ژربرا جامزونی، گیاهی گلدار

ژربرا جامزونی، گیاهی گلدار گروه محیط‌زیست- ژربرا جامزونی یا گل تاب گونه‌ای از گیاهان گلدار چندساله از جنس ژربرا در خانواده گلستارگان و بومی منطقه ترانسوال آفریقای جنوبی است. ژربرا جزو گیاهان یک‌پایه است که گل‌های نر و ماده روی یک گل‌آذین قرار می‌گیرند. به‌طور معمول ابتدا گل‌های زبانه‌ای که در حاشیه خارجی گل‌آذین قرار […]

ژربرا جامزونی، گیاهی گلدار

گروه محیط‌زیست- ژربرا جامزونی یا گل تاب گونه‌ای از گیاهان گلدار چندساله از جنس ژربرا در خانواده گلستارگان و بومی منطقه ترانسوال آفریقای جنوبی است.

ژربرا جزو گیاهان یک‌پایه است که گل‌های نر و ماده روی یک گل‌آذین قرار می‌گیرند. به‌طور معمول ابتدا گل‌های زبانه‌ای که در حاشیه خارجی گل‌آذین قرار دارند و بعد گل‌های نر داخلی باز می‌شوند که در نتیجه خودباروری در ژربرا با مشکل روبه‌رو می‌شود.

ژربرا جامزونی دارای ریشه‌های عمیق بوده و گل‌های آن بر روی ساقه‌ای پرزدار تشکیل می‌شوند و از میان برگ‌های طوقه‌ای نیزه‌ای شکل و با بریدگی‌های عمیق این گیاه ساقه گل‌دهنده خارج می‌شود

برگهای آن به طول ۱۵ تا ۴۵ سانتی‌متر است و سطح فوقانی آنها سبز تیره و سطح زیرین آن سبز کمرنگ و پوشیده از کرک‌های متراکم است.

گل‌ها متشکل از گلبرگ‌های شعاعی زیبا به رنگ‌های زرد صورتی پرتقالی قرمز بنفش سفید و کرم است، قطر گل‌ها ۵-۱۲ سانتی‌متر و طول ساقه حدود ۲۵-۶۰ سانتی‌متر است

این گیاهی دائمی، گرمسیری بوده و حساس به سرما می‌باشد و حداقل دما برای این گل ۱۰ درجه سانتی‌گراد است. دمای ایده‌آل آن ۱۳ تا۱۸ درجه سانتیگراد می‌باشد.

ژربرا در شرایط با شدت نور بالا بهتر گل می‌دهد و روز کوتاه را ترجیح می‌دهد به عبارتی روز کوتاه اختیاری است.

خاک مناسب آن خاک لوم و یا شنی با زهکشی خوب و PH بین ۶٫۵ تا ۷ است. خاک باید سبک و غنی از مواد‌آلی باشد.

بهتر است فواصل آبیاری با خشک شدن خاک سطحی گلدان باشد و از آبیاری زیاد بپرهیزید.

بهتر است هر دو هفته یک بار با کود مایع مخصوص گیاهان خانگی، این گیاه را تغذیه نمایید.

مراقب باشید، ژربرا در خاک‌هایی مرطوب با زه‌کشی نامناسب دچار پوسیدگی طوقه و ریشه می‌شود.

تکثیر ژربرا از طریق کاشت بذر در دمای ۱۳ تا ۱۸ درجه سانتی‌گراد در فصل پاییز و یا اول بهار و یا تقسیم گیاه در اول بهار یا تهیه قلمه در فصل تابستان امکان‌پذیر است.

 

ازدیاد بذری امروزه متداول نیست زیرا تغییرات ژنتیکی زیادی در بین گیاهان حاصل از بذر مشاهده می‌شود. گیاهان حاصل از ازدیاد غیرجنسی، شبیه گیاهان مادری هستند. بنابراین خصوصیات ژنوتیپ و فنوتیپ گیاهان مادری در نتایج ثابت باقی می‌ماند. از دیار غیرجنسی ژربرا از روش‌های تقسیم‌بوته، قلمه، ریزقلمه و ریزازدیادی انجام می‌شود.