معاون اول رئیس‌جمهور

ارزش معادن از نفت بیشتر است

محمد قره‌داغلی -معاون اول رئیس‌جمهور، گفت: جایگاه معدن در عرصه اقتصادی بسیار برجسته است و اگرچه ایران را کشوری نفت‌خیز می‌دانند، اما واقعیت این است که ارزش حال معادن کشور ما از نفت بیشتر است که البته این امر باید با فرض تولید باشد. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدرضا عارف؛ در مراسم افتتاح مجتمع فولادی «خیام […]

محمد قره‌داغلی -معاون اول رئیس‌جمهور، گفت: جایگاه معدن در عرصه اقتصادی بسیار برجسته است و اگرچه ایران را کشوری نفت‌خیز می‌دانند، اما واقعیت این است که ارزش حال معادن کشور ما از نفت بیشتر است که البته این امر باید با فرض تولید باشد. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدرضا عارف؛ در مراسم افتتاح مجتمع فولادی «خیام سپهر فولاد نیشابور»، تولید را صرفاً یک کلمه پنج حرفی و محدود به نیازهای داخلی کشور ندانست و افزود: برداشت من از منویات مقام‌معظم‌رهبری در نام‌گذاری سال‌جاری و اعلام چالش در عرصه سرمایه‌گذاری و تولید کشور، این است که تکلیف ما این است که بازاری با جمعیت ۳۰۰ میلیون نفر را در حوزه تمدنی ایران لحاظ کنیم. وی ادامه داد: باید بدانیم که در ذات تولید منع خام‌فروشی وجود دارد در حالی که در نگاه کوتاه‌مدت گذشته، خام‌فروشی با هدف رفع نیاز فعلی مدنظر بود و واگذاری معادن با قیمت ناچیز و خام‌فروشی نفت از مصادیق این وضعیت است اما از نظر دولت در پیام سال جدید، منع خام‌فروشی مدنظر است. معاون اول رئیس‌جمهور، گفت: جایگاه معدن در عرصه اقتصادی بسیار برجسته است و اگرچه ایران را کشوری نفت‌خیز می‌دانند اما واقعیت این است که ارزش حال معادن کشور ما از نفت بیشتر است که البته این امر باید با فرض تولید باشد. عارف؛ با اشاره به جایگاه دهم ایران در تولید فولاد جهان، افزود: امروز ۴۸ میلیون تن تولید فولاد در کشور داریم که قابل‌توجه است، البته محدودیت‌ها و تحریم‌های خشن دشمنان نتوانست به راه درست ما خدشه وارد کند اگرچه سرعتمان گرفته شد. وی ادامه داد: نقش فولاد در توسعه صنعت بی‌نظیر است و خوشبختانه ما در زنجیره تولید فولاد متوقف نشده‌ایم اما تولید فولادهای خاص با ارزش‌افزوده بسیار بالا از راهبردهای بخش صنعت ما بوده و هست. معاون اول رئیس‌جمهور، گفت: سیاست وزارت صنعت،معدن‌وتجارت، تولید فولادهای خاص برای استفاده در صنایع خاص است ضمن این که شرط موفقیت در این بخش توجه جدی به معدن و پرهیز از خام‌فروشی است. عارف؛ با تأکید بر این که سرمایه‌گذاری جدی در بخش اکتشاف بیش از گذشته باید انجام شود، ادامه داد: معادن دست نخورده فراوانی در کشور است که باید از محل آن‌ها توسعه اشتغال، رونق اقتصادی و حل مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور رقم بخورد. وی ادامه داد: باید روی معادن مادر و کمیاب اولویت بیشتری بگذاریم که در این زمینه نیازمند تسهیلات و مشوق‌های بیشتری هستیم و سرمایه‌گذاران را باید بیش از گذشته تشویق کنیم. معاون اول رئیس‌جمهور، با اشاره به این که اکتشاف و استخراج معادن برای استفاده در صنایع خاص باید انجام شود، گفت: باید مشکلات طرح‌های نیمه تمام در حوزه معادن حل و رفع شود و از آن‌ها برای حل مشکلات کشور بهره‌برداری شود. عارف؛ از جمله عوامل کمک حال در تولید را توجه جدی به بخش معدن دانست و افزود: خوشبختانه این حوزه جزء راهبردهای جدی وزارت صمت است و امیدواریم امسال موفقیت خوبی در این زمینه رقم بخورد. وی با ابراز امیدواری از این که با تولید ۴۸ میلیون تن فولاد کشور بتوانیم به نیازهای خود پاسخ بدهیم، ادامه داد: باید از محل صادرات در بخش صنایع پیشرفته نیز شاهد رونق اقتصادی باشیم و توسعه صنعت کشور در بخش فولاد دارای اهمیت و تسهیل‌گیری بیشتر در توسعه صنعت در اولویت است.

ضرر و عدم‌النفع صنعت فولاد در سال گذشته

در ادامه، سیدمحمد اتابک؛ وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، گفت: پیشرفت اقتصادی کشور حاصل تلاش جمعی پیمانکاران، سرمایه‌گذاران، مشاوران و کارگران است و امروز صنعت فولاد کشور در جایگاه دهم جهان قرار دارد؛ در حالی که پیش از انقلاب اسلامی تنها ظرفیت تولید دو میلیون تن فولاد در کشور وجود داشت، اکنون این میزان به ۴۸ میلیون تن رسیده است. وزیر صمت، با اشاره به شعار سال، خاطرنشان کرد: دو مؤلفه اصلی اقتصاد، تولید و رفع موانع آن، مکمل شعار سال گذشته هستند. تحقق این شعار نیازمند اقدام عملی مسئولان برای مانع‌زدایی و تسهیل فرآیند سرمایه‌گذاری در بخش تولید است. وی تأکید کرد: زیرساخت‌‌ها یکی از مهم‌‌ترین پایه‌های توسعه تولید هستند. متأسفانه در سال گذشته صنعت فولاد به دلیل مشکلات زیرساختی انرژی، با ضرر و عدم‌النفع زیادی مواجه شد. اتابک؛ ادامه داد: امیدواریم وزارت نیرو با همکاری لازم در تأمین انرژی موردنیاز، این چالش را برطرف کند، هرچند صنعت فولاد خود حدود سه هزار مگاوات برق تولید می‌کند. وی ابراز کرد: سال گذشته صنعت فولاد کشور تنها با ۶۱ درصد ظرفیت خود فعالیت کرد. انتظار داریم با حمایت و پیگیری دولت، موانع این صنعت راهبردی برطرف شود. وزیر صمت، گفت: استان خراسان‌رضوی توانایی صادرات بیش از دومیلیارد دلار را دارد. با توجه به هم‌مرزی با کشورهای افغانستان و ترکمنستان، این استان پتانسیل بالایی برای افزایش راندمان صادرات دارد. هم‌اکنون سهم ارزش‌افزوده خراسان رضوی از اقتصاد کشور ۴٫۳ درصد است.