معاون اجرایی سازمان بورس معاملات خودکار در بازار سرمایه آغاز شد سرعت و پیچیدگی معاملات در بازارهای مالی، نیاز به استفاده از ابزارهای هوشمند را افزایش داده و معاملات الگوریتمی (خودکار) به منظور استفاده بهتر سرمایهگذاران از فرصتهای بازار راهاندازی شد. به گزارش مناقصهمزایده از سازمان بورس و اوراق بهادار، سیداحمدعراقچی، معاون اجرایی سازمان بورس […]
معاون اجرایی سازمان بورس
معاملات خودکار در بازار سرمایه آغاز شد
سرعت و پیچیدگی معاملات در بازارهای مالی، نیاز به استفاده از ابزارهای هوشمند را افزایش داده و معاملات الگوریتمی (خودکار) به منظور استفاده بهتر سرمایهگذاران از فرصتهای بازار راهاندازی شد.
به گزارش مناقصهمزایده از سازمان بورس و اوراق بهادار، سیداحمدعراقچی، معاون اجرایی سازمان بورس گفت: امروز افزایش سرعت معاملات، گستردگی ابزارهای نوین مالی در بازار سرمایه و پیچیده شدن بازارهای مالی، نیاز سرمایهگذاران و معاملهگران را به تغییر نحوه معاملات خود از حالت سنتی به سمت روشهای نوین افزایش داده است.
معاون اجرایی سازمان بورس ادامه داد: در این راستا بهرهگیری از معاملات الگوریتمی منجر به انجام بهتر و دقیق تر استراتژیهای معاملاتی سرمایهگذاران میشود.
وی افزود: سازمان بورس و اوراق بهادار در این راستا مجوزهای لازم را برای فراهم شدن بستر معاملات الگوریتمی صادر و توسعه این معاملات را به عنوان یک راهبرد اساسی در بازار سرمایه در دستور کار قرارداده است و پیش نیازهای لازم را در این زمینه از جمله بستر فنی مناسب برای سامانه معاملات در حوزههای تکنولوژی و IT مهیا کرده است.
عراقچی با بیان اینکه در این راستا هر فرد یا شرکتی که توانایی ارایه خدمات مربوط به معاملات الگوریتمی را داشته باشد میتواند از آن بهره گیرد، گفت: سازمان بورس نیز نظارت لازم را برای اجرای قوانین و مقررات، دستورالعملها و همچنین تعهداتی که این افراد باید در قبال سرمایهگذاران داشته باشند را خواهد داشت.
معاون اجرایی سازمان بورس خاطرنشان کرد: استفاده از این نوع معاملات میتواند به صندوقهای بازارگردانی و بازارگردانان نیز در قبال انجام تعهداتی که به عهده دارند کمک کند.
به گفته عراقچی، خوشبختانه عملکرد موفق شرکتهای تأمین سرمایه و صندوقهای سرمایهگذاری در استفاده از این روش مؤید این موضوع است.
وی ضمن اشاره به فراهم بودن پتانسیل و ظرفیت لازم برای توسعه معاملات الگوریتم در بازار سرمایه ایران تصریح کرد: یکی از الزامات دیگر در زمینه اجرای معاملات الگوریتمی، بحث دانش مالی و مدلسازی است که در این زمینه هم با توجه به پتانسیل و ظرفیتهای علمی و تجربی نخبگان بازار سرمایه امکان طراحی الگو و ابزارهایی که بتوانند موفق عمل کنند وجود دارد.
معاون اجرایی سازمان بورس با تأکید به آینده خوب و مطلوب این ابزارهای نوین افزود: از آنجایی که استفاده از این ابزارهای مانند همه ابزارهای نوین تبعاتی را هم به همراه دارد جا دارد که این موارد از سوی استفادهکنندگان از این ابزارها مورد توجه قرار گیرد.
عراقچی در پایان با بیان اینکه برای استفاده از این ابزارها مجوز خاصی از سوی سازمان برای شرکتها صادر نمیشود، خاطرنشان کرد: سازمان بورس در کنار مهیا کردن بسترهای لازم برای اجرایی شدن این معاملات اجازه عمومی صادر کرده و هر فرد یا شرکتی که توانایی و دانش کافی و البته تجربه لازم برای اجرای آن را داشته باشد میتواند از آن بهره بگیرد و سرمایهگذاران بایستی این موارد را مدنظر داشته باشند.
وی افزود: سازمان بورس نظارت لازم برای اجرای قوانین و مقررات، دستورالعملها و همچنین تعهداتی که این افراد باید در قبال سرمایهگذاران داشته باشند را خواهد داشت و با توجه به مجوز سازمان، متولیان صندوقهای سرمایهگذاری و بازار گردانی مجاز به استفاده از معاملات الگوریتمی هستند و در حوزه بورس کالا هم امکان استفاده از این معاملات برای همه وجود دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.