دود ماجراجویی آمریکا در چشم مصرف‌کنندگان نفت

دود ماجراجویی آمریکا در چشم مصرف‌کنندگان نفت نماینده اسبق ایران در اوپک گفت: علی‌رغم افزایش تولید نفت شیل، تنش‌های اخیر در منطقه خاورمیانه موجب شده قیمت نفت روند افزایشی خود را حفظ کند. محمد علی خطیبی، در گفت‌وگو با مهر با تأکید بر این‌که دو عامل مهم در حال اداره بازار بین‌المللی نفت است، گفت: […]

دود ماجراجویی آمریکا در چشم مصرف‌کنندگان نفت

نماینده اسبق ایران در اوپک گفت: علی‌رغم افزایش تولید نفت شیل، تنش‌های اخیر در منطقه خاورمیانه موجب شده قیمت نفت روند افزایشی خود را حفظ کند.

محمد علی خطیبی، در گفت‌وگو با مهر با تأکید بر این‌که دو عامل مهم در حال اداره بازار بین‌المللی نفت است، گفت: نخستین اهرم کنترلی قیمت نفت را می‌توان اسناد و گمانه‌زنی‌هایی دانست که دال بر ادامه روند کاهشی تولید نفت اوپکی‌‌ها و غیراوپکی برای ۶ ماه آتی است. چنین تصمیمی می‌تواند این شبهه را که میزان عرضه نفت در بازار‌‌ها رو به کاهش می‌روند، تقویت کند. در چنین شرایطی می‌توان به افزایش قیمت نفت امیدوار بود. البته نتیجه نشست اجلاس سران اوپک در ماه می‌۲۰۱۷ می‌تواند تعیین‌کننده قیمت‌های آتی بازار باشد.

به گفته او اهرم بعدی که می‌تواند زمینه‌ساز افزایش قیمت نفت شود مسایل ژئوپلیتیک است. به این ترتیب که با آغاز ماجراجویی‌های آمریکا به ویژه در منطقه خاورمیانه، احتمال درگیری کشورهای تولیدکننده نفت با این معضل می‌تواند میزان تولید نفتشان را کاهش دهد. بررسی واکنش‌های اخیر بازار نفت، نشان می‌دهد که ناامنی‌های موجود در منطقه سوریه و به دنبال آن احتمال حمله آمریکا به کره‌شمالی و نوار غزه، می‌توان به روند افزایش قیمت طلای سیاه کمک کند.

نماینده اسبق ایران در اوپک تصریح کرد: ناامنی‌های بین‌المللی به ویژه در منطقه خاورمیانه موجب افزایش قیمت نفت می‌شود. این در حالی است که افزایش تولید شیل‌اویل‌‌ها انتظار می‌رفت که حتی اگر منجر به افزایش عرضه به بازار نشود به‌طور طبیعی فرکانس منفی به بازار ارسال کند حال آن‌که چنین نشد. البته باید در نظر داشت که تولید شیل‌اویل‌‌ها دامنه هزینه‌ای بین ۳۰ تا ۸۰ دلار برای هر بشکه را در بر می‌گیرد.

، قیمت جهانی نفت در بازار معاملات روز سه‌شنبه به دلیل افزایش تولید نفت شیل آمریکا با روند نزولی آغاز بکار کرد؛ این در حالی است که تنش‌های اخیر در منطقه خاورمیانه تأثیر کاهش بهای طلای سیاه را در سایه تحولات خود قرارداد و این روند موجب شده که بار دیگر امید‌‌ها را برای رسیدن قیمت به بیش از ۵۶ دلار در هر بشکه زنده شود.