قائم مقام بانک مرکزی حجم سپردههای شبکه بانکی ایران به ۳۶۴ میلیارد دلار رسید قائممقام بانک مرکزی گفت: اکنون ارزش تقریبی مجموع سپردههای بانکها و مؤسسات اعتباری در ایران به ۳۶۴ میلیارد دلار و میزان تسهیلات بانکها به ۲۵۰ میلیارد دلار در ماه فوریه سال ۲۰۱۷ رسیده است. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابط […]
قائم مقام بانک مرکزی
حجم سپردههای شبکه بانکی ایران به ۳۶۴ میلیارد دلار رسید
قائممقام بانک مرکزی گفت: اکنون ارزش تقریبی مجموع سپردههای بانکها و مؤسسات اعتباری در ایران به ۳۶۴ میلیارد دلار و میزان تسهیلات بانکها به ۲۵۰ میلیارد دلار در ماه فوریه سال ۲۰۱۷ رسیده است.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، اکبرکمیجانی در نخستین روز پانزدهمین جلسه مجمع عمومی سالانه و سیامین جلسه شورای عالی هیأت خدمات مالی اسلامی (IFSB) با تأکید بر اهمیت و جایگاه این اجلاس، به تجربه بحران مالی اخیر در کشورهای غربی اشاره کرد و اظهار داشت: این بحران نشان داد توجه به پیچیدگیهای روابط مالی میان نهادها و بازارهای مالی و نیز روابط متقابل نظام مالی و متغیرهای حقیقی اقتصاد از جمله مختصات نظارت مالی محسوب میشود.
وی افزود: هیأت خدمات مالی اسلامی در تدوین استانداردها و اصول نظارتی بر بازارهای مالی اسلامی و معرفی ابزارهای نوین مالی منطبق بر شریعت نقش مهمی ایفا میکند.
کمیجانی نقش مقررات احتیاطی کلان را در ایجاد ثبات مالی حایز اهمیت خواند و گفت: در چنین شرایطی نقش مقررات احتیاطی کلان در ایجاد ثبات مالی در کشورهای مختلف از اهمیت افزونتری برخوردار است؛ بر این اساس در حال حاضر مقامات نظارت مالی کشورهای مختلف دنیا به سمت تغییرات بنیادین در رویکردهای پیشین نظارتی پیش رفتهاند تا از طریق آن ثبات و سلامت مالی و همچنین ثبات اقتصادی را در نظامهای اقتصادی خود تضمین کنند.
این مقام مسؤول بانک مرکزی ضمن تبیین برخی از مختصات نظام مالی کشورمان تصریح کرد: شبکه بانکی ایران یکی از بزرگترین نظامهای بانکی در میان کشورهای اسلامی با ۳۵ بانک و مؤسسه اعتباری و دارا بودن حدود ۲۳ هزار شعبه و ۲۲۵ هزار کارمند است.
وی در خصوص میزان سپردهها و تسهیلات شبکه بانکی ایران گفت: اکنون ارزش تقریبی مجموع سپردههای بانکها و مؤسسات اعتباری در ایران به ۳۶۴ میلیارد دلار و میزان تسهیلات بانکها به ۲۵۰ میلیارد دلار در ماه فوریه سال ۲۰۱۷ رسیده است.
قائممقام بانک مرکزی با اشاره به حوزه بازار سرمایه در ایران افزود: در حوزه بازار سرمایه نیز بازار بورس اوراق بهادار ایران دارای ارزش بازاری حدود ۱۳۱ میلیارد دلار در فوریه ۲۰۱۷ میلادی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بانک مرکزی و سازمان بورس اوراق بهادار به دلیل ظرفیتهای بالای هر دو بازار در ایران، رویکرد خود را بر استفاده از ابزارهای نوین مالی منطبق با شرع مقدس اسلام قرارداده و در این زمینه فعالیتها و اقدامات متنوعی را در دست اجرا دارند. بر این مبنا ضمن استقبال از مشارکت و حضور سرمایهگذاران و صاحب نظران در ایران، خرسندیم که از تجربیات این کشورها بهرهمند شویم.
آمادگی ایران برای توسعه روابط بانکی با اعضای IFSB
رییسکل بانک مرکزی نیز در پیامی به این مجمع از آمادگی ایران برای توسعه روابط بانکی با هیأت خدمات مالی اسلامی در حوزههایی نظیر روابط کارگزاری، تأسیس بانک و افتتاح حسابهای متقابل نزد یکدیگر خبر داد.
متن پیام رییسکل بانک مرکزی به شرح زیر است:
مایه مباهات اینجانب است که به نمایندگی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خدمت مقامات عالیرتبه، صاحبنظران و کارشناسان و نمایندگان اعضای هیأت خدمات مالی اسلامی برای حضور در پانزدهمین مجمع عمومی سالیانه و سیامین جلسه شورای عالی آن سازمان و نیز جلسات و همایشهای جانبی آن خوشآمد عرض کنم. از رییس کل بانک مرکزی مالزی که بسیار سخاوتمندانه میزبانی این دور از جلسات سالانه IFSB را تقبل فرمودند بسیار قدردانی میکنم. همچنین از تلاشها و زحمات جاسماحمد، دبیرکل IFSB و همکاران وی در دبیرخانه که مقدمات و تمهیدات برگزاری این اجلاس را فراهم کردند، کمال سپاسگزاری را دارم. بسیار مفتخرم که برای دومین بار بانک مرکزی اسلامی ایران، به عنوان رییس دورهای در سال ۲۰۱۷ برگزیده شده است.
همانگونه که مستحضرند هیأت خدمات مالی اسلامی در سال ۲۰۰۲ میلادی و به اهتمام برخی از اعضای اصلی آن از جمله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تأسیس شده و طی همین دوره نه چندان بلندمدت توفیقات چشمگیری را در راستای مأموریتی رسالت اصلی خویش که تدوین استانداردها مقررات نظارتی با رویکرد ارتقای ثبات و سلامت صنعت مالی اسلامی است، کسب کرده است. این میسر نمیشد مگر با تلاشها و تدابیر مقامات و کارکنان دبیرخانه و مشارکت و حمایت همه اعضا که امید است همچنان این مهم تداوم و ارتقا داشته باشد.
کشور جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از نظام مالی کاملاً مبتنی بر شریعت، سهم غیرقابل انکار و اغماضی خاصه در صنعت مالی اسلامی به ویژه در بخش بانکی دارد و طی سنوات اخیر نیز تلاش کرده ضمن مشارکت بیشتر از بیش در جلسات، مجامع، همایشها و کارگروههای IFSB، استانداردها و ضوابط ابلاغی آن سازمان را در نظام بانکی جمهوری اسلامی ایران پیادهسازی کند. هماکنون مهمترین اسناد منتشره توسط IFSB به زبان فارسی ترجمه شده و در اختیار شبکه بانکی کشور جمهوری اسلامی ایران با هدف نشر و بسط ادبیات نظارت مالی اسلامی قرارداده شده است. انتظار میرود با برگزاری کارگاههای آموزشی در ایران با موضوع هریک از اسناد منتشره، زمینه اجرای استانداردهای IFSB در ایران که دارای بزرگترین نظام بانکی اسلامی در دنیا است، تسهیل و تسریع شود.
مایلم فرصت را مغتنم شمرده و اعلام کنم که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاریها با اعضای IFSB، بهویژه اعضای اصلی آن، در حوزههای گوناگون همچون روابط کارگزاری، تأسیس بانک و شعبه، انعقاد تفاهمنامههای نظارتی، افتتاح حسابهای متقابل نزد یکدیگر، همکاریهای آموزشی و تبادل تجربیات در دوره پسابرجام بسیار مشتاق و آماده است.
گرچه بسیار مایل بودم برای دومین بار در ایران میزبان این اجلاس بودیم و از این رهگذر خاطرات به یادماندنی از فرهنگ و هنر کهن و غنی ایران زمین و صلحدوستی و نوعدوستی و مهماننوازی ایرانیان در ذهن مهمانان عالیقدر باقی میماند.
علیایحال، بنا به ملاحظاتی مقرر شد این اجلاس در کشور مالزی برگزار شود که امیدوارم اوقات خوش و خاطرهانگیزی را در مالزی سپری کنید و با مشارکت مؤثر و فعال مهمانان محترم و تبادل نظرات و اندیشهها، شاهد برگزاری اجلاسی باشکوهتر و پربارتر از قبل باشیم.»
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.