کمیسیون تنظیم مقررات، تعرفه عبور زمینی و هوایی تجهیزات فیبرنوری را بهروزرسانی کرد. در مصوبه جدید، تعرفه حفاری در شهر تهران ۴۸۰ هزار تومان برای هر متر تعیین شده است که پیش از این ۴۰۰ هزار تومان بود. در سایر مراکز استانها و شهرها نیز به همین نسبت، تعرفهها افزایش یافتهاند. مصوبه شماره ۳ جلسه […]
کمیسیون تنظیم مقررات، تعرفه عبور زمینی و هوایی تجهیزات فیبرنوری را بهروزرسانی کرد. در مصوبه جدید، تعرفه حفاری در شهر تهران ۴۸۰ هزار تومان برای هر متر تعیین شده است که پیش از این ۴۰۰ هزار تومان بود. در سایر مراکز استانها و شهرها نیز به همین نسبت، تعرفهها افزایش یافتهاند. مصوبه شماره ۳ جلسه ۳۶۱ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات که در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد، «تعرفه و الزامات اجازه عبور زمینی/هوایی برای نصب تجهیزات فعال و غیرفعال ارتباطی و فیبرنوری» به صورت جامع تعیین کرد. از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ در پنج مصوبه جداگانه، تعرفه عبور هوایی و زمینی تجهیزات فیبرنوری مشخص شده بود که در مصوبه اخیر، تمامی این تعرفهها به صورت یکجا آمده و البته با افزایش همراه شدهاند. براساس مصوبه جدید، سقف تعرفه اجازه عبور زمینی در شهر تهران، ۴۸۰ هزار تومان بهازای هر متر است. این رقم پیش از این ۴۰۰ هزار تومان بود. همچنین تعرفه اجازه عبور هوایی در شهر تهران ۲۴۰ هزار تومان برای هر متر تعیین شده است. در مراکز استانهای خراسانرضوی، اصفهان، آذربایجانشرقی، خوزستان، البرز، فارس و قم تعرفه اجازه عبور زمینی و هوایی ۱۸۰ هزار تومان برای هر متر تعیین شده و در سایر مراکز استانها این تعرفه ۱۲۰ هزار تومان است. در سایر شهرها نیز ۶۰ هزار تومان بهازای هر متر عبور تجهیزات فیبرنوری تعرفهگذاری شده است. تعرفههای اجازه عبور زمینی شهری برای عرض حفاری حداکثر ۱۰ سانتیمتر تعیین شدهاند. وزارت ارتباطات و اپراتورها بارها تکرار کردهاند که همکاری نکردن شهرداریها و بهخصوص شهرداریهای کلانشهرها، اصلیترین علت پیشرفت کند پروژه فیبرنوری است و علیرغم وجود مصوبات متعدد که شهرداریها را مکلف به همکاری با اپراتورها میکنند؛ اما شهرداریها همچنان از عمل به قانون، سر باز میزنند. در مصوبه شماره ۳ جلسه ۳۶۱ رگولاتوری، تعرفه عبور تجهیزات فیبرنوری از راههای بینشهری از محور راه به هر طرف بر بستر اصلی راه (آسفالت) تا شانه راه، ۳۱۲۵۰ تومان تعیین شده است. همچنین عنوان شده است که اگر عبور زمینی از محور راه به هر طرف بر بستر اصلی راه (آسفالت) ممکن نباشد، حفاری باید در شانه راه انجام شود که در این صورت تعرفه آن بهازای هر متر، ۳۰ درصد تعرفه فوق خواهد بود. این هزینهها یکبار پرداخت میشوند و مدت زمان بهرهبرداری از اجازه عبور زمینی برای دارنده پروانه حداقل ۴۰ سال و اجازه عبور هوایی حداقل ۲۰ سال از تاریخ صدور مجوز خواهد بود.
اصلاح یک عبارت جنجالی
کمیسیون تنظیم مقررات در همان جلسه ۳۶۱ بخشی از مصوبه شماره ۳ جلسه شماره ۳۲۹ خود با موضوع «اصول حاکم بر حمایت از توسعه شبکه دسترسی مبتنی بر فیبرنوری» را اصلاح کرد که در سالهای اخیر محل چالش بسیاری بوده است. در بند ۷-۱ مصوبه ۳۲۹ خانوار تحت پوشش فیبرنوری اینطور تعریف شده بود: «خانواری واقع در شعاع هوایی حداکثر ۳۰۰ متری یکی از نقاط حضور که ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ درخواست وی، خدمت دسترسی مبتنی بر فیبرنوری برای او تأمین شود.» رگولاتوری در مصوبه اخیر خود، این بند را چنین اصلاح کرده است «خانوار تحت پوشش: خانواری واقع در محدودهای حداکثر به فاصله ۳۰۰ متری یکی از نقاط حضور که امکان ارائه خدمت دسترسی مبتنی بر فیبرنوری برای وی فراهم و در صورت درخواست، ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ درخواست، خدمت مذکور برای او تأمین شود.»با حذف عبارت «شعاع هوایی حداکثر ۳۰۰ متر» از نقاط سبز نقشه پوشش فیبرنوری کاسته خواهد شد و نقاطی که بهعنوان تحت پوشش اعلام میشوند، واقعیتر خواهند بود.
تأکید بر عمدهفروشی
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در مصوبه شماره (۱) جلسه ۳۶۱ نیز بخشی از مصوبه شماره (۱) جلسه ۳۳۶ خود با موضوع «اصول حاکم بر پروانههای یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی» را اصلاح کرد. در مصوبه جدید رگولاتوری که به مصوبه پیشین افزوده میشود، نقاط اصلی و فرعی حضور اپراتورها و همچنین مسیرهای اصلی و فرعی تعریف شدهاند. در مصوبه اخیر، بر رعایت اصول عمدهفروشی از سوی اپراتورها و ایجاد ظرفیت برای این کار، تأکید شده است. در بخشی دیگری از این مصوبه، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مکلف شده است با توجه به ابلاغ قانون برنامه پنجساله هفتم و ایجاد صندوق فیبرنوری، برنامه تعهدات اجرا و توسعه دارندگان پروانه را در طول سالهای قانون برنامه بازنگری و توزیع کند.
منبع: پیوست
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، تعرفه حفاری فیبرنوری در شهر تهران را ۴۰۰ هزار تومان بهازای هر متر تعیین کرد. به گزارش پیوست، کمیسیون تنظیم مقررات در مصوبه شماره ۵ جلسه ۳۵۴ خود تعرفه حفاری در شهر تهران را ۴۰۰ هزار تومان بهازای هر متر تعیین کرد. در این مصوبه اصلاحات دیگری در زمانبندی اجرای طرحها […]
دیدگاه بسته شده است.