همتی اعلام کرد زیان ۷۰۰ میلیارد تومانی شرکتهای بیمه در شخص ثالث رییسکل بیمه مرکزی گفت: شرکتهای بیمه سالانه ۶۰۰-۷۰۰ میلیارد تومان در شخص ثالث زیان میدهند؛ این درحالیست که شرکتهای بیمه مانند سایر شرکتها باید رابطه منطقی بین سود و زیان شان داشته باشند. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از بیمه مرکزی، عبدالناصر همتی […]
همتی اعلام کرد
زیان ۷۰۰ میلیارد تومانی شرکتهای بیمه در شخص ثالث
رییسکل بیمه مرکزی گفت: شرکتهای بیمه سالانه ۶۰۰-۷۰۰ میلیارد تومان در شخص ثالث زیان میدهند؛ این درحالیست که شرکتهای بیمه مانند سایر شرکتها باید رابطه منطقی بین سود و زیان شان داشته باشند.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از بیمه مرکزی، عبدالناصر همتی گفت: دلایل اینکه چرا فرهنگ بیمه در کشور جا نیفتاده، متعدد است. یکی از دلایل، این است که اقتصاد ما نفتی است؛ زمانی که اقتصاد نفتی و دولت محور باشد و عمده سازمانها و شرکتها دولتی باشند، احساس میکنند در مواقع بروز حادثه خسارت وارده توسط دولت جبران میشود؛ ولی به تدریج که اقتصاد از دولتی فاصله میگیرد، مردم احساس میکنند بیمه باید وجود داشته باشد و بر همین اساس، فرهنگ بیمه در جامعه ترویج پیدا میکند، ما معتقدیم هر چقدر از اقتصاد دولتی بیشتر فاصله بگیریم بیشتر شاهد رشد بیمه در جامعه خواهیم بود.
رییسکل بیمه مرکزی افزود: دلیل بعدی رابطه منطقی بین گردش مالی بیمه با رشد اقتصادی و سطح توسعه است، این رابطه در تمام کشورها حاکم است. ما دو مسأله داریم یکی حاکم بودن دولت بر اقتصاد و دیگری توسعهنیافتگی در بخشهای مهمی از اقتصاد کشور. این مسایل در عدم افزایش نفوذ بیمه در کشور تأثیر میگذارد؛ اینکه میگویم ضریب نفوذ بیمه در کشورهای پیشرفته بالاست نشان میدهد که درحال توسعه بودن و پیشرفته نبودن در عدم افزایش بیمه در کشور اثر دارد.
وی تصریح کرد: مردم معتقدند ابتدا باید نیازهای اولیه حل شود و بعد سراغ مسایلی مانند بیمه بروند؛ زمانی که مشکلات مسکن، تغذیه و… در زندگی برخی از مردم وجود دارد دیگر نمیتوانند به بیمه فکر کنند؛ بنابراین رابطهای بین رشد درآمدهای مردم و نفوذ بیمهها وجود دارد بهخصوص رشد بیمهنامههایی مانند بیمه عمر و زندگی که قطعاً با درآمد مردم ارتباط مستقیم دارند.
به گفته همتی، الان روند رشد بیمه در کشور خیلی خوب است؛ برای اولین بار در سال ۹۴ نفوذ بیمه (نسبت حق بیمه به تولید ناخالص داخلی) از دو درصد گذشت و الان ۲٫۱ درصد است درحالی که به یاد دارم در سال ۷۳-۷۴ که من برای اولین بار به بیمه مرکزی آمدم، نفوذ بیمه ۰٫۳۴ درصد بود.
وی متوسط نسبت حق بیمه تولید شده به تولید ناخالص داخلی در دنیا را نزدیک به ۶ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: بهتر است این ۶ درصد را تفکیک کنم، چون هر وقت میگوییم ۶ درصد، میگویند ما نسبت به دنیا خیلی عقب هستیم؛ به همین خاطر من این نسبت را به تفکیک توضیح میدهم، در دنیا بیمههای عمر و غیرعمر تفکیک شده که ۶ درصد برای مجموع این بیمههاست البته بیش از ۵۰ درصد این میزان در دنیا برای بیمههای عمر است، متوسط بیمههای غیرعمر ۲٫۵ تا ۳ درصد است.
همتی گفت: بیش از ۵۰ درصد پرتفوی دنیا بیمههای عمر و کمتر از ۵۰ درصد غیرعمر است درحالی که در کشور ما بیمههای عمر نزدیک ۱۳-۱۴ درصد است به عبارت دیگر ۸۶ درصد پرتفوی بیمه در ایران بیمههای غیرعمر و ۱۴ درصد بیمههای عمر است؛ بنابراین اینکه ما در ایران با بیمههای غیرعمر نفوذ بیمه را به حد نهایت برسانیم، کمی سخت است از همین رو باید تلاش کنیم تا نفوذ بیمههای عمر را افزایش دهیم.
وی افزود: از آنجایی که ساختار هنوز به صورت کامل متحول نشده است عموم مردم فکر میکنند هر اتفاقی میافتد باید دولت کمک کند. الان صندوق بیمه حوادث طبیعی در مجلس در حال تصویب است تا صحبت میکنیم، میگویند اگر زلزله و سیل و… رخ دهد دولت باید خسارت را پرداخت کند. یعنی همه انتظار دارند که دولت خانه، زمین و کارخانهشان را بسازد.
همتی گفت: در حادثه پلاسکو، کسانی که بیمه بودند بلافاصله بیمه خود را دریافت کردند. برآورد ما پرداخت خسارت ۵۰ میلیارد تومانی به بیمهشدگان این حادثه بود که تا پایان سال ۹۵ معادل ۳۰ میلیارد تومان از آن پرداخت شد و معادل ۱۸ میلیارد تومان نیز حواله آماده و صادر شده است. درمورد آتشنشانها نیز وراث و بازماندگان آنها میتوانند خسارات را دریافت کنند؛ اما افرادی که در این حادثه بیمهنامه نخریده بودند، الان گرفتار شدهاند ولی کسانی که بیمه بودند، پول کافی دریافت کرده و میتوانند مجدد کسب و کار خود را از سر بگیرند.
وی افزود: شرکتهای بیمه سالیانه ۶۰۰-۷۰۰ میلیارد در رشته شخص ثالث زیان میدهند؛ این درحالیست که شرکتهای بیمه مانند سایر شرکتها باید رابطه منطقی بین سود و زیان شان داشته باشند و باید سود را اولویت قرار دهند ولی وقتی در رشتهای که ۴۰ درصد پرتفویشان را تشکیل میدهد زیان دارند بهطور حتم سایر رشتهها نیز تحت تأثیر قرار میگیرند.
همتی گفت: اولین نتیجه طبیعی این وضع این میشود که بیمهها در هنگام بروز خسارات سعی میکنند در پرداخت خسارات به بیمهشدگان خست نشان دهند، فرض کنید در سانحه رانندگی گلگیر ماشین خسارت ۶ میلیونی دیده است ولی بیمه به وی میگوید اگر به فلان تعمیرگاه بروی با ۴ میلیون درست میشود، یک جوری شما را راضی میکند ولی باز ته دل ناراضی هستید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.