طلاق سیاسی لوپن از ترامپ

شوک حمله سوریه بر جبهه ملی فرانسه طلاق سیاسی لوپن از ترامپ رهبر جبهه ملی فرانسه ضمن انتقاد صریح از حمله ایالات متحده آمریکا با سوریه، این اقدام دولت ترامپ را محکوم کرد. به گزارش مهر، مارین‌لوپن در این خصوص عنوان کرده است: من غافلگیر شدم! دونالد ترامپ اعلام کرده بود که نمی‌خواهد آمریکا از […]

شوک حمله سوریه بر جبهه ملی فرانسه

طلاق سیاسی لوپن از ترامپ

رهبر جبهه ملی فرانسه ضمن انتقاد صریح از حمله ایالات متحده آمریکا با سوریه، این اقدام دولت ترامپ را محکوم کرد.

به گزارش مهر، مارین‌لوپن در این خصوص عنوان کرده است: من غافلگیر شدم! دونالد ترامپ اعلام کرده بود که نمی‌خواهد آمریکا از این پس ژاندارم جهان باشد و این همان کاری است که او در جریان حمله به سوریه انجام داد.

آیا این انتظار زیادی بود که قبل از حمله به سوریه منتظر نتایج تحقیقات بین‌المللی و مستقل درباره حمله خان‌شیخون می‌ماندیم؟ مداخله غرب باعث ایجاد هرج و مرج و افزایش قدرت گروه‌های تروریستی خواهد شد.

در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۶، مارین‌لوپن از معدود طرفداران اروپایی دونالد ترامپ محسوب می‌شد.

زمانی که ترامپ توانست هیلاری کلینتون را در انتخابات شکست دهد، لوپن از پیروزی ترامپ در انتخابات استقبال کرد و آن را گامی محکم در راستای تغییر معادلات بین‌المللی دانست.

متعاقباً، همراهان و هواداران ترامپ نیز از حضور لوپن در صحنه سیاسی فرانسه استقبال کردند.

آن‌ها معتقد بودند که حضور لوپن در رأس معادلات سیاسی و اجرایی پاریس و پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۷ فرانسه، منجر به ایجاد اتحادی پایدار میان کاخ سفید و کاخ الیزه خواهد شد.

همچنین آنها معتقد بودند که حضور لوپن در کاخ الیزه به مثابه کاتالیزور و عاملی تسریع‌کننده برای سقوط اتحادیه اروپا و منطقه یورو خواهد بود.

همچنان، اکثر اعضای کابینه ترامپ چنین اعتقادی دارند اما به نظر می‌رسد اتحاد ملی‌گرایان فرانسه و مقامات کاخ سفید تا حدود زیادی شکننده باشد.

در جریان حمله اخیر ترامپ به سوریه، در حالی که سیاستمداران سنتی در فرانسه از این اقدام استقبالی نسبی کردند، لوپن صراحتا مخالفت خود را با این تجاوز نظامی اعلام کرد.

 این موضوع نشان می‌دهد که میان سیاست خارجی ملی‌گرایان فرانسه و سیاست خارجی دولت ترامپ اختلافاتی معنادار وجود دارد.

مارین لوپن بار‌‌ها نسبت به تحولات جاری در سوریه و هزینه‌های مداخله‌گرایی غرب در این کشور هشدار داده بود.

اظهارات اخیر لوپن نشان می‌دهد نه تنها اتحاد سیاسی ملی‌گرایان فرانسه و مقامات دولت ترامپ اتحادی مطلق نیست، بلکه نقطه آشکارساز اختلافات عمده میان این دو محسوب می‌شود.

شاید برخی تحلیلگران تصور می‌کردند لوپن بنا بر مصالح حزبی خود و همزادپنداری با دولت جدید آمریکا، از اقدام ترامپ در سوریه حمایت خواهد کرد یا حداقل ترجیح خواهد داد در این خصوص سکوت کند.

با این حال به نظر می‌رسد لوپن نمی‌تواند نارضایتی خود از اقدام غیرعقلانی و غیرحقوقی اخیر ترامپ را کتمان کند.

 لوپن که تصور می‌کرد یک‌جانبه‌گرایی ایالات متحده آمریکا با حضور ترامپ به پایان خواهد رسید، هماکنون شاهد حقیقت دیگری است. وی شاهد حضور دولتی هرج و مرج‌گرا در کاخ سفید است، دولتی که ابایی از انجام اقدامات هزینه‌ساز برای نظام بین‌الملل ندارد.

اقدام یک‌جانبه ترامپ نه تنها منجر به نارضایتی هم حزبی‌های جمهوریخواه وی در سنا و مجلس نمایندگان شده است، نارضایتی شرکا و هواداران اروپایی وی را نیز برانگیخته است.

 

در هر حال، پروسه طلاق سیاسی لوپن از ترامپ بسیار زودتر از آنچه تصور می‌شد، آغاز شده است. اگرچه کلیت ارتباط ملی‌گرایان اروپا و ترامپ فعلاً به قوت خود باقیست، اما اظهارات لوپن نشان داد که جدایی این دو از یکدیگر تحت تأثیر اقدامات غیرعاقلانه ترامپ بیش از پیش مورد تصور خواهد بود.