زمینلرزههای بزرگ در استان گیلان دور از انتظار نیست از ابتدای بهمن ماه سال ۹۵ رخداد ۹ زمینلرزه با بزرگای ۱٫۱ تا ۳٫۲ در مقیاس امواج محلی (MN)، برخی شهرهای استان گیلان را لرزاند. بزرگترین زمینلرزه ساعت ۰۷:۳۵ جمعه هشتم بهمن ماه، با بزرگای۲٫۳(MN)، شهرستان برهسر و پیرامون آن را لرزاند. مختصات رومرکز این رویداد […]
زمینلرزههای بزرگ در استان گیلان دور از انتظار نیست
از ابتدای بهمن ماه سال ۹۵ رخداد ۹ زمینلرزه با بزرگای ۱٫۱ تا ۳٫۲ در مقیاس امواج محلی (MN)، برخی شهرهای استان گیلان را لرزاند. بزرگترین زمینلرزه ساعت ۰۷:۳۵ جمعه هشتم بهمن ماه، با بزرگای۲٫۳(MN)، شهرستان برهسر و پیرامون آن را لرزاند. مختصات رومرکز این رویداد لرزهای توسط مرکز لرزه نگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، با مختصات ۴۹٫۶۷ درجه طول خاوری و ۳۶٫۷۶ درجه عرض شمالی با ژرفای ۸ کیلومتر در حدود ۷ کیلومتری باختر برهسر گزارش شده است.
به گزارش مناقصه مزایده به نقل از روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، کارشناس ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی گیلان گفت: براساس گزارش مرکز لرزهنگاری کشور، از این ۹ رخداد لرزهای، ۳ زمینلرزه با بزرگای۱٫۱، ۲٫۲ و ۳٫۲ (MN)، در محدوده شهر برهسر و ۳ زمینلرزه با بزرگای۱٫۷، ۲٫۱ و۲٫۶(MN)، پیرامون شهر جیرنده به ثبت رسیدهاند.
به گفته محمدعلی شکری، رومرکز زمین لرزههای ذکر شده پیرامون رومرکز زمینلرزه ویرانگر ۳۱ خرداد ۱۳۶۹ رودبار-منجیل گزارش شدهاند و زمینلرزههای منجیل، لوندویل و هشتپر به ترتیب با بزرگای ۲٫۴، ۲٫۵ و ۲٫۳ از دیگر زمینلرزههای رخداده در استان گیلان در بهمن ماه است.
وی افزود: رومرکز این زمینلرزهها، پیرامون گسلهای فعال جیرنده، رودبار و آستارا قرار گرفته و رخداد این خردلرزهها میتواند به سبب جنبش این گسلهای فعال باشد.
این کارشناس ضمن اشاره به پیشینه لرزهخیزی با بیان اینکه پیشینه لرزهای استان گیلان بیانگر ثبت زمینلرزههای تاریخی و دستگاهی فراوان و تأثیرگذاری در پهنه این استان است، گفت: ثبت ۴۰۰ خردلرزه با بزرگای ۱- ۳ (MN) و نزدیک به ۱۵۰ زمین لرزه با بزرگای متوسط ۳-۵ (MN)، توسط دستگاههای لرزهنگاری از سال ۱۳۸۵ تا کنون و وجود گسلهای فعال در استان گیلان نشان از زمینساخت جنبا و لرزهخیزی بالای این استان دارد.
شکری، یادآور شد: از جمله زمینلرزههای دستگاهی مهم رویداده در این استان میتوان به زمینلرزه مرگبار ۳۱ خرداد ۱۳۶۹ رودبار– منجیل با بزرگای ۷٫۴ اشاره کرد که به سبب جنبش گسل رودبار به وقوع پیوست و متأسفانه بر اثر این زمینلرزه بیش از ۴۰هزار تن از هموطنانمان جانشان را از دست دادند.
وی ضمن اشاره به پراکندگی زمینلرزههای رخداده در استان از سال ۱۳۸۵ تا کنون و همچنین وجود گسلهای جنبایی چون گسل خزر، آستارا، رودبار، جیرنده و لاهیجان در پهنه استان گیلان گفت: رخداد زمینلرزههایی چون زمینلرزههای بهمن ماه ۱۳۹۵ و حتی با بزرگای بیشتر از آنها دور از ذهن نیست، چرا که با نگاهی به گذشته لرزهای این استان درمییابیم که در گذشته نه چندان دور نیز زمینلرزههای بسیاری حتی با بزرگای بیش از زمینلرزههای رخداده اخیر در این استان رویداده و سبب خسارتهای جانی و مالی بسیاری شده است. (زمینلرزه رودبار-منجیل)
کارشناس ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی گیلان با بیان اینکه رخداد زمینلرزههای اخیر در استان گیلان میتواند به سبب جنبش گسلهای آستارا، رودبار و جیرنده باشد، افزود: رخداد زمینلرزههای تاریخی و دستگاهی و همچنین وجود گسلهای جنبا در گستره استان گیلان، همه نشان از لرزهخیزی بالای این استان و قرارگیری آن در زمره مناطق پرخطر از نظر مخاطرات لرزهای دارد.
شکری افزود زمین لرزههای ویرانگر رخداده در استان از جمله زمینلرزه ۳۱ خرداد ۱۳۶۹رودبار، اولین رخداد لرزهای مخرب نبوده و آخرین نیز نخواهد بود.
وی با بیان اینکه رخداد خردلرزههای بهمن ۹۵ هشداری است برای ما تا خاطره زمینلرزه مرگبار رودبار را به فراموشی نسپاریم، تأکید کرد: رخداد زمینلرزههای بزرگ در استان گیلان دور از انتظار نیست، بر همین اساس ضروری است تا همیشه برای مقابله با این رخداد طبیعی آماده باشیم.
این کارشناس تصریح کرد: شناسایی هرچه بهتر گسلها به عنوان سرچشمههای لرزهزا و رعایت اصول ایمنی و مهندسی در ساخت سازهها و بناها و همچنین آموزش همه جانبه، جهت آمادگی در برابر رخداد این پدیده طبیعی تنها راه کاهش خسارات ناشی از زمینلرزه است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.