عضو هیأت رییسه اتاق ایران دولت در سال جدید به صنایع کوچک و متوسط توجه کند کاشفی، عضو هیأت رییسه اتاق ایران معتقد است باید اولین و مهمترین ویژگی دولت در سال آینده توجه به واحدهای کوچک و متوسط باشد، چرا که این واحدها اشتغالزایی بالایی دارند که در وضعیت معیشتی مردم و رونق بازار […]
عضو هیأت رییسه اتاق ایران
دولت در سال جدید به صنایع کوچک و متوسط توجه کند
کاشفی، عضو هیأت رییسه اتاق ایران معتقد است باید اولین و مهمترین ویژگی دولت در سال آینده توجه به واحدهای کوچک و متوسط باشد، چرا که این واحدها اشتغالزایی بالایی دارند که در وضعیت معیشتی مردم و رونق بازار تأثیر بیشتری خواهد داشت.
سال ۹۶ در حالی آغاز میشود که بخش خصوصی چشم به انتخابات ریاست جمهوری دوخته تا ببیند چه سرنوشتی در انتظارش خواهد بود. این سال توأم با انتظار فعالان اقتصادی برای اجرا شدن مطالبات خود از دولت فعلی یا دولت جدید همراه است. کیوان کاشفی، عضو هیأت رییسه اتاق ایران معتقد است در ۶ ماهه اول سال جدید، چه استمرار کار دولت فعلی باشد و چه دولت دیگری مستقر شود، تغییراتی در ارکان دولت خواهیم داشت.
کاشفی به پایگاه خبری اتاق ایران گفت: سال ۹۶ نسبت به ۳ سال گذشته به دلیل برگزار شدن انتخابات ریاست جمهوری خاصتر است و تجربه نشان داده بعد از انتخابات ریاست جمهوری تغییراتی در وزارتخانهها و سیستمهای اداری خواهیم داشت. در خوشبینانهترین حالت میتوان گفت اگر این انتخابات باعث رکود یا توقف فعالیتهای اقتصادی در شش ماهه اول سال جدید نشود، نوعی ثبات و یکنواختی بر اقتصاد حاکم خواهد بود.
عضو هیأت رییسه اتاق ایران پیشبینی کرد دولت دوازدهم بعد از استقرار، اصلاحی در نظام اقتصاد کشور انجام دهد که بخش مهم آن کاهش تعداد یارانه بگیرهاست.
کاشفی با اشاره به حمایت دولت از صنایع بزرگ و بالادستی در چندسال اخیر افزود: علیرغم اینکه رشد اقتصادی در سالهای اخیر و به خصوص سال گذشته وضعیت بهتری نسبت به گذشته داشته است. باید توجه داشت که این رشد ثمره محصولات نفتی یا صنایع بزرگ مانند خودرو و فولاد بوده است.
وی ادامهداد: بیتأثیر بودن رشد اقتصادی بر وضعیت معیشتی مردم به دلیل توجه کمتر به صنایع کوچک و متوسط بوده است. به نظر میرسد اولین و مهمترین ویژگی دولت در سال جدید توجه به واحدهای کوچک و متوسط باشد، چرا که این واحدها اشتغالزایی بالایی دارند و ثمره آنها در سطوح پایینتر است که در وضعیت معیشتی مردم و رونق بازار تأثیر بیشتری خواهد داشت.
این فعال اقتصادی با تأکید به لزوم اصلاح سیستم بانکی در سال ۹۶ گفت: در سال ۹۶ باید تکلیف سیستم بانکی کشور مشخص شود. در حال حاضر بانکها به دلیل کمبود منابع با مشکل مواجه شدهاند. این در حالی است که شفافیت آماری وجود ندارد تا بدانیم منابع دست چه کسانی است، چه میزان مربوط به بخش خصوصی بوده است، چه میزان از منابع اصل پول و چه میزان جریمه و سود بانکی است.
کاشفی ادامهداد: کمبود منابع مالی منجر شده که بانکها نتوانند تسهیلات مورد نیاز را به بخشخصوصی پرداخت کنند. نوعی افسارگسیختگی در سیستم بانکی به وجود آمده است و شاید تعیین و تکلیف قانون بانکداری کشور کاری است که انتظار میرود دولت و مجلس به آن بپردازد.
از آنجا که یک و سال و نیم از برجام میگذرد، اکثر فعالان اقتصادی معتقدند در سال ۹۶ اثرات و ثمرات برجام بیش از سال ۹۵ مشهود خواهد بود.
به گفته کاشفی، یکی از این ثمرات به جذب سرمایهگذاران خارجی مربوط میشود.
وی در این زمینه گفت: اینکه برای سرمایهگذاری با کمبود منابع داخلی مواجه هستیم امری مشهود است. لذا انتظار میرود برجام منجر به جذب سرمایهگذاریهای خارجی و ورود پولهای جدید به کشور شود. احتمالاً برجام در سال ۹۶ عینیت بهتری داشته باشد.
بنابر پیشبینی این عضو هیأت رییسه اتاق ایران، ممکن است در ۶ ماه دوم سال ۹۶ افزایش نسبی قیمت ارز رقم بخورد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.