محمد قرهداغلی -رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، با اشاره به معرفی ۳۳۰ هزار نفر متقاضی تسهیلات وام روستایی در سال گذشته که رکورد جدیدی در این زمینه بود، گفت: اکنون شاخص مقاومسازی مسکن روستایی به ۵۴ درصد ارتقاء یافته است. به گزارش مناقصهمزایده، غلامرضا صالحی؛ در مراسم گرامیداشت فعالان و مؤثران مسکن محرومان و سالروز […]
محمد قرهداغلی -رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، با اشاره به معرفی ۳۳۰ هزار نفر متقاضی تسهیلات وام روستایی در سال گذشته که رکورد جدیدی در این زمینه بود، گفت: اکنون شاخص مقاومسازی مسکن روستایی به ۵۴ درصد ارتقاء یافته است. به گزارش مناقصهمزایده، غلامرضا صالحی؛ در مراسم گرامیداشت فعالان و مؤثران مسکن محرومان و سالروز افتتاح حساب ۱۰۰ امامخمینی(ره)، افزود: یکی از اقدامات اساسی در سال گذشته پیگیری و افزایش ۱۰۰درصدی وام روستایی بود که از مبلغ ۲۰۰ میلیون به ۳۵۰ میلیون تومان و اکنون به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است. وی گفت: این افزایش وام با نرخ بهره مناسب و بازگشت ۲۰ ساله، فرصتی برای مهاجرت معکوس به روستاها و همچنین شاخص مقاومسازی مسکن روستایی به ۵۴ درصدرسیده که با ادامه روند تخصیص به موقع تسهیلات شاخص مقاومسازی تا پایان دولت چهاردهم به ۷۵ درصد برسد. صالحی؛ با اشاره به تدوین سند راهبردی برنامه پنج ساله بنیاد مسکن، اظهار داشت: این سند، نخستین سند راهبردی در تاریخ بنیاد مسکن است که افق حرکت پنج ساله به صورت روشن و قابل ارزیابی ترسیم شده که پاسخی روشن به مطالبه تحولگرای نظام و مردم برای ارتقای بهرهوری و شفافیت عملکرد بنیاد در سراسر کشور خواهد بود بهگفته وی، این مؤسسه با بهرهگیری از ظرفیتهای داخلی، فناوریهای نوین ساخت مسکن از جمله پرینتر سهبعدی را در کشور بومیسازی کرده است و همچنین استفاده از سیستمهای پیشساخته مدرن در پروژههای بلندمرتبه را در دستور کار دارد. رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: تأمین زمین ۵۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای مختلف، افزایش ۳۵ برابری اعتبارات حساب ۱۰۰ امام، پیگیری تملک و شروع اخذ سند برای یک میلیون و ۴۰۰ هزار مترمربع زمین در تهران (که میتواند سبب جهش مسکن محرومان شود)، تملک زمین روستایی به میزان یک میلیون قطعه در چهار هزار روستای کشور و آمادگی کمک به دولت برای واگذاری ۲۰۰ هزار قطعه زمین بهمنظور ساخت مسکن روستایی، از جمله دیگر اقدامات بنیاد مسکن در سال ۱۴۰۳ است. وی به اخذ مصوبه مجلس برای تهاتر ۷۰ درصد سهمیه قیر بنیاد مسکن اشاره و خاطرنشان کرد: این مهم سبب شد هزینههای سنگین حمل، پخت، پخش و… آسفالت معابر تا حدود زیادی کاهش یابد و طرحهای زیرساختی با سرعت بالاتری اجرایی شود؛ بهطوری که در دو سال گذشته رکوردهای بسیار خوبی در استانها در زمینه توسعه زیرساختهای روستایی به ثبت رسید. صالحی؛ گفت: مسکن نهتنها یک نیاز حیاتی برای خانوارها، بلکه پیشران مهمی برای رشد اقتصادی و ایجاد تحریک تولید در کشور است. صالحی؛ تأکید کرد: هر واحد مسکونی زنجیرهای از فعالیتهای عمرانی، صنعتی و خدماتی را به حرکت در میآورد و زمینهساز سرمایهگذاری در بخشهای مختلف کشور میشود. وی اضافه کرد: بر همین اساس ما در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، تقویت نقش حمایتی خود در ساخت مسکن اقشار محروم، گسترش استفاده از فناوریهای نوین و فعالسازی ظرفیتهای تأمین مالی را در راستای تحقق این شعار ملی در دستور قرار دادیم. صالحی؛ بیان کرد: در بخش سند روستایی مطابق برنامه و زمانبندیهای صورت گرفته بیش از چهار میلیون سند صادر شده که ۷۵ درصد آن براساس سرشماری دارای سند شدهاند. مدیرعامل بنیاد مسکن، تأکید کرد: یک میلیون واحد مسکونی باقی مانده که امیدواریم امسال طبق برنامهریزی که با ثبت اسناد کردهایم در قالب همکاری مشترک سالیانه بتوانیم برای ۲۰۰ هزار واحد مسکونی سند صادر کنیم.
اجارهنشینی ۵۱ درصد مردم پایتخت
در ادامه، حجتالاسلاموالمسلمین حسین روحانینژاد از برنامههای بنیاد مسکن برای رفع موانع سرمایهگذاری مسکن برای اقشار کمدرآمد و تولید مصالح ساختمانی مرغوب خبر داد. با بیان اینکه تاکنون در حوزه مسکن کارهای بسیار بزرگی انجام شده است، ادامه داد: با این حال، هنوز از برنامه عقب هستیم و رفع این مشکل نیازمند تعامل و همافزایی بیشتری در حوزه مسکن است. روحانینژاد؛ با اشاره به اجارهنشینی ۵۱ درصد مردم پایتخت، گفت: مهاجرت مردم از روستاها به شهرهای بزرگ و تهران یکی از دلایل به وجود آمدن این شرایط است. وی تصریحکرد: با برنامهریزی مناسب و واگذاری رایگان زمین در شهرها و روستاها، بسیاری از موانع موجود تولید مسکن میتواند در کشور به سهولت برطرف شود. نماینده ولیفقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، گفت: هرچند که دولتها همواره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را در ساخت محرومان جامعه همراهی کردهاند، اما دولت در حوزه ساخت مسکن هماکنون مسئولیتی ندارد، بلکه با تأمین زمین مورد نیاز میتواند در این زمینه نقشآفرینی بزرگی را داشته باشد. وی گفت: هماکنون ۵۴ درصد واحدهای روستایی در سطح کشور نوسازی شده و این مهم نشان میدهد که بنیاد مسکن در زمینه مقاومسازی مسکن روستایی به خوبی عمل کرده است. نماینده ولیفقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، با اشاره به دستور کار واگذاری یک میلیون قطعه زمین در روستاهای کشور توسط بنیاد مسکن، خاطرنشانکرد: اگر مشکلات واگذاری زمین به روستاها حلوفصل نشود، همچنان چالشهای اساسی مسکن در کشور ماندگار خواهد بود.
وظیفه دولت ساخت خانه برای محرومان است
همچنین محمدباقر نوبخت؛ رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه، با اشاره به توافقهای انجامشده با بنیاد مسکن، سپاه پاسداران و کمیته امداد امامخمینی(ره)، گفت: ما در راستای تحقق اهداف توسعهای مورد نظر رهبر انقلاب اسلامی، توافق کرده بودیم تا ۱۲۰ هزار واحد مسکونی برای محرومان کشور احداث کنیم. وی در ادامه، افزود: عدهای در کشور هستند که قادر به تأمین حداقل آورده برای خانهدار شدن نیستند. ما در توافقنامهای که با کمیته امداد حضرت امام، سپاه و بنیاد مسکن داشتیم، این مسئله را مورد توجه قرار دادیم و هدف این بود که به افرادی که توان مالی لازم را ندارند، کمک کنیم. نوبخت؛ با تأکید بر اینکه وظیفه دولت و سازمان برنامه و بودجه بهعنوان متولی توسعه کشور، رفع مشکلات محرومان بوده است، تصریح کرد: در هر استان به تناسب نیاز، تعدادی واحد مسکونی برای این قبیل محرومان که توانایی مالی نداشتند، ساخته شد. رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه، با تأکید بر اینکه کشور اول منطقه شدن یک ضرورت برای جمهوری اسلامی ایران است، ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه باید بهعنوان متولی توسعه کشور این منابع را تأمین کند. وی در پایان، بیان کرد: این پروژهها با همکاری بنیاد مسکن و در برخی موارد همراهی سپاه پاسداران انجام شد. این کارها به ویژه برای کسانی که توانایی تأمین هزینه ساخت مسکن را نداشتند، به سرانجام رسید.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، با اشاره به مقاومسازی دومیلیون و ۷۰۰ هزار واحد روستایی، از برنامهریزی برای مقاومسازی بیش از ۷۰ درصد اماکن روستایی کشور تا پایان سال ۱۴۰۵ خبر داد. به گزارش مناقصهمزایده، غلامرضا صالحی؛ با اشاره به هماهنگی ویژه بنیاد مسکن با دولت و مجلس در شش ماه گذشته، گفت: برای نخستینبار […]
دیدگاه بسته شده است.