پرداخت ۸۵۰۰ میلیارد تومان به طرح‌های عمرانی که تا اردیبهشت سال بعد می‌توان افتتاح کرد

سخنگوی دولت تا پایان اسفند انجام می‌شود پرداخت ۸۵۰۰ میلیارد تومان به طرح‌های عمرانی که تا اردیبهشت سال بعد می‌توان افتتاح کرد پرهیز از تخصیص اعتبارات قطره‌چکانی سخنگوی دولت، پرهیز از تخصیص قطره‌چکانی اعتبارات به طرح‌هایی که به بهره‌برداری نمی‌رسند را سیاست دولت ندانست و گفت: تونل منجیل با پل کنار گذر آن ۲۶ اسفندماه […]

سخنگوی دولت تا پایان اسفند انجام می‌شود

پرداخت ۸۵۰۰ میلیارد تومان به طرح‌های عمرانی که تا اردیبهشت سال بعد می‌توان افتتاح کرد

پرهیز از تخصیص اعتبارات قطره‌چکانی

سخنگوی دولت، پرهیز از تخصیص قطره‌چکانی اعتبارات به طرح‌هایی که به بهره‌برداری نمی‌رسند را سیاست دولت ندانست و گفت: تونل منجیل با پل کنار گذر آن ۲۶ اسفندماه به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش ایرنا، محمدباقرنوبخت در آخرین نشست خبری سال ۱۳۹۵ افزود: با افتتاح این طرح، مسافران مجبور نخواهند بود تا ساعت‌‌ها در منجیل در راه بمانند.

وی ادامه داد: راه مهم فیروزکوه به قائم‌شهر را در حال اجرا داریم که در بخش سوادکوه اجرا می‌شود و امیدواریم در روزهای آینده مسافران ما که قصد سفر به دامنه‌های البرز را دارند، دچار دشواری نشوند.

نوبخت از تلاش برای اتمام پروژه جاده هراز خبر داد و اضافه کرد: راه دیگری که در حال انجام است و فاز اول مسیر کرج به چالوس به طول حدود ۳۱ کیلومتر است که با بهره‌برداری از آن، حدود ۶۰ کیلومتر راه را کوتاه می‌کند. امیدواریم تا پایان این دولت، به بهره‌برداری مردم برسد.

سخنگوی دولت دیگر بخش پروژه‌های عمرانی را مربوط به راه‌های ریلی دانست و توضیح داد: تا پایان این دوره، تلاش ما این است که ۵ مرکز استان به شبکه سراسری راه‌آهن وصل شوند؛ همدان، کرمانشاه، ارومیه و رشت به شبکه سراسری وصل می‌شود و احتمالاً راه دیگر تا بستان‌آباد پیش برود و به تبریز نرسیم.

نوبخت تأکید کرد: این فعالیت‌ها در راستای اقتصاد مقاومتی انتخاب شده است تا زودتر به انجام برسد.

وی با بیان این که ۲۱ اسفندماه برای طرح‌های عمرانی ۲۳ هزار و ۶۷۵ میلیارد تومان پرداخت شده است، گفت: از ۲۱ این ماه به بعد ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای بخشی از طرح‌های ناتمامی که می‌تواند تا پایان امسال یا حداکثر اردیبهشت سال گذشته پایان یابد، توزیع خواهد شد.

سخنگوی دولت یادآور شد: همچنین دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای کمک به طرح‌های شهرداری‌ها، ۳۰۰ میلیارد تومان برای بنیاد مسکن و ۴۰۰ میلیارد تومان هم برای طرح‌های آموزش عالی پرداخت شده است.

نوبخت تصریح کرد: اینها اعدادی است که به طرح‌های عمرانی پول داده‌ایم تا بتوانند به اتمام برسند. تمام تلاش ما بر این است که به جای توزیع قطره‌چکانی اعتبارات بین طرح‌های عمرانی مختلف که هیچ کدام به بهره‌برداری نرسد به طرح‌هایی که زودتر می‌تواند به بهره‌برداری برسد، ‌کمک کنیم.

رشد اقتصادی حدود ۱۱٫۶ درصد

رییس سازمان برنامه و بودجه با اظهار امیدواری از این که تا پایان سال، حتی تا ۳۰ اسفند، آخرین اعداد وصولی ۳۷ هزار میلیارد تومان را بین طرح‌های عمرانی توزیع کنیم، گفت: حال باید انتظار داشته باشیم که حاصل آنها رشد اقتصادی شود؛ مرکز آمار ایران رشد اقتصادی برای ۹ ماه را حدود ۷٫۲ درصد با نفت، و ۵ درصد بدون نفت اعلام کرد.

نوبخت افزود: آن چه که بانک مرکزی با دو سال پایه ۸۳ و ۹۰ اقدام کرد که براساس آن رشد اقتصادی حدود ۱۱٫۶ درصد است و برای اولین بار دو رقمی شده است. مرکز آمار هم برای پاییز حدود ۸٫۹ درصد اعلام کرد.

وی با بیان این که از مسیر پرداخت این مبلغ‌ به طرح‌های عمرانی کمک کرده‌ایم، تصریح کرد: از انتظار رسانه ملی این است که تحقیق کند.

سخنگوی دولت ادامه داد: اگر اعتبارات بیش‌تری می‌خواهند آن اعتبارات را منظور و خرج کنند اما به مردم درست گزارش دهند. این کار سخیفی است و از رسالت رسانه ملی خارج است.

نوبخت با بیان این که ممکن است نظر توده‌های مردم را جمع‌بندی کنند، اما جواب کارشناسی این نیست، اظهار کرد: توضیح ما این است که بخشی از ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلاتی که دادیم، حقوق کارکنان شده و به سفره مردم بازگشته است.

وی یادآور شد: امسال ۱۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان گندم خریدیم. در سال ۹۲ حدود ۴ هزار میلیارد تومان بود؛ یعنی ۱۰ هزار میلیارد تومان بیش‌تر. این پول مستقیم به گندم کار داده شد، تورم هم که تک‌رقمی بوده است.

سخنگوی دولت تصریح کرد: هیچ ادعایی نمی‌کنم که با ۱۶ هزار میلیارد تومان وضع کارگران بهتر شده است. حالا شما یک نفر را در لاله‌زار نو پیدا کنید و بپرسید آیا پول در سفره شما اثر کرده است؟ ممکن است برخی از منتقدان این حرف‌‌ها را در شبکه مجازی برای القای شبهه بزنند اما زیبنده رسانه ملی نیست.

نوبخت خاطرنشان کرد: از همین جا، از رییس، معاونان و توده‌های کارکنان صدا و سیما که زحمتکش و شریف هستند، قدردانی می‌کنم. تیمی محدود برخی از برنامه‌ها را حساب شده تهیه می‌کند که ما حساب آنها را از حساب رسانه ملی جدا می‌کنیم اما مردم آنها را به حساب صدا و سیما می‌گذارند.

وی گفت: خواهش من این است که اگر نمی‌دانند چگونه راستی‌آزمایی کنند، کارشناسان سازمان برنامه و بودجه، مرکز آمار و صنعت و معدن اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار می‌دهند. رسانه ملی دانشگاه است، این دانشگاه مسیر درست را برای ارزیابی در اختیار مردم قرار دهد و القای شبهه نکند.

سخنگوی دولت انتقاد خود را متوجه تیم سیاسی ویژه در صدا و سیما دانست و افزود: هدف این کار را بیش از تبیین، تخریب می‌دانیم که عدد اعلامی نهاد رسمی و قانونی کشور را با مصاحبه چهار نفر نادرست بدانند.

**افزایش دو برابری شاغلان

سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنان خود به گزارشی از وضعیت بازار کار پرداخت و گفت: این گزارشات برپایه محاسبه‌ای که برای بازار کار از طریق نمونه‌گیری از پاییز ۹۲ تا پاییز ۹۵ انجام شده، می‌باشد.

نوبخت با بیان این که جمعیت ۱۰ ساله به بیش‌تر را جز سنین کار می‌دانیم، افزود: این جمعیت در پاییز ۹۲، ۶۳ میلیون و ۴۳۷ هزار و ۱۲۸ نفر بودند که در پاییز امسال به ۶۵ میلیون و ۴۷۲ هزار و ۳۰۲ نفر رسید. یعنی دو میلیون و ۳۵ هزار و ۱۷۴ نفر جمعیت ۱۰ ساله به بیش‌تر از آغاز دولت تا امروز اضافه شدند.

وی ادامه داد: البته همه آن‌هایی که در سن کار قرار می‌گیرند؛ متقاضی کار نیستند. نرخ مشارکت نشان می‌دهند که جویای کار به چه میزانی است. این نرخ در پاییز ۹۲، ۳۶٫۷ بود و در امسال ۳۸٫۹ درصد؛ یعنی ۲٫۲ واحد درصد نرخ مشارکت ما بالا رفت و متقاضیان کار بیش‌تر شدند.

رییس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: جمعیت فعال در ۹۲، ۲۳ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۸۰۹ نفر بودند که متقاضی کار بودند. این عدد در پاییز ۹۵ به ۲۵ میلیون و ۵۰۱ هزار و ۱۵۵ نفر رسید؛ یعنی می‌توانیم بگوییم دو میلیون و ۲۳۲ هزار و ۳۴۶ نفر متقاضی کار بیش‌تر شدند.

نوبخت با طرح این سؤال که آیا همه جمعیت فعال می‌توانند کار پیدا کنند، گفت: خیر. از این جمعیت در پاییز ۱۳۹۲، تعداد شاغلان ۲۰ میلیون و ۸۶۷ هزار و ۶۰۳ نفر بودند و در پاییز ۱۳۹۵ جمعیت شاغل ما ۲۲ میلیون و ۳۷۳ هزار و ۴۱۶ نفر شدند.

وی تصریح کرد: جمعیت شاغل ما یک میلیون و ۵۰۵ هزار و ۸۱۳ نفر افزایش یافتند و بقیه بیکار شدند.۷۲۶ هزار و ۵۲۴ نفر شغل پیدا نکردند؛ یعنی دو برابر شاغل شده‌اند. به این ترتیب وضعیت بازار کار ما تا پاییز ۱۳۹۵ به این شکل تغییر داشته است.

سخنگوی دولت افزایش رشد اقتصادی را الزاماً به معنای افزایش رشد اشتغال ندانست و گفت: کارفرمایان در زمان رکود، براساس موانع قانونی نمی‌توانند نیروی کار خود را اخراج کنند. به همین جهت در زمان رشد اقتصادی ترجیح می‌دهند از ظرفیت درون سازمانی خود استفاده کنند. یعنی رشد حتماً‌ همراه با اشتغال جدید نخواهد بود.

**لایحه دولت برای اشتغال روستاییان

نوبخت همچنین درباره جلسه با فراکسیون اشتغال مجلس هم افزود: در این جلسه درباره لایحه اشتغال دولت بحث شد که خواسته بودیم ۱٫۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه برای افزایش اشتغال روستا‌‌ها استفاده شود تا مهاجرت به شهر انجام نشود.

وی ادامه داد: خوشبختانه با پیشنهاد دولت و موافقت مجلس و حتی تکمیل کردن اقدام مجلس برای سال آینده ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان را برای رفع نابرابری‌های حقوق بازنشستگان صرف خواهیم کرد که امیدواریم گام نخست برای رفع نابرابری‌های دریافتی بازنشستگان انجام شود.

 

سخنگوی دولت تأکید کرد: از فروردین ماه هم تلاش می‌کنیم، حقوق مددجویان کمیته امداد و بهزیستی به اندازه ۲۰ درصد حداقل حقوق افزایش یابد.