رییس سازمان بورس خبر داد توجه ویژه بازار سرمایه به سرمایهگذاران خارجی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه توجه ویژهای به سرمایهگذاران خارجی شده است، گفت: زمینه افتتاح حساب برای این سرمایهگذاران فراهم شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شاپورمحمدی گفت: در نمایشگاه فاینکس ۲۰۱۷ توجه ویژهای به سرمایهگذاران خارجی شده […]
رییس سازمان بورس خبر داد
توجه ویژه بازار سرمایه به سرمایهگذاران خارجی
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه توجه ویژهای به سرمایهگذاران خارجی شده است، گفت: زمینه افتتاح حساب برای این سرمایهگذاران فراهم شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شاپورمحمدی گفت: در نمایشگاه فاینکس ۲۰۱۷ توجه ویژهای به سرمایهگذاران خارجی شده است. برای مثال، غرفههایی برای حضور شرکتهای خارجی در این نمایشگاه مورد توجه قرار گرفته تا زمینه ارتباط با فعالان داخلی تسهیل شود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، در خصوص وظیفه نظارتی سازمان بورس اظهارداشت: سازمان بورس تحت عنوان نظارت، توسعه بازار سرمایه را محدود نخواهد کرد، هدف نظارت، کاهش ریسکهای بازار سرمایه است و نه محدودیت آن و رسالت سازمان بورس اصلاح امور در راستای رشد و توسعه بازار سرمایه است.
شاپور محمدی وجود زبان مشترک در گزارشهای مالی را از الزامات ورود به جامعه جهانی دانست و گفت: در دنیای امروز اگر سرمایهگذار خارجی بخواهد اقدام به سرمایهگذاری کند، در ابتدا بررسی وضع شرکتهای مقصد سرمایهگذاری و در درجه اول بررسی صورتهای مالی و وضعیت سودآوری را مدنظر قرار میدهد.
سخنگوی سازمان بورس به بحث اطلاعرسانی بینالمللی (IFRS) و شفافیت شرکتها اشاره کرد و ادامه داد: حدود ۲۰شرکت از جمله بانکها و شرکتها ملزم میشوند که در سال ۹۶ گزارشهای خود را مطابق «IFRS » ارایه دهند. این در حالی است که امروزه گزارشهای مالی قابلمقایسه در سطح جهان تبدیل به یکی از مطالبات اصلی استفادهکنندگان گزارشهای مالی در بازارهای سرمایه شده است.
وی با بیان اینکه تهیه گزارشهای مالی قابل مقایسه در سطح جهان نیازمند استفاده از استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی (IFRS) است، افزود: نهادهای ناظر بر بازارهای سرمایه به دنبال پیگیری و مساعدت جهت بسترسازیهای لازم برای پیادهسازی استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی هستند.
رییس سازمان بورس در پاسخ به سؤالی مبنی بر مزایای اجرای IFRS تصریحکرد: برای ما مهم است که قیمتی که برای سهم ارایه میشود، به ارزش واقعی نزدیک تر باشد؛ این در حالی است که مهمترین تأکید همگان علاوه بر شفافیت و کارایی عملیاتی، منصفانه بودن معاملات بسیار مهم است، اگر در صف خرید و فروش سفارش جابهجا شود، خلاف عملکرد منصفانه باشد.
محمدیخاطرنشانکرد: از سال ۹۲ با همکاری بورس و سازمان حسابرسی به شرکتها اعلام شد، به صورت اختیاری گزارشهای مالی خود را با استاندارد IFRS منتشر کنند و اکنون براساس قوانین اصل ۴۴ و ابلاغیه سازمان، ۶۷ شرکت بورسی ملزم به اجرای IFRS برای صورت مالی سال ۹۵ شدند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه صحبتهای خود به افتتاح حساب برای سرمایهگذاران خارجی اشاره کرد و افزود: بحث حساب متولیان کاستودین نیز همچنان در حال پیگیری است و در سال ۹۶ نیز دنبال خواهد شد.
وی تأکید کرد: در نمایشگاه امسال نیز توجه ویژهای به سرمایهگذاران خارجی شده است. برای مثال، غرفههایی برای حضور شرکتهای خارجی در این نمایشگاه مورد توجه قرار گرفته تا زمینه ارتباط با فعالان داخلی تسهیل شود.
وی کاربردهای مهم اوراق سلف را تأمین مالی بنگاههای اقتصادی و جبران کسری بودجه دانست و گفت: برخی از دولتها برای جبران کسری بودجه مورد نیاز خود به پیش فروش بینالمللی محصولها و مواد خام اقدام میکنند، این کار باعث انتقال بخشی از ارزش افزوده ملی به خارج از کشور میشود. به ویژه زمانی که دولتی به علت نیاز مالی شدید احتیاج به تأمین مالی دارد و از طرف دیگر به علت وضعیت خاص سیاسی و اقتصادی قیمت فروش مواد خام پایین است. در این مورد دولت میتواند با انتشار اوراق سلف محصولها یا مواد خام را به مردم بفروشد سپس در سررسید به وکالت از طرف صاحبان اوراق محصولها یا مواد خام ر ا به صورت نقد در بازارهای جهانی فروخته با صاحبان اوراق تسویه کند. به این ترتیب کسری بودجه دولت تأمین میشود و تفاوت قیمت نقد و سلف، در قالب سود اوراق سلف به مردم کشور میرسد.
شاپور محمدی با اشاره به اینکه رشد ارزش و حجم معاملات سلف موازی استاندارد باعث ارتقای شرکتهای تولیدکننده کالا شده است، خاطرنشانکرد: انتشار اوراق سلف و سلف موازی استاندارد، بار مالی دولت را کاهش داده و راهی برای تأمین مالی شرکتها است. این اوراق مبتنی بر کالا است و به تولیدکننده کمک میکند تا به جای مراجعه به بانک از طریق بازار سرمایه با فروش کالا در قالب اوراق تأمین مالی کند.
رییس سازمان بورس با تأکید بر اینکه شفافیت قیمت یکی از مزیتهای این اوراق است، ادامهداد: قرارداد سلف موازی نه تنها تمامی محدودیتهای سلف عادی را برطرف کرد بلکه توانست ظرفیت بالای بازار ایران را به رخ کشورهای حوزه خلیجفارس کشاند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در سال ۹۵ شرکتهای دانشبنیان، کوچک و متوسط امکان حضور در بازار سرمایه را پیدا کردند که این امر موجب کسب سود برای سرمایهگذاران و همچنین توسعه این قبیل شرکتها شد.
وی یکی از مزیتهای این شرکتها را قابلیت سودآوری بالای آنها برای سرمایهگذاران دانست و ابراز داشت: پیشتر شرکتهای کوچک و متوسط برای تأمین منابع مالی خود با مشکلاتی مواجه بودند؛ بهطوریکه بانکها به دلیل نبود اعتبار لازم در حساب و شناخته نبودن این شرکتها به آنان وام اعطا نمیکردند؛ اما با قرار گرفتن نام آنان در تابلوی فرابورس علاوه بر دریافت وام هم شناخته شده محسوب میشوند و هم برندسازی و تمامی فعالیتهایشان شامل صادرات راحتتر در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی در خصوص راهاندازی بازار مشتقه ارزی تصریحکرد: سازمان بورس و اوراق بهادار اقدامات لازم را صورت داده و بورس کالا آمادگی کامل برای راهاندازی این بازار دارد. همچنین شورای عالی بورس کلیات ایجاد این بازار را به تصویب رسانده است. اما از آنجایی که بانک مرکزی سیاستگذار ارزی جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود، طبیعتاً هر زمانی که این نهاد آمادگی خود را اعلام کند بازار مشتقه ارزی راهاندازی خواهد شد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سؤالی مبنی بر انتشار اوراق بدهی در سال ۹۶ گفت: در فروردین ماه، ظرفیت بازار را بررسی میکنیم، اگر اوراقی که در گذشته منتشر شده بود، بازپرداخت شده باشد و منابع به بازار سرمایه بازگشته باشد، ظرفیتسنجی صورت میگیرد و متناسب با آن اوراق بدهی منتشر خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.