دپوی نفتی ایران ته کشید

بر اساس اعلام رویترز دپوی نفتی ایران ته کشید منابع نفتی و کشتیرانی اعلام کردند ایران تمام نفت‌های ذخیره شده روی دریا را به فروش رسانده و دیگر نمی‌تواند صادرات نفت خود را افزایش دهد. به گزارش فارس به نقل از رویترز، منابع نفتی و کشتیرانی اعلام کردند: در حالی‌که ایران تمام نفت ذخیره شده […]

بر اساس اعلام رویترز

دپوی نفتی ایران ته کشید

منابع نفتی و کشتیرانی اعلام کردند ایران تمام نفت‌های ذخیره شده روی دریا را به فروش رسانده و دیگر نمی‌تواند صادرات نفت خود را افزایش دهد.

به گزارش فارس به نقل از رویترز، منابع نفتی و کشتیرانی اعلام کردند: در حالی‌که ایران تمام نفت ذخیره شده طی سال‌های گذشته روی دریا را به فروش رسانده اکنون برای افزایش صادرات با مشکل مواجه شده است.

از زمان لغو تحریم‌های بین‌المللی در ژانویه ۲۰۱۶ ایران تلاش کرد تا برای رساندن سقف صادرات خود به زمان قبل از تحریم‌ها میلیون‌‌ها بشکه نفت ذخیره شده در تانکر‌ها را به فروش برساند.

منابع نفتی و ردیابی تانکر‌ها گفتند در دو هفته گذشته ایران تمام ذخایر نفت شناور روی آب خود را به فروش رساند که بسیاری از اینها میعانات گازی و نفت خام بسیار سبک بوده است.

اکنون با نبودن هیچ ذخیره نفت روی آب، ایران یکی از منابع حیاتی خود برای افزایش صادرات را از دست داده است.

ریچارد مالینسون، تحلیلگر انرژی با بیان این‌که اکنون ذخایر نفت شناور روی آب ایران تمام شده و احتمالاً تولید میعانات گازی کاهش یافته گفت «فکر می‌کنیم که نفت‌های ذخیره شناور روی آب ذخیره باعث افزایش صادرات می‌شد»

وی افزود: ما مسیر دشواری را برای ایران در افزایش صادرات نفت خام می‌بینیم مگر این‌که این کشور بتواند از تجربیات غربی‌‌ها و سرمایه‌گذاری آنها در این مسیر استفاده کند که آن هم برای به نتیجه رسیدن بسیار سخت شده است.

بعد از لغو تحریم‌های بین‌المللی میزان صادرات نفت ایران از ۲٫۹ میلیون بشکه در روز به حدود ۳٫۶ میلیون بشکه در ماه ژوئن رسید. با وجود این ایران در تصمیم اخیر اوپک برای توافق کاهش تولید نفت تلاش کرد تا در تصمیمی که کشورهای تولیدکننده برای کاهش تولید گرفته‌اند مشارکت نکند و در این میسر بسیار جنگید.

کشورهای اوپک و غیراوپک در ۳۰ نوامبر سال گذشته به توافق رسیدند که به مدت ۶ ماه از ابتدای سال جدید میلادی تولیدشان را روزانه ۱٫۸ میلیون بشکه در روز کاهش دهند.

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران گفت: ماه گذشته ایران ۳٫۸ میلیون بشکه در روز تولید کرده و در صورتی که اوپک بخواهد مدت توافق اوپک را تمدید کند همکاری خواهد کرد این مسأله نشان می‌دهد که علایمی که ایران دیگر نمی‌تواند تولید خود را افزایش بدهد.

براساس گزارش رویترز، قبل از لغو تحریم‌های بین‌المللی، ایران نفت خود را روی کشتی‌‌ها و تانکرهای بزرگ ذخیره کرد که در سال ۲۰۱۵ این میزان به ۴۰ میلیون بشکه رسید که در ۲۵ تانکر ذخیره شده بود و این کشور این تانکر‌ها را بعداً به تعداد ۶۰ عدد رساند.

 

در حالی‌که اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد تحریم‌ها علیه ایران را برداشتند. آمریکا اقدامات جداگانه‌ای را برای تحریم‌ها اعمال کرده و دولت دونالدترامپ قول داده که موضع سختگیرانه‌ای در برابر ایران داشته باشد. این مسأله نگرانی‌‌ها در بین بانک‌های غربی را درباره پیشنهادهای فاینانس برای ایران بسیار سخت و دشوار کرده است و نیز تصمیم برای سرمایه‌گذاری در بخش انرژی ایران را بسیار کند نموده است.