معاون تشکلها و تنظیم مقررات صنفی مرکز اصناف اتحادیههای صنفی فرش نباید با رستههای صنفی غیرهمگن ادغام شوند معاون تشکلها و تنظیم مقررات صنفی مرکز اصناف و بازرگانان گفت: سازمانهای صنعت، معدن و تجارت (کمیسیونهای نظارت) با توجه به اهمیت حمایت از هنر صنعت فرش و تأکید ماده (۷۷) قانون نظام صنفی این رسته […]
معاون تشکلها و تنظیم مقررات صنفی مرکز اصناف
اتحادیههای صنفی فرش نباید با رستههای صنفی غیرهمگن ادغام شوند
معاون تشکلها و تنظیم مقررات صنفی مرکز اصناف و بازرگانان گفت: سازمانهای صنعت، معدن و تجارت (کمیسیونهای نظارت) با توجه به اهمیت حمایت از هنر صنعت فرش و تأکید ماده (۷۷) قانون نظام صنفی این رسته صنفی با اتحادیههایی که فعالیت غیرهمگن دارند، ادغام نشوند.
سیدقاسم گلگواهی در گفتوگو با شاتا با اشاره به اهمیت صنعت فرش برای کشور تأکیدکرد: در صورتی که امکان تشکیل اتحادیه استانی فر ش دستباف فراهم نباشد این رسته صنفی در اتحادیههای با فعالیت مشابه و همگن نظیر فروشندگان فرش ادغام میشوند.
وی افزود: ماده (۷۷) اصلاحیه قانون نظام صنفی با هدف حمایت از بافندگان فرش دستباف تنظیم شده است تا امکان تشکیل اتحادیههای مستقل استانی و شهرستانی برای اعضای این صنف را که شرایط دریافت پروانه کسب براساس قانون نظام صنفی را دارند، ایجاد شود، لکن با توجه به عدم تحقق این امر در سطح استانها، فعلاً ضروری است تا حصول حد نصاب قانونی افراد مذکور تحت پوشش اتحادیههای صنفی همگن قرار و پس از احراز شرایط لازم نسبت به تشکیل اتحادیه مستقل برای آنان اقدام گردد.
گلگواهی در مورد شیوهنامه قبلی اتحادیه فرش دستباف گفت: این شیوهنامه (که براساس شرایط قانون قبلی نظام صنفی تدوین شده بود) از سوی دیوان عدالت اداری ابطال گردید که مراتب به سراسر کشور ابلاغ گردید.
وی تأکیدکرد: کمیسیونهای نظارت میبایست بافندگان فرش را به سمت و سویی سوق دهند که امکان تشکیل اتحادیه شهرستانی و یا استانی در آینده برای آنان فراهم گردد.
معاون تشکلها و تنظیم مقررات صنفی در خصوص اصلاحیه قانون نظام صنفی گفت: با گذشت قریب بیش از ۳ سال از اجرایی شدن قانون نظام صنفی، در مراحل اجرایی با خلأها و نکاتی روبهرو شدیم. لذا ضمن بازنگری، موارد اصلاحی تدوین و هماکنون سیر قانونی خود را جهت ارایه به مجلس شورای اسلامی طی مینماید.
گلگواهی یادآورشد: آخرین اصلاحات آییننامه اجرایی ماده ۸۷ قانون نظام صنفی پیرامون فعالیت افراد صنفی در فضای مجازی در جلسه مورخ ۱/۱۲/۹۵ به تأیید هیأت عالی نظارت رسیده است.
وی با اشاره به گسترش تجارت الکترونیک گفت: روند روبه گسترش تجارت الکترونیک با روشها و متدهای جدید در کل دنیا و ایران در حال جایگزینی روشهای سنتی میباشد.
گلگواهی با بیان انجام انتخابات هیأت مدیره اتحادیههای صنفی به شکل الکترونیکی خاطرنشانکرد: انتخابات هیأت مدیره اتحادیههای صنفی به صورت الکترونیکی شروع شده و در سطح کشور در حال انجام است و بازخورد آن را در استقبال سازمانهای صنفی و سازمانهای صنعت، معدن و تجارت از این رویه میتوان مشاهده کرد .
وی با اشاره به وجود بیش از ۸ هزار اتحادیه صنفی در کشور افزود: براساس قانون انتخاب اعضای هیأت مدیره هر ۴ سال یکبار انجام میشود و مقرر است در سال جاری فرایند برگزاری انتخابات از مرحله فراخوان ثبتنام تا برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی انجام گردد.
وی با بیان اینکه مرکز اصناف و بازرگانان و دبیرخانه هیأت عالی نظارت مسؤولیت سیاستگذاری و تهیه و تدوین قانون نظام صنفی را به عهده دارد، افزود: تمامی آییننامه و دستورالعملهایی که در قانون نظام صنفی است با همکاری اتاق اصناف ایران و دستگاههای اجرایی ذیربط تدوین، تصویب و ابلاغ شده است، هماکنون روند اصلاح برخی از آییننامهها با توجه به بازخورد اجرایی آنها در سطح کشور در دستور کار دبیرخانه هیأت قرار دارد.
وی گفت: دبیرخانه هیأت عالی نظارت که در وزارت صنعت، معدن و تجارت مستقر میباشد، بازوی اجرایی هیأت عالی نظارت (به عنوان عالیترین مرجع صنفی کشور) به شمار میآید و علاوه بر هماهنگ کردن امور، وظایف تهیه و تدوین مکتوبات مورد نیاز جهت تصویب هیأت و ارایه پیشنهادات و همچنین ارزیابی عملکرد سازمانهای صنفی و رسیدگی به شکایات واصله (مطابق موازین قانونی و مصوبات هیأت) در حدود اختیارات خود عهدهدار است.
گلگواهی در خصوص روال اخذ مجوز پروانه کسب اظهارکرد: اخذ مجوز پروانه کسب تابع آییننامه اجرایی مربوط و ضوابط خاص داخلی اتحادیهها است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.