شرکت دادهگستر عصر نوین (هایوب) که جهت بررسی وضعیت اطلاعاتی با تعلیق نماد روبهرو شده است از درخواستش به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به منظور تعلیق فعالیت پروانه UNSP و انصراف از ادامه فعالیت ارائه خدمات WTTx در باند فرکانسی ۳۵۰۰ خبر داد. به گزارش مناقصه مزایده، شرکت دادهگستر عصر نوین (های وب) […]
شرکت دادهگستر عصر نوین (هایوب) که جهت بررسی وضعیت اطلاعاتی با تعلیق نماد روبهرو شده است از درخواستش به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به منظور تعلیق فعالیت پروانه UNSP و انصراف از ادامه فعالیت ارائه خدمات WTTx در باند فرکانسی ۳۵۰۰ خبر داد. به گزارش مناقصه مزایده، شرکت دادهگستر عصر نوین (های وب) طی نامهای به رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در تاریخ ۱۹ فروردین ماه سالجاری که نسخهای از آن در اختیار سیتنا قرار گرفته، درخواست تعلیق فعالیت پروانه UNSP و انصراف از ادامه فعالیت ارائه خدمات WTTx در باند فرکانسی ۳۵۰۰ را کرده است. سیدایمان میری؛ مدیرعامل شرکت هایوب در نامهای خطاب به حمید فتاحی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با برشمردن مشکلاتی که این شرکت برای انجام تعهدات خود دارد و همچنین تنگناهای مالی پیش آمده، از رگولاتوری خواست دو پروانه مهم UNSP و WTTx این شرکت را پس گرفته و تعهداتش را تعلیق کند. در روزهای پایانی سال گذشته (۱۴۰۳) نیز مدیرعامل هایوب در نامهای به بورس با اشاره به اوضاع وخیم مالی این شرکت و پرداخت نشدن مطالباتش از سوی دولت، درخواست کرد به منظور جلوگیری از زیان سهامداران، نماد شرکت بازگشایی نشود. هایوب پروانههای متعددی در زمینه ارائه خدمات فیبرنوری، ارائه خدمات دسترسی ماهوارهای، رادیو ترانک و انتقال داده مبتنی بر فناوری بیسیم دارد و اکنون خواسته است مهمترین پروانههای این شرکت، تعلیق شوند. در نامه میری به رگولاتوری اشاره شده است که «به دلیل بروز مشکلات و موانع متعدد در سال گذشته و عدم وجود افق روشن حل آن در سالجاری، این شرکت قادر به انجام تعهدات خدمات مذکور نمیباشد.» در نامه این شرکت به سازمان تنظیم مقررات تأکید شده است که این شرکت در قالب پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی(UNSP)، متعهد به اجرا و توسعه شبکه فیبرنوری شهری، ارائه خدمات دسترسی ماهوارهای، رادیو ترانک و خدمات انتقال داده مبتنی بر فناوری بیسیم (WTTx) در بازه فرکانسی ۳۵۰۰ تا ۳۵۴۰ مگاهرتز در محدوده جغرافیایی استانها به غیر از تهران و البرز است. با این وجود به دلیل بروز مشکلات و موانع متعدد در سال گذشته و عدم وجود افق روشن حل آن در سالجاری این شرکت قادر به انجام تعهدات خدمات فوق نیست. در این نامه، اهم مشکلات رخ داده برای این شرکت به شرح ذیل تشریح شده است:
۱. افزایش غیرمتعارف هزینه حق استفاده از فرکانس در مصوبه شماره۴ جلسه چهارم تیرماه سال ۱۴۰۲ تحت عنوان آییننامه نحوه محاسبه حق استفاده از بسامد که این شرکت نقطه نظرات و اعتراض را در قالب نامه ۲۳مهر به آن سازمان اعلام کرده است.
۲. عدم وصول مطالبات حاصل از تعدیل پروژه USO این شرکت که منجر به ایجاد مشکلات جدید در جریان نقدینگی و توان سرمایهگذاری این شرکت در تمام حوزههای فعالیت پروانه شده است.
۳. انجام تعهدات اجرا و توسعه شبکه فیبرنوری برای پوشش خانوارها در استانهای این شرکت که عمدتاً استانهای محروم و کمبرخوردار هستند و همچنین جهت اتمام پروژه در سطح استان به دلیل عدم حضور شرکت ارتباطات زیرساخت در اکثر شهرها و عدم وجود الگوی همکاری کارآمد با شرکت مخابرات، ایجاد شبکه فیبرنوری بین شهریه داخل استانی الزامی است.
۴. افزایش بیش از سه برابری نرخ ارز و تورم بالا در سالهای اخیر که منجر به افزایش غیرمتعارف هزینههای تأمین تجهیزات، اجرا، توسعه و نگهداری شبکههای ارتباطی شده است.
۵. مشکلات ایجاد شده در تأمین منابع مالی، وسایل مورد نیاز و تمرکز بر انجام تعهدات اجرا و توسعه شبکه فیبرنوری بهعنوان رکن اصلی پروانه که توان انجام فعالیت این شرکت در سایر حوزههای پروانهای را غیرممکن کرده است.
۶. مشکلات حادث شده با سازمان امور مالیاتی که طی نامه ۲۶ اسفند به سازمان بورس اعلام و در سامانه کدال منتشر شد.
۷. تأخیرات بیش از حد در پرداخت مشوقهای تعیین شده در ایجاد پوشش فیبرنوری که نقش مهمی در جریان نقدینگی مورد نیاز شرکت داشت.
۸. عدم وجود سازوکار مناسب و الزام آور برای استفاده بهینه و به اشتراکگذاری زیرساختهای مخابراتی جهت کاهش هزینه و رفع موانع اجرایی زیرساختهای مورد نیاز ایجاد شبکههای بیسیم که عملاً سرمایهگذاری جدید در این حوزه را با مشکلات عدیده مواجه کرده است. با عنایت به موارد فوق این شرکت با مشکلات حادث شده که اساساً ناشی از عدم دریافت تعدیل پروژه USO و مطالبات ادعا شده توسط سازمان امور مالیاتی است، قادر به انجام تعهدات اجرا، توسعه و پرداخت تعهدات مالی به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیست. در نتیجه طبق ماده ۱۷ پروانه UNSP خواستار عودت فرکانس ۳۵۰۰ مگاهرتز، حذف تعهدات توسعه خدمات WTTx و تعدیل تعهدات مالی آن متناسب با زمان صدور پروانه UNSP تا زمان اعلام عدم فعالیت طی این نامه و طبق ماده ۱۸ پروانه خواستار تعلیق کلیه فعالیتهای پروانهای را دارد. گفتنی است؛ این شرکت طی نامهای به سازمان بورس و اوراق بهادار، این سازمان را از درخواستش مبنی بر تعلیق و انصراف بخشی از فعالیتها و خدمات مطلع کرده است.
دیدگاه بسته شده است.