مختلف اروپایی در حالی قصد جلوگیری از برگزاری این تجمعات را دارند که در هفته گذشته، ممانعت آلمان از برگزاری تجمعات مشابهی موجب بروز تنش‌هایی بزرگ میان آنکارا و برلین شده بود.