عملکرد دستگاههای تصفیه آب خانگی دستگاه تصفیه آب به دستگاههایی گفته میشود که با استفاده از برخی روشهای فیزیکی و یا گاهی شیمیایی، آب را از املاح مضر و آلودگیهایی همچون باکتریها و ویروسها تصفیه میکنند. در این گزارش به بررسی نحوه عملکرد این دستگاهها میپردازیم. به گزارش سیناپرس، دستگاههای تصفیهای که برای حجم کم […]
عملکرد دستگاههای تصفیه آب خانگی
دستگاه تصفیه آب به دستگاههایی گفته میشود که با استفاده از برخی روشهای فیزیکی و یا گاهی شیمیایی، آب را از املاح مضر و آلودگیهایی همچون باکتریها و ویروسها تصفیه میکنند. در این گزارش به بررسی نحوه عملکرد این دستگاهها میپردازیم.
به گزارش سیناپرس، دستگاههای تصفیهای که برای حجم کم و مصرف خانگی مورد استفاده قرار میگیرد، دستگاه تصفیه آب خانگی نامیده میشود. زندگی موجودات زنده وابسته به آب بوده و به همین دلیل، این ماده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
آب آشامیدنی خوب، آب بدون املاح نیست، در واقع آبی که از باکتریها و ویروسها تصفیه شده است و میزان مناسب از املاح خوب را در خود دارد، آب آشامیدنی مناسب به حساب میآید.
دستگاههای تصفیه آب خانگی دارای انواع مختلف با روشها و عملکردهای متفاوت هستند. یکی از معروفترین آنها، دستگاههایی است که با روش اسمز معکوس یا همان RO عمل میکنند. روش تصفیه خانگی اسمز معکوس از روشهایی است که در آمریکا ایجاد شده و از آنجا به دیگر کشورهای جهان انتقال پیدا کرده است. این روش تصفیه هم دارای کیفیت بسیار بالا بوده و هم مقرون به صرفه است. در روش تصفیه خانگی اسمز معکوس یک انشعاب از آب لولهکشی شهری وارد دستگاه شده و از سوی دیگر آب آشامیدنی و تصفیه شده خارج میشود. علاوه بر آن، این دستگاه یک خروجی دیگر نیز دارد که املاح مضر و آلودگیها را وارد فاضلاب میکند.
یکی از نکات قابل توجه این است که برخی املاح دارای قطر بسیار کمی هستند و حذف آنها توسط سیستم تصفیه شهری امکانپذیر نیست اما این عمل با دستگاههای تصفیه خانگی به سادگی انجام میشود. لازم به تذکر است که همه دستگاههای تصفیه خانگی امکان تصفیه نیتراتها را ندارند. یکی از انواع دستگاههای تصفیه خانگی که این امکان را دارد، دستگاه تصفیه با روش اسمز معکوس است.
دستگاه تصفیه آب خانگی از چه بخشهایی تشکیل شدهاند؟
دستگاه تصفیه آب بر حسب نوع کاربردشان به صورت صنعتی یا خانگی، از تعداد مختلفی فیلتر تشکیل شدهاند. علاوه بر آن، این دستگاه در نوع مدل مخزندار و بیمخزن هستند که دستگاههای مخزندار با سرعت بیشتری عمل تصفیه را انجام میدهد و در نهایت آب را با فشار بیشتری خارج میکند.
دستگاههای تصفیه آب خانگی با ۶ مرحله معمولاً دارای فیلترهایی از قبیل: فیلتر پلیپروپیلن، فیلتر کربن پودری، فیلتر کربن بلاک، فیلتر ممبرین، فیلتر کربن خطی، فیلتر بیو سرامیک، فیلتر موادمعدنی و تابش پرتوافشان UVهستند.
در اینجا میتوان بهطور مختصر کاربرد هر فیلتر را توضیح داد.
فیلتر پلی پروپیلن: این فیلتر جهت حذف کلیه رسوبات، شن و ماسه، گل ولای، زنگخوردگی لولهها، لجن و ذرات معلق تا قطر ۵ میکرون که دارای عملکردی مشابه فیلتر شنی است، مورد استفاده قرار میگیرد.
فیلتر کربن پودری: فیلتر کربن پودری جهت حذف کلر، سموم کشاورزی، تری هالو متانها و بیشتر مواد شیمیایی آلی موجود در حشرهکشها و آفتکشها و حذف رنگ، طعم و بوی آب بهکار میرود.
فیلتر کربن بلاک: این فیلتر جهت حذف بالاترین میزان کلر و مواد سمی بهکار گرفته میشود.
فیلتر ممبرین: حذف ۹۸ درصد املاح مضر از جمله آلایندههای میکرو بیولوژیکی، نیترات، نیتریت و فلزات سنگین توسط این فیلتر انجام میشود.
فیلتر کربن خطی: با کمک این فیلتر طعم و بوی آب در مواقعی که به مدت طولانی در مخزن ذخیره شده باشد، بهبود پیدا میکند.
فیلتر بیو سرامیک: برای تنظیم PH و بهبود طعم و مزه آب از این فیلتر استفاده میشود.
تابش پرتوافشان: UV در این عمل از لامپ UV برای ضدعفونی، استریلیزه کردن آب و کلیه میکرو ارگانیسمها استفاده میشود.
فیلتر قلیایی: فیلتر قلیایی جهت بالابردن PH آب بهکار گرفته میشود.
فیلتر موادمعدنی: پس از تصفیه کامل آب با کمک این فیلتر، مواد معدنی مورد نیاز بدن به آب افزوده میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.