۱۲۰ مناقصه دروازه امضای ۷۰۰ میلیون یورو قرارداد نفتی

یک مقام مسؤول از کاهش نرخ خدمات صنعت نفت در خلیج‌فارس به دنبال کاهش قیمت جهانی نفت خبر داد و گفت: سال گذشته ۱۵ قرارداد جدید نفتی با شرکت‌های خارجی در خلیج‌فارس امضا شد. به گزارش مهر، سلمان خسروی درباره آخرین وضعیت امضای قراردادهای جدید نفتی ایران در منطقه خلیج‌فارس، گفت: سال گذشته ۸۵ قرارداد […]

یک مقام مسؤول از کاهش نرخ خدمات صنعت نفت در خلیج‌فارس به دنبال کاهش قیمت جهانی نفت خبر داد و گفت: سال گذشته ۱۵ قرارداد جدید نفتی با شرکت‌های خارجی در خلیج‌فارس امضا شد.

به گزارش مهر، سلمان خسروی درباره آخرین وضعیت امضای قراردادهای جدید نفتی ایران در منطقه خلیج‌فارس، گفت: سال گذشته ۸۵ قرارداد جدید به ارزش ارزی و ریالی ۶۴۰ میلیارد تومان و ۷۰۰ میلیون یورو در قالب برگزاری ۱۲۰ مناقصه برای توسعه، حفظ و نگهداشت تولید نفت در حوزه خلیج‌فارس امضا شده است.

رییس امور قراردادهای شرکت نفت فلات قاره با تأکید بر این‌که از این میزان ۱۵ قرارداد با شرکت‌های خارجی به منظور انجام عملیات خاص و بالادستی نفت و گاز در دریا منعقد شده است، تصریح کرد: از سوی دیگر سال گذشته تعداد مناقصات به لحاظ تعدادی در مقایسه با سال ۹۳ از رشد حدود ۲۰ درصدی برخوردار بوده است.

این مقام مسؤول با بیان این‌که به لحاظ کل مبالغ واگذاری حدود ۴۵ درصد ارزش مناقصات کاهش داشته است، بیان کرد: علت این کاهش را می‌توان ناشی از رقابتی کردن مناقصات و اخذ قیمت‌های مناسب‌تر نسبت به موارد مشابه قبلی و شرایط ناشی از کاهش قیمت نفت اعلام کرد.

وی همچنین از کاهش نرخ برخی خدمات مورد نیاز صنعت نفت در میادین دریایی نفت و گاز ایران در خلیج‌فارس خبر داد و گفت: علت کاهش نرخ خدمات، سقوط قیمت جهانی نفت خام است.

خسروی با یادآوری این‌که با فضای ایجاد شده در سال ۹۵ و با اجرایی شدن برجام پیش‌بینی می‌شود با تأمین بودجه مناسب شاهد اجرایی شدن مناقصات برنامه شده شرکت نفت فلات قاره در ارتباط با توسعه و نوسازی تأسیسات و رسیدن به تولید پایدار و افزایش آن در سطح میادین نفت و گاز خلیج‌فارس باشیم، تأکید کرد: علاوه بر این سال گذشته، ۳ دستگاه از دکل‌های حفاری خارجی فعال مشغول به‌کار در عملیات حفاری دریایی که قبلاً توسط شرکت‌های خارجی انجام می‌شد با برگزاری مناقصه بین شرکت‌های ایرانی دارای دکل مناسب دریایی جایگزین شده‌اند.

وی افزود: بیش از ۸۲ درصد قراردادهای منعقد شده با شرکت‌های داخلی از طریق برگزاری مناقصات عمومی انجام گرفته و استفاده از خدمات عملیاتی خاص مورد نیاز از شرکت‌های خارجی نیز از طریق برگزاری مناقصات دو مرحله‌ای بوده است.

به گفته رییس امور قراردادهای شرکت نفت فلات قاره افزایش مشارکت شرکت‌های ایرانی در اخذ خدمات عملیات‌های تخصصی تولید از دریا و احداث تسهیلات سطح‌الارضی و تحت‌الارضی از مهم‌ترین راهبرد‌ها در برگزاری مناقصات بوده است.

 

این مقام مسؤول با بیان این‌که به زودی مناقصه عمومی انجام خدمات مهندسی تأمین کالا، حفاری و خدمات حفاری برای چاه‌های میدان گازی سلمان به صورت EPD انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: برگزاری این مناقصه فرصت مناسبی برای مشارکت شرکت‌های پیمانکاری عمومی و یا مشارکت پیمانکاران حفاری و مهندسان مشاور تحت‌الارضی ایرانی برای حضور در این مناقصه خواهد کرد.