وزیر ارتباطات: زمان رفع فیلتر تلگرام و یوتیوب مشخص نیست!

ستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری، اعلام می‌کند که پیگیر رفع فیلتر هستند اما اعلام زمان دقیق این اتفاق، امکان‌پذیر نیست. سخنگوی دولت چندی پیش در برابر سؤال خبرنگاران برای قدم بعد رفع فیلتر از پلتفرم‌‌ها ابراز امیدواری کرد که رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی یوتیوب و تلگرام تا پایان سال اتفاق بیفتد. به گزارش مناقصه‌مزایده، […]

ستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری، اعلام می‌کند که پیگیر رفع فیلتر هستند اما اعلام زمان دقیق این اتفاق، امکان‌پذیر نیست. سخنگوی دولت چندی پیش در برابر سؤال خبرنگاران برای قدم بعد رفع فیلتر از پلتفرم‌‌ها ابراز امیدواری کرد که رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی یوتیوب و تلگرام تا پایان سال اتفاق بیفتد. به گزارش مناقصه‌مزایده، با این حال ستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری، اعلام می‌کند که پیگیر رفع فیلتر هستند اما اعلام زمان دقیق این اتفاق، امکان‌پذیر نیست. چهارم دی‌ماه بعد از پیگیری‌های رسانه‌ای شورای‌عالی فضای مجازی مصوبه‌ای محرمانه تصویب کرده که براساس آن در گام اول از واتس‌اپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد. از آن زمان تاکنون برداشتن گام‌های بعدی رفع فیلتر مسکوت مانده است. ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در گفتگو با «فن‌زی» که نمی‌توان برای گام‌های بعدی رفع فیلتر زمان داد. او در این زمینه، گفت:‌ «اینکه ما پیگیر برداشتن فیلتر، نه‌تنها از تلگرام و یوتیوب که از دیگر سکو‌ها هم هستیم کاملاً مشخص است، ولی اینکه زمان مشخصی در مورد رفع فیلتر اعلام شود، امکان‌پذیر نیست. تمام فضای تصمیم‌گیری درخصوص رفع فیلتر در اختیار دولت نیست.» او ادامه داد: «نگاه دولت این است که مسیر رفع فیلتر تسریع شود و اهتمام ویژه به تحقق وعده در این خصوص وجود دارد، اما این نیاز به همراهی دارد که باید اتفاق بیفتد.» او تأکید کرد: به همین خاطر نمی‌تواند قولی بدهد که گام بعدی چه زمانی عملی می‌شود یا آیا این اتفاق قبل از نوروز رخ می‌دهد یا خیر.

دلیل کُند پیش رفتن فرآیند رفع فیلتر چیست؟

در حالی که وزیر ارتباطات از تلاش برای رفع فیلتر می‌گوید، برخی شنیده‌ها حکایت از این دارد که در این خصوص مذاکره با پلتفرم‌‌ها برای پاسخگویی به ایران، روند رفع فیلتر را کند کرده است، اما دلیل این اتفاق هم برخی اعضای شورای‌عالی فضای مجازی هستند که ساسا روند پیش رفتن مذاکره را قبول ندارند یا با چارچوب‌ّهای تعیین شده در این زمینه مخالفند. ستار هاشمی؛ در مورد این گمانه‌زنی‌‌ها به «فن‌زی»‌گفت:‌ «این دو اتفاق با همدیگر در حال رخ دادن است. برای مذاکره (که همین حالا هم در جریان است)‌ یک چارچوبی مشخص می‌شود و گروهی مذاکره‌ را شروع می‌‌کند. در گام بعدی گروه مذاکره‌کننده بازمی‌گردد و اعلام می‌کند کدام بخش از چارچوب‌‌ها قابلیت محقق شدن دارد و کدام بخش این قابلیت را ندارد. در این مرحله است که باید با اعضا مذاکره و بحث کرد و در نهایت رأی‌گیری صورت بگیرد.» او توضیح می‌دهد: «طبیعی است که در این بخش همه اعضا با چارچوب‌های مشخص شده موافق نیستند، اما روی این موضوع تأکید دارم که ما در وزارت ارتباطات به تصمیم می‌رسیم؛ یعنی جلسه برای جلسه نمی‌گذاریم، بلکه یک مورد را به تصمیم می‌رسانیم، هرچند در یک جاهایی ممکن است این تصمیم به مذاق برخی خوش ‌نیاید.» به باور او بحث حکمرانی و مدیریت به این معنی نیست که همه یک شکل فکر کنند:‌ «مدیریت یعنی ذی‌نفعان مختلف که نگاه‌های مختلف دارند و شما باید نگاه یا تصمیمی را دنبال کنید که بخش بیشتری از آن حمایت می‌کنند.»