رتبه سوم آذربایجان غربی از نظر تنوع مواد معدنی در کشور معاون امور معادن و صنایع معدنی آذربایجان غربی گفت: این استان از نظر تنوع مواد معدنی رتبه سوم کشوری را داراست. به گزارش باشگاه خبرنگاران، عبدالحمیدسرتیپی با بیان اینکه هم اکنون تنها در ۸ درصد از استان عملیات اکتشافی معدنی صورت گرفته است، افزود: […]
رتبه سوم آذربایجان غربی از نظر تنوع مواد معدنی در کشور
معاون امور معادن و صنایع معدنی آذربایجان غربی گفت: این استان از نظر تنوع مواد معدنی رتبه سوم کشوری را داراست.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، عبدالحمیدسرتیپی با بیان اینکه هم اکنون تنها در ۸ درصد از استان عملیات اکتشافی معدنی صورت گرفته است، افزود: این اکتشافات نیز بیشتر به صورت سطحی بوده و منجر به کشف یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن ذخیره شده است.
وی با اشاره به اینکه از ۶۸ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور ۵۱ نوع آن در این استان شناسایی شده است، اظهار داشت: در این رابطه، ۲۰ نوع آن در مرحله اکتشاف و ۳۱ نوع آن در مرحله بهرهبرداری است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی با ابراز خرسندی از اینکه استان آذربایجانغربی از لحاظ تنوع مواد معدنی رتبه سوم کشوری را دارد، بیان کرد: این استان از نظر تولید برخی از مواد معدنی از جمله طلا، باریت، میکا و انواع سنگهای تزیینی مستعدترین استان در سطح کشور است.
به گفته وی، امید است با رفع موانع توسعهای بخش معدن، راهاندازی معادن بزرگ مقیاس و ایجاد و توسعه واحدهای فرآوری و تبدیلی مواد معدنی متناسب با کمیت و کیفیت ذخایر معدنی استان و رفع محدودیتها و ممنوعیتهای استفاده از املاح دریاچه ارومیه و منتج شدن عملیات اکتشافی انجام شده بر روی مواد معدنی فلزی از جمله مس، آهن، تیتان، پلیمتال و طلا و با بهرهبرداری و استخراج آنها در آینده نزدیک شاهد شکوفایی هرچه بیشتر بخش معدن و به موازات آن توسعه واحدهای فرآوری و تبدیلی و صادرات آنها باشیم.
سرتیپی با اشاره به اینکه یکی از بخشهای مهم و اثرگذار در اقتصاد کشور بخش معدن و صنایع معدنی است، تصریح کرد: در این زمینه، نقش معدن در اقتصاد کشورهای جهان منحصر به مشارکت در افزایش تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی نشده، بلکه سهم معناداری نیز در ایجاد فرصتهای شغلی و کاهش فقر در کشورها دارا است.
وی افزود: بیشک معادن میتواند یکی از کلیدهای اصلی برای دستیابی به آینده امیدبخش بوده و مشارکت مؤثر معدن و صنایع معدنی در اقتصاد کشورها میتواند به تأمین اهداف توسعه پایدار کمک کند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی بیان کرد: عدم توازن میزان و تنوع تولیدات معادن استان با نوع و ظرفیت واحدهای فرآوری مواد معدنی موجود سبب شده، علاوه بر اینکه استان از ارزش افزوده حاصل از فرآوری مواد معدنی بهره اندکی داشته باشد، بلکه تبعاتی نیز از قبیل تضییع مواد معدنی، تخریب منابع طبیعی به دلیل انباشت ضایعات، استفاده مطلوب از ذخیره و محرومیت از اشتغال حاصله داشته است.
وی با اشاره به اینکه جهت جلوگیری از تداوم خسارت فوق، ایجاد و توسعه واحدهای فرآوری و تبدیلی مواد معدنی جزو اولویتهای اصلی فعالیتهای این معاونت بوده است گفت: با تلاش و پیگیریهای انجام شده در ۳ سال اخیر، اقداماتی جهت احداث اینگونه واحدها در سر معادن از قبیل احداث سنگبری در سر معادن مرمریت بسطام چایپاره، مرمریت بادکی چایپاره، تراورتن گنبد تکاب، مرمر آج واج سلماس، تراورتن قزل قشلاق تکاب و نیز احداث واحد دانهبندی و تولید پودر سیلیس در سر معدن قوپی باباعلی سلماس و تولید کنسانتره آهن در سر معدن آهن اسکندیان سلماس انجام شده است.
سرتیپی با بیان اینکه در آذربایجانغربی تعداد ۸۰۵ واحد صنایع معدنی، در مجموع با اشتغالزایی ۲۱ هزار و ۷۳۷ نفر وجود دارد اظهار داشت: عمده صنایع معدنی بزرگ موجود در استان شامل صنایع استحصال طلا، نقره، جیوه و سیانور سدیم، صنایع سیمان، صنایع تولید آجر، صنایع تولید سفال، واحدهای شستشو و دانهبندی شن و ماسه، تولید آسفالت، تولید انواع محصولات بتنی و سیمانی و صنایع دانهبندی و فرآوری سیلیس است.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر برخی از صنایع معدنی کوچک اما مهم نیز شامل صنایع فراوری گچ، سیلیس، میکا و باریت است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.