خوردن باقلا برای افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی G6PD کُشنده است محققان هشدار میدهند باقلا میتواند برای افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی موسوم به G6PD خطرناک باشد. به گزارش خبرنگار مهر، باقلا سرشار از موادمغذی است که ممکن است به درمان انواع ناخوشیها و بیماریها کمک کند. اما خوردن مقدار زیادی از این حبوبات میتواند […]
خوردن باقلا برای افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی G6PD کُشنده است
محققان هشدار میدهند باقلا میتواند برای افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی موسوم به G6PD خطرناک باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، باقلا سرشار از موادمغذی است که ممکن است به درمان انواع ناخوشیها و بیماریها کمک کند. اما خوردن مقدار زیادی از این حبوبات میتواند موجب بروز نفخ شکم شده و حتی در موارد شدید، میتواند به مرگ منجر شود.
به گفته محققان مصرف باقلا برای افراد دارای اختلال «کمبود گلوکز-۶-فسفات دهیدروژناز» (G6PD) میتواند خطرناک باشد. شایعترین مشکل پزشکی مرتبط با G6PD، کمخونی همولیتیک است که در این بیماری، گلبولهای قرمز خون به سرعت نابود میشوند.
مصرف باقلا در افراد مبتلا به G۶PD منجر به تجربه خستگی، تنگی نفس، سنگ کیسه صفرا، یرقان و همچنین در برخی از اوقات، مرگ میشود.
این واکنش میتواند تنها در حالت استنشاق گرده گیاه باقلا هم روی دهد که به فاویسم معروف است. سطح پایین G۶PD هم با فاویسم مرتبط است که به عواملی نظیر تعداد باقلاهای خورده شده، شدت کمبود G6PD، و سایر موارد مرتبط با سلامت فرد و محیط تأثیرگذار بر واکنش بستگی دارد.
ترکیبات موجود در باقلا در زمان هضم موجب تشدید تولید گونههای اکسیژن واکنشی میشوند. این وضعیت به معنای وجود مولکولهای تهدیدکننده بیشتر در بدن است و بدون آنزیم G6PD، گلبولهای قرمز خون متحمل آسیب بیشتری شده و در نهایت کمخونی همولیتیک اتفاق میافتد.
درحال حاضر هیچ درمانی برای کمبود G6PD وجود ندارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.