موجودی انبارهای نفت آب رفت

موجودی انبارهای نفت آب رفت دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) می‌گوید، موجودی انبارهای نفت شروع به کاهش کرده و این امر نشان می‌دهد توافق کاهش تولیدی که از ابتدای سال ۲۰۱۷ اجرا شد، در حال بازگرداندن بازار به تعادل است. به گزارش ایرنا از پایگاه خبری بلومبرگ آمریکا، «محمد بارکیندو» افزود: موجودی برآوردی ۲۸۵ […]

موجودی انبارهای نفت آب رفت

دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) می‌گوید، موجودی انبارهای نفت شروع به کاهش کرده و این امر نشان می‌دهد توافق کاهش تولیدی که از ابتدای سال ۲۰۱۷ اجرا شد، در حال بازگرداندن بازار به تعادل است.

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری بلومبرگ آمریکا، «محمد بارکیندو» افزود: موجودی برآوردی ۲۸۵ میلیون بشکه‌ای نفت در انبار‌ها همزمان با اجرای برنامه کاهش تولید اوپک و برخی تولیدکنندگان غیراوپک کاهش پیدا کرده است.

۶ کشور عضو اوپک و عمان از تمدید توافق کاهش تولید پس از ماه ژوئن (خرداد – تیر) که اعتبار ۶ ماهه این توافق به پایان می‌رسد، حمایت کرده‌اند. عربستان سعودی و کویت می‌گویند موجودی انبارهای نفت باید به میانگین ۵ ساله آن کاهش یابد.

پس از آن‌که گزارش دولتی آمریکا نشان داد، پالایشگاه‌های این کشور مصرف نفت خام خود را به بیش‌ترین میزان در ۳ سال گذشته افزایش داده‌اند و در شرایطی که عرضه نفت کاهش یافته و پیش‌بینی می‌شود اوپک توافق کاهش تولید را تمدید کند، نفت خام هفته گذشته بیش‌ترین افزایش قیمت هفتگی در سال ۲۰۱۷ را تجربه کرد.

شرکت خدمات مالی «مورگان استنلی» آمریکا اعلام کرد: نفت کم‌تری در جهان از جمله چین و ژاپن انبار شده و نفت انبار شده جهان در انبارهای شناور در سال ۲۰۱۷به ۷۲ میلیون بشکه کاهش یافته است.

بارکیندو در بغداد به خبرنگاران گفت: من همچنان محتاطانه خوشبین هستم که بازار نفت به تعادل می‌رسد و می‌بینیم که موجودی انبار‌ها شروع به کاهش کرده‌اند.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست رسمی دهم آذرماه ۱۳۹۵ خود در وین، برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت‌ها کمک کند.

براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ٢۰۰ هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد.

ایران، الجزایر، آنگولا، اکوادور، گابن، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا عضو اوپک به شمار می‌روند.

ایران، نیجریه و لیبی از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شده‌اند.

اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه ۱۳۹۵، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، سودان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد.

 

این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش ۶۰۰ هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.