کرباسیان مهمترین اقدام معدنی در سال ۹۶ نهایی کردن برنامههای اکتشافی است گروه معدن و زمین- رییس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اعلام کرد: نخستین و مهمترین برنامه ایمیدرو در سال ۹۶ نهایی کردن برنامههای اکتشافی است. به گزارش مناقصهمزایده، مهدی کرباسیان گفت: تا قبل از شروع اکتشافات جدید […]
کرباسیان
مهمترین اقدام معدنی در سال ۹۶ نهایی کردن برنامههای اکتشافی است
گروه معدن و زمین- رییس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اعلام کرد: نخستین و مهمترین برنامه ایمیدرو در سال ۹۶ نهایی کردن برنامههای اکتشافی است.
به گزارش مناقصهمزایده، مهدی کرباسیان گفت: تا قبل از شروع اکتشافات جدید ایمیدرو، از یک میلیون و ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع مساحت کشور، فقط ۱۰۰هزار کیلومترمربع کار اکتشافی شده بود که ایمیدرو برنامه اکتشافی خود را معادل ۲٫۵ برابر ۸۰ سال گذشته در سطح ۲۵۰ هزار کیلومترمربع شروع کرده است و همچنان ادامه دارد.
وی تصریح کرد: کار در حوزه معدن و صنایع معدنی زیاد است و باید برای اشتغال بیشتر در این بخش و همچنین توسعه اقتصادی کشور بیشتر تلاش کنیم.
کرباسیان با اشاره به لزوم سرمایهگذاری بیشتر در بخش معدن و صنایع معدنی گفت: برای جلوگیری از خامفروشی مواد معدنی به ویژه سنگآهن، نخستین اقدام باید سرمایهگذاری در بخش فرآوری مواد معدنی باشد و به عبارت دیگر کارخانههای پاییندستی آن ایجاد شود.
وی ادامه داد: بخشی از سنگآهن به خارج صادر میشود که مقداری از آن با فرآوری به سنگهای تزیینی تبدیل میشود که لازم است در این قسمت سرمایهگذاری بیشتری شود.
رییس هیأت عامل ایمیدرو اظهار کرد: ظرفیت فولاد کشور از ۲۳ میلیون تن به حدود ۳۰ میلیون تن رسیده اما مصرف فولاد هنوز ۱۷ میلیون تن است که دلیل اصلی آن رکود در صنعت ساختمان است .
کرباسیان خواستار سرمایهگذاری در حوزه آلومینیم، مس و فولاد شد و افزود: یک بخش اصلی مصرفکنندگان فولاد، مس و آلومینیم در کشور حوزه مسکن است که امیدواریم این بخش رونق بگیرد.
وی در خصوص تحقق ظرفیت ۵۵ میلیون تنی فولاد کشور تا افق چشمانداز ۱۴۰۴ گفت: در این زمینه، یک گلوگاه وجود دارد و آن سرمایهگذاری است که امیدواریم سیستم بانکی کشور فعالتر عمل کند و صندوق توسعه ملی وامهای مناسبی در اختیار این بخش قرار دهد.
طرح آلومینیم جنوب مهر سال آینده راهاندازی میشود
رییس هیأت عامل ایمیدرو با بیان این که طرح ۳۰۰ هزار تنی آلومینیم جنوب مهر ۹۷ راهاندازی میشود اظهار داشت: مهمترین فعالیت ایمیدرو، بهرهبرداری از طرحهای نیمهتمام بخش معدن و صنایع معدنی است تا در تکمیل زنجیره تولید به اهداف تعیین شده دست یابیم.
وی ادامه داد: از جمله این طرحها، طرح آلومینیم جنوب است که با وجود مشکلات مالی، توانستیم باقی پیش پرداخت سهم ۴۹ درصدی ایمیدرو را پرداخت کنیم و طبق پیشبینی صورت شده، این کارخانه در موعد مقرر به تولید خواهد رسید.
رییس هیأت عامل ایمیدرو با بیان اینکه طی دولت یازدهم، ۷۳طرح در مراحل مختلف اجرایی یا راهاندازی قرار گرفتهاند، خاطرنشان کرد: از شهریور سال ۹۲ به این سو، این تعداد طرح در ۳ وضعیت راهاندازی، آماده افتتاح یا واگذاری قرار گرفتند.
وی ادامه داد: طی این مدت، ۲۴هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام در اختیار داشتیم در حالی که اکنون هیچ طرح معطل یا راکد نداریم.
کرباسیان با اشاره به اینکه جلوگیری از خامفروشی یکی از اهداف و سیاستهای کلان دولت و تأکیدات رهبر معظم انقلاب است، گفت: برنامهریزی گسترده و دقیقی در این زمینه انجام شده که یکی از بارزترین آنها در بخش سنگآهن است. بهطوری که طی سال ۹۲، صادرات سنگآهن ۲۳ میلیون تن بود و خوشبختانه سال گذشته و امسال بسیار کاهش داشته است. این کاهش به دلیل تکمیل زنجیره تولید یعنی توسعه کارخانههای کنسانتره و گندلهسازی در این بخش بوده است.
وی ادامه داد: با توجه به این شرایط، پیشبینی میکنیم با تکمیل زنجیره تولید، توازن تولید در سنگآهن، کنسانتره، گندله و آهناسفنجی برقرار شود و اصولاً صادرات سنگآهن مقرون به صرفه نباشد. به این ترتیب خامفروشی در این بخش نیز پایان خواهد یافت.
رییس هیأت عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: اگر هم در بخشی، خام فروشی دیده میشود که معتقدم بسیار ناچیز است، باید دید که اصولاً تولید در آن بخش توجیه اقتصادی داشته یا خیر؟ در برخی موارد، سرمایهگذاری برای تولید، اقتصادی نیست. پس صادرات ماده به صورت خام تنها راهکار است که از آن استفاده میشود.
بانک صادرات ایران برای توسعه صنایع معدنی از قابلیت مناسبی برخوردار است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: با توجه به قابلیتهای مناسبی که بانک صادرات ایران از آن برخوردار است، انتظار میرود برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در راستای توسعه صنایع معدنی رسالت تاریخی خود را بر مبنای رویه همیشگی ایفا کند.
کرباسیان افزود: تأکید رهبر معظم انقلاب برای شتاب بخشی به فعالیتهای زیربنایی همراستا با فراهمکردن بسترهای تولید و اشتغال و ضرورت همگرایی و همافزایی همه بخشها ایجاب میکند تا مجموعههای توانمندی همچون بانک صادرات ایران بیش از پیش برای نیل به این اهداف نقشآفرینی کنند.
وی اضافه کرد: پیشینه این بانک در زمینه مشارکت و یا تسهیل شرایط برای سرمایهگذاری در بخش معدن و صنایع معدنی و همچنین صنایع پاییندست آن از یک سو و بهرهمندی از شبکه گسترده در سطح داخلی و بینالمللی و همچنین نیروی انسانی کارآمد در زمره عواملی است که انتظار از این بانک بزرگ و خوشنام را برای حضور اثربخشتر در این حوزه دو چندان کرده است.
رییس هیأتعامل ایمیدرو با یاد کردن و ابراز خرسندی از نقش ارزنده بانک صادرات ایران در تأمین اعتبار لازم برای پیشپرداخت آلومینیم جنوب در لامرد استان فارس افزود: اجتناب از خامفروشی معادن ترجمان پایبندی به مؤلفههای اقتصاد مقاومتی است و برای این منظور علاوه بر برنامهریزی برای جذب منابع خارجی، هدایت منابع موجود بانکهای داخلی در زمینه توسعه صنایع معدنی با توجه به ارزشافزوده مناسب این بخش گام مؤثری است که با تعامل شبکه بانکی و فعالان عرصه صنعت محقق میشود.
وی تصریح کرد: تنوع و گستردگی معادن، برخورداری از دانش لازم، کشش بازارهای خارجی و نقش بیبدیل معادن و صنایع معدنی در ایجاد زنجیره گستردهای از مشاغل و ارز آوری از جمله مزایایی است که میتواند در ترغیب بنگاههای بزرگ اقتصادی برای سرمایهگذاری در این بخش مؤثر باشد.
کرباسیان از پیشبینی رشد ۸٫٫۸درصدی بخش معدن و صنایع معدنی در برنامه ششم توسعه خبر داد و بر آمادگی مجموعه متبوعش برای فراهم کردن بستر تحقق این هدف به ویژه استقبال از مشارکت سرمایهگذاران داخلی تأکید کرد
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.