ابلاغ شهریه مدارس غیردولتی تا دو هفته آینده

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد ابلاغ شهریه مدارس غیردولتی تا دو هفته آینده مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر این‌که پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی ممنوع نیست اما نباید در قالب دریافت شهریه باشد، گفت: شهریه مدارس غیردولتی طی یک تا دو هفته آینده ابلاغ می‌شود. […]

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد

ابلاغ شهریه مدارس غیردولتی تا دو هفته آینده

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر این‌که پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی ممنوع نیست اما نباید در قالب دریافت شهریه باشد، گفت: شهریه مدارس غیردولتی طی یک تا دو هفته آینده ابلاغ می‌شود.

به گزارش ایلنا، حسن‌مسعودی در نشستی خبری در ادامه اظهارکرد: با ابلاغ شهریه طی یک تا دو هفته آینده به مدارس غیردولتی، ثبت نام در مدارس غیردولتی قابل انجام خواهد بود.

وی درباره پیش ثبت‌نام در مدارس غیردولتی بیش‌تر توضیح داد و گفت: مقوله ثبت نام و پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی همانند مدارس دولتی هست و همان‌طور که مدارسی چون استعدادهای درخشان، نمونه دولتی و مدارس ماندگار برای ثبت نام اقدام به برگزاری آزمون و فراهم کردن مقدمات آن می‌کنند، مدارس غیردولتی هم برای ثبت‌نام دست به تمهید مقدماتی می‌زنند. البته از یک سو معتقدیم پیش ثبت نام نباید به گونه‌ای باشد که مردم را در شرایط اضطرار قرار دهد و بار مالی به خانواده تحمیل کند از سوی دیگر هم نمی‌توانیم پیش ثبت نام را به‌طور کامل رد و تکذیب کنیم زیرا فرصت سوزی برای مردم ممکن است، اتفاق بیفتد.

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش تأکیدکرد: گزارش‌هایی مبنی بر اقدام برخی مدارس برای دریافت شهریه در هنگام پیش ثبت نام نداریم اما اگر مدرسه‌ای هم مرتکب تخلف شده باشد باید پاسخگو باشد.

وی افزود: در این شرایط نمی‌توان گفت قاطبه مدارس بی‌حساب و کتاب از مردم پول می‌گیرند. شهریه مدارس براساس ضوابط و الگوهای مشخص تأمین می‌شود اما به هر حال یک ایراد وجود دارد و آن این است که هر پولی که اولیا به مدرسه می‌دهند جزو شهریه حساب می‌کنند در حالیکه بخش قابل توجهی از این شهریه نیست. پول ایاب و ذهاب، پول لباس، فوق برنامه‌های اختصاصی آموزشی و ورزشی، شهریه نیستند.

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش تأکیدکرد: شهریه براساس ۷ آیتم در الگو تعیین می‌شود و هر چه غیر از آن باشد در قالب شهریه نیست و خدمات فوق برنامه است. این در حالی است که مردم این وجوه را تفکیک نمی‌کنند و به صورت کلی به عنوان مثال می‌گویند که برای یک سال ۱۵ میلیون تومان به مدرسه پرداخت کرده‌اند در حالیکه باید مشخص شود آیا پولی که داده‌اند همه شهریه بوده یا خدماتی چون ایاب و ذهاب، سرویس مدرسه و پول لباس و … هم با آن لحاظ شده است؟.

مسعودی در پاسخ به این پرسش که اگر اولیایی پیش ثبت نام انجام داده و وجهی را بپردازند اما بعد منصرف شوند آیا امکان استرداد شهریه وجود دارد یا خیر، گفت: تا ۳۱ شهریورماه اگر چنین موردی اتفاق بیفتد، مدرسه باید وجه پیش ثبت نام یا ثبت‌نام را برگرداند اما اگر بعد از این تاریخ درخواستی وجود داشته باشد قابل قبول نیست.

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در بخش دوم سخنان خود به انتقاد از تنوع مدارس در کشور پرداخت و گفت: مدارس غیردولتی به کاهش تصدی‌گری دولت منجر می‌شود و از این منظر بار مالی دولت را کاهش می‌دهد و دارای تأثیرات خوبی است. اگر سرانه مستقیم هر دانش‌آموز در مدرسه دولتی را ۳ میلیون تومان در نظر بگیریم می‌توان گفت یک میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز محصل در مدارس غیردولتی این هزینه را برای دولت ایجاد نمی‌کنند. مدارس غیردولتی به وجود آمدند تا اتفاق جدیدی برای دانش‌آموزان رخ دهد و سطح آموزش و پرورش برای آنها ارتقا پیدا کند.

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با طرح این پرسش که آیا وجود مدارس سمپاد، نمونه دولتی و … به نفع آموزش و پرورش است، تصریح‌کرد: در حال حاضر چند درصد دانش‌آموزان مدارس شاهد واقعاً جزو خانواده شاهد و ایثارگر هستند؟. ما معتقد هستیم آموزش و پرورش می‌تواند دانش‌آموزان خانواده شاهد را هم در اختیار مدارس غیردولتی بگذارد و البته هر شرایطی که بخواهند ما برای آنها فراهم می‌کنیم.

مسعودی ادامه‌داد: تنوع مدارس به آموزش و پرورش لطمه بسیاری می‌زند در حالی‌که طی این سی و چند سال حتی یک پژوهش خوب در این خصوص انجام نشده است. باید اجازه دهند مدارس دولتی حالت عمومی خود را حفظ کند.

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش تأکیدکرد: یک راهکار اثربخش این است که مدارس به دو بخش دولتی و غیردولتی تقسیم شوند و این تنوع مدارس برچیده شود و در نهایت انتخاب نوع مدرسه به عهده خود مردم گذاشته شود.

مسعودی در پاسخ به این‌که آیا در این شرایط مؤسسان از سرمایه‌گذاری در این بخش و همچنین ادامه همکاری استقبال می‌کنند، گفت: بالغ بر ۵۰درصد مؤسسان ما نمی‌خواهند دیگر در این عرصه باشند اما بسیاری از آنها آلوده این کار شده‌اند و دیگر نمی‌توانند آن را ر‌ها کنند. البته شما فقط شرایط تهران را نباید در نظر بگیرید. شرایط مدارس غیردولتی در شهرستان‌ها به مراتب متفاوت است و مشکلات بسیاری برای مؤسسان وجود دارد. البته قانون جدید تأسیس مدارس غیردولتی بندهای حمایتی خوبی دارد که اگر محقق شود اتفاقات خوبی رخ خواهد داد.

 

وی در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این‌که آیا تعزیرات حق ورود به مدارس غیردولتی برای بررسی شکایت را دارد یا خیر، اظهارکرد: تعزیرات حق ورود به مدارس غیردولتی را ندارد و اگر شاکی خصوصی داشته باشند با هماهنگی ما می‌توانند در جریان روند رسیدگی قرار بگیرند نه این‌که خودشان وارد مدارس شوند. همچنین براساس قانون جدید دائمی شدن تأسیس مدارس غیردولتی، تعزیرات دیگر در این خصوص نمی‌توانند حکم صادر کنند و باید موارد را به شورای نظارت مرکزی ارجاع دهند.