پای آمریکایی‌‌‌ها به بازار پتروشیمی باز شد

پای آمریکایی‌‌‌ها به بازار پتروشیمی باز شد شرکت‌های آمریکایی به صورت جدی وارد بازار محصولات پتروشیمی شده‌اند، از همین رو کشورمان باید حتماً در بحث پتروشیمی یک استراتژی کوتاه مدت انتخاب کند. به گزارش مهر، مهدی شریفی نیک نفس گفت: شرکت‌های آمریکایی هم به صورت جدی وارد بازار محصولات پتروشیمی شده‌اند، از همین رو ایران […]

پای آمریکایی‌‌‌ها به بازار پتروشیمی باز شد

شرکت‌های آمریکایی به صورت جدی وارد بازار محصولات پتروشیمی شده‌اند، از همین رو کشورمان باید حتماً در بحث پتروشیمی یک استراتژی کوتاه مدت انتخاب کند.

به گزارش مهر، مهدی شریفی نیک نفس گفت: شرکت‌های آمریکایی هم به صورت جدی وارد بازار محصولات پتروشیمی شده‌اند، از همین رو ایران باید حتماً در بحث پتروشیمی یک استراتژی کوتاه مدت انتخاب کند تا بازارهایی مثل آفریقا و اروپا و بازارهای جدید را در کنار دست بازاری مثل چین قرار دهیم. حتی در این باره، برنامه میان مدت هم چاره ساز نیست.

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران ادامه داد: سال ۹۵ حدود ۲۰ میلیون تن صادرات پتروشیمی، نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار رخ داد که امیدواریم با طرح‌هایی که امسال در سال ۹۶ به بهره‌برداری می‌رسد، این رقم به ۲۳ میلیون تن برسد. البته این امر مستلزم این است که ما بتوانیم درست فعالیت کنیم و اقدامات لازم را انجام دهیم. به هرحال رقابت سنگینی در بازار‌‌‌ها وجود دارد و یکی از این بازارهای عمده هم بازار چین است. این بازار بحث خودکفایی‌‌اش را دنبال می‌کند. یعنی چینی‌‌‌ها از زغال سنگ، الفین و از الفین پلیمر تولید می‌کند.

این فعال اقتصادی اعتقاد دارد: شرایط سخت‌تر شده است، علی‌رغم این‌که محصولات ایران، محصولاتی خوب با بازارهای خوب است، اما بالاخره در سال ۹۶ باید کمربند‌‌‌ها را محکم‌تر بست و بیش‌تر کار کرد. چرا که رقابت در بازارهای جهانی بالا گرفته است.

به گفته وی ابتدای امسال معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سال ۱۳۹۶ را سال تسریع در بهره‌برداری حداکثری از اجرای برجام و تغییر شرایط حاکم بر کشور برای شکوفایی مجدد صنعت پتروشیمی کشور خواند و صحبت از افزایش ظرفیت اسمی محصولات پتروشیمی کرد.

شریفی نیک‌نفس افزود: بنابراین ابتدای امسال افزایش ظرفیت اسمی محصولات پتروشیمی‌‌‌ها مطرح شده است. این افزایشی ظرفیت اسمی چیزی حدود ۳ میلیون تن است. اگر این میزان افزایش در ظرفیت اسمی رخ دهد صادرات به حدود ۱۱ میلیارد دلار می‌رسد. البته باید توجه کرد که افزایش این ظرفیت‌ها همین طور ادامه پیدا می‌کند. در حال حاضر، ظرفیت کل ایران نزدیک به ۶۰ میلیون تن است که اگر پتروشیمی‌های جدید وارد سرویس شوند، این ظرفیت به ۱۲۰ میلیون تن خواهد رسید. البته باید توجه کرد که این اقدام چند سال زمان می‌برد و مسأله فاینانس و مجوزهای مختلف هم در این میان وجود دارد.

 

گفتنی است پتروشیمی‌‌‌ها بخش مهمی از اقتصاد کشور را تشکیل می‌دهند و حتی در دستورالعمل ساماندهی بازار ارز که معاون اول ریاست جمهوری ابلاغ کرد، پتروشیمی‌‌‌ها در گروه همان صادرکنندگانی قرار گرفتند که باید ارز حاصل از فروش محصولاتشان را وارد شبکه بانکی کنند. به این ترتیب وضعیت آنها در سال ۹۶ و افزایش تولید محصولات آنها می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند.