رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران قوانین خوب قربانی عدم تمکین سازمانها میشود نجفیعرب، رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران گفت: تمام دستگاههای دولتی در بخشنامهها و مصوبات باید نظر کتبی تشکلهای مردمنهاد را کسب کنند اما در عمل میبینیم که سازمانهای دولتی روش دیگری را در پیشگرفته و اجرای قانون را کنار گذاشتند. به […]
رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران
قوانین خوب قربانی عدم تمکین سازمانها میشود
نجفیعرب، رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران گفت: تمام دستگاههای دولتی در بخشنامهها و مصوبات باید نظر کتبی تشکلهای مردمنهاد را کسب کنند اما در عمل میبینیم که سازمانهای دولتی روش دیگری را در پیشگرفته و اجرای قانون را کنار گذاشتند.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از سایت خبری اتاق بازرگانی تهران، محمودنجفیعرب با بیان اینکه باوجود شعارهای زیادی که در بخشهای مختلف درباره حمایت از تولید داده میشود، میبینیم که در عمل از تولید حمایت نمیشود، تصریحکرد: علاوه بر آن با ایجاد موانع مختلف زمینه استهلاک و اصطکاک بخش تولید بیش از ارتقای آن فراهم میشود. در سال ۹۵، در چند نوبت بهره بانکی در سپرده و در ادامه تسهیلات کاهش یافت و در مصوبات بحث بهره ۱۸ درصد مطرح شد اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاد و همچنان بانکها برای رقابت با یکدیگر در جذب سپردهها به سپردهگذاران وعده سود بالا را میدهند و تسهیلات را با نرخ بالا در اختیار بخش تولید قرار میدهند.
وی افزود: براساس قانون رفع موانع تولید که دکتر جهانگیری معاون اول رییسجمهور آن را ابلاغ کردند، تمام دستگاههای دولتی در بخشنامهها و مصوبات باید نظر کتبی تشکلهای مردمنهاد را کسب کنند اما در عمل میبینیم که سازمانهای دولتی روش دیگری را در پیشگرفته و اجرای قانون را کنار گذاشتند.
نجفیعرب ادامه داد: یک نمونه از این عدم اجرای قانون، مسأله برگزاری نمایشگاه «ایرانهلث» در سال جاری است. این نمایشگاهها هرسال توسط تشکلهای مردمنهاد برگزاری میشد اما امسال شرکت سهامی نمایشگاهها به بهانهای برگزاری نمایشگاه را برعهده گرفته است. این در حالی است که تشکلهای مردمنهاد برای برگزاری نمایشگاه از مجوزهای لازم برخوردارند و در حال حاضر برای برگزاری نمایشگاه سراغ مصلی رفتند و شرکت سهامی نمایشگاهها هم سراغ محوطه نمایشگاه بینالمللی رفته است.
رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران گفت: شرکت سهامی نمایشگاهها حرف خودش را میزند و تشکلهای مردمنهاد هم در این زمینه از وزارت بهداشت مجوز دارند و براساس قانون، آنها باید نمایشگاه را برگزار کنند. این مسأله باعث شده که زمینه برگزاری دو نمایشگاه به اسم «ایرانهلث» فراهم شود. نمایشگاه «ایرانهلث» در هر دوره مهمانانی از خارج از کشور هم دارد اما با این شرایط، شرکتهای خارجی را برای حضور در یکی از مهمترین نمایشگاههای کشور گیج میکنیم.
وی یادآور شد: اینیک نمونه از مسایل ما در حوزه ارتباط بخش خصوصی و دولت است. شرکت سهامی نمایشگاهها پایش را در یک کفش کرده است و از تشکلها میخواهد نمایشگاه را منحل کنند و تشکلها هم از وزارتخانه مجوز برگزاری دارند. متأسفانه همیشه قوانین خوب قربانی عدم تمکین سازمانها میشود. قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و تسهیل فضای کسبوکار در حال حاضر از قوانینی است که اجرای درست آن میتواند زمینه اشتغال و رونق اقتصادی را فراهم کند، اما در عمل میبینیم که دستگاههای دولتی تمکین نمیکنند و قوانین تنها نوشتهشده و به اجرا درنمیآید.
توضیح: قانونگذاران قوانین خوبی برای بهبود فضای کسبوکار مینویسند اما سازمانهای دولتی بهعنوان مجریان از این قوانین تمکین نمیکنند. یکی از مصادیق این مسأله اختلافنظری است که در مورد برگزاری نمایشگاه «ایرانهلث» پیشآمده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.