رایزنی‌های سازمان بورس برای جلوگیری از عرضه‌ غیرقانونی گواهی طلای بانک‌مرکزی  

گروه بازارسرمایه ـ مدیر روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار، از رایزنی‌های متعدد برای توقف انتشار گواهی طلای بانک‌مرکزی به شیوه فعلی خبر داد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از سنا، امیر لعلی؛ گفت: با توجه به اینکه براساس قانون بازار اوراق بهادار، انتشار و عرضه عمومی هرگونه اوراق بهادار از جمله […]

گروه بازارسرمایه ـ مدیر روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار، از رایزنی‌های متعدد برای توقف انتشار گواهی طلای بانک‌مرکزی به شیوه فعلی خبر داد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از سنا، امیر لعلی؛ گفت: با توجه به اینکه براساس قانون بازار اوراق بهادار، انتشار و عرضه عمومی هرگونه اوراق بهادار از جمله گواهی طلا باید پس از ثبت درخواست نزد سازمان بورس و موافقت این سازمان صورت گیرد، پس از انتشار اطلاعیه بانک‌مرکزی مبنی بر انتشار گواهی طلا، از روز پنجشنبه هفته گذشته رایزنی‌های متعددی برای پرهیز از انجام روندهای خارج از قانون برای انتشار این گواهی صورت گرفته است. او افزود: صبح دیروز (شنبه) نیز رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار طی نامه‌ای خطاب به رئیس کل بانک‌مرکزی، ضمن یادآوری نص صریح قوانین و مقررات، خواستار توقف موضوع شده است.

اقدام بانک‌مرکزی در انتشار اوراق طلا زمینه‌ساز بی‌ثباتی در تنظیم‌گری است

انتشار اوراق گواهی طلا توسط بانک‌مرکزی، انتقاد فعالان بازارسرمایه برانگیخته است. بهرنگ اسدی؛ مدیرعامل گروه مالی صباتأمین، معتقد است: این اقدام خارج از چارچوب قانون بازار اوراق بهادار انجام شده و می‌تواند زمینه‌ساز بی‌ثباتی در تنظیم‌گری مالی شود. او تأکید دارد: شورای‌عالی بورس باید در این زمینه موضع‌گیری کند تا از یکپارچگی بازارسرمایه صیانت شود. بهرنگ اسدی؛ در گفتگو با پایگاه سنا، اعلام کرد: گواهی طلای بانک‌مرکزی نوعی اوراق بهادار است که خارج از چارچوب قانون بازار اوراق بهادار انجام می‌شود. مدیرعامل گروه مالی صباتأمین، تأکید کرد: ضرورت دارد شورای‌عالی بورس در برابر اقدام بانک‌مرکزی موضع‌گیری کند. او گفت: انتظار فعالان بازارسرمایه این است که از یکپارچگی این بازار صیانت شود. او افزود: رویکرد بانک‌مرکزی و مرکز مبادله طلا و ارز در این زمینه می‌تواند موجب بی‌ثباتی در تنظیم‌گری شده و شکنندگی بخش مالی اقتصاد را افزایش دهد. این تحلیل‌گر بازارسرمایه تأکید کرد: اقدامات مرکز مبادله طلا و ارز کاملاً برگرفته از تجربیات بازارسرمایه است و در ریزساختارها، رعایت حقوق سرمایه‌گذاران و پاسخگویی به فعالان بازارهای مالی، مزیتی نسبت به بازارسرمایه ندارد. او با اشاره به تجربیات قبلی بانک‌مرکزی، به‌ویژه در زمینه حراج‌های سکه، تأکید کرد: این نهاد در گذشته نیز نتوانسته عملکرد بهتری نسبت به سازوکارهای موجود در بازارسرمایه داشته باشد. اسدی؛ با اشاره به شرایط اقتصادی کشور تأکید کرد: منابع محدودی در اختیار است و نباید این منابع با اقدامات موازی هدر برود. او افزود: چنین موازی‌کاری‌هایی فشار مضاعفی بر حوزه‌های مالی وارد می‌کند، در حالی که بازارهای مالی، به‌ویژه در شرایط تحریم، باید در خدمت بخش‌های واقعی اقتصاد باشند تا از فشارهای موجود بر این بخش‌‌ها کاسته شود.

شکل‌گیری معاملات نامتعارف با انتشار اوراق گواهی طلا از بستر بانک‌مرکزی

بهروز محبی‌نجم‌آبادی؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز، گفت: به‌واسطه الزامات قانونی و خصوصیات ویژه و شفافیت بازارسرمایه، انتشار اوراق گواهی طلا از طریق بورس، به نفع کل اقتصاد ایران خواهد بود. بهروز محبی‌نجم‌آبادی؛ با اشاره به اقدام بانک‌مرکزی مبنی بر انتشار اوراق گواهی طلا، گفت: اقبال عمومی به بازارسرمایه به منزله یک فرصت برای اقتصاد ایران و زیربنای فعالیت‌های تجاری و صنعتی دولتی و خصوصی و پل ارتباطی میان پس‌اندازکنندگان فردی، نهادی و سرمایه‌گذاران است، لذا به نظر می‌رسد که تقویت این بازار برای هر دولت و هر مجموعه‌ای از الزامات باشد. او توضیح داد: تقویت به این مفهوم که، هرگونه سرمایه‌گذاری و حمایت از تولید می‌بایست از بستر بورس انجام شود. محبی‌نجم‌آبادی؛ تأکید کرد: انتشار اوراق گواهی طلا از بستر بانک‌مرکزی به شکل‌گیری چرخه‌ای از معاملات نامتعارف منجر می‌شود و کاهش اعتماد عمومی را به سازوکارهای قانونی و بازارسرمایه را رقم خواهد زد. این نماینده مجلس با تأکید بر این‌که باید زمینه حمایت از بورس هموارتر شود، گفت: حمایت از بورس، موجب تقویت تولید و تجارت و همچنین سرمایه‌گذاری در کشور خواهد شد. هر چه بازارسرمایه تقویت و واقعی‌تر شده و حباب‌های ناشی از برخی تصمیمات ناگهانی آن از بین برود، اقتصاد کشور اوضاع بهتری خواهد داشت و سرمایه‌گذاران در بورس با خاطر جمعی بیشتر، اقدام به سرمایه‌گذاری کرده و رونق در بازار اتفاق می‌افتد. عضو کمیسیون برنامه و بودجه در پایان گفت: رئیس جمهور، سرپرست حوزه وزارت اقتصاد و مسئولان اقتصادی می‌بایست به‌گونه‌ای مدیریت کنند تا تعارضی بین بانک‌مرکزی و بازارسرمایه به وجود نیامده و بازارسرمایه دچار نوسان نشود.