روش‌ جدید معاونت علمی برای تأمین سرمایه؛ اوراق توسعه فناوری!

معاون علمی و فناوری رئیس‌‌جمهور، با حضور در برنامه چرخ سیما ابزارهای جدید تأمین مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان را تشریح کرد. گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، حسین افشین؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، میهمان برنامه «چرخ» شبکه چهارم سیما بود و برنامه‌های معاونت علمی درخصوص افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه علم و فناوری […]

معاون علمی و فناوری رئیس‌‌جمهور، با حضور در برنامه چرخ سیما ابزارهای جدید تأمین مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان را تشریح کرد. گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، حسین افشین؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، میهمان برنامه «چرخ» شبکه چهارم سیما بود و برنامه‌های معاونت علمی درخصوص افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه علم و فناوری در سال ۱۴۰۴ را ارائه کرد.

مدل‌های تأمین مالی بیشتر می‌شود

افشین؛ درخصوص ابزار جدید تأمین مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان، اعلام کرد: با همکاری بانک‌مرکزی توانستیم اوراقی تحت عنوان «اوراق توسعه فناوری» عرضه کنیم که ۲۰ همت جذب سرمایه برای شرکت‌ها با این اوراق انجام گرفت. وی اضافه کرد: با صندوق توسعه ملی توافق کردیم که روی پروژه‌های فناورانه تا ۱۰۰میلیون دلار سرمایه‌گذاری صورت گیرد. معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، تأکید داشت: از مهرماه سال گذشته با ذی‌نفعان مختلف زیست‌بوم دانش‌بنیان جلساتی داشتیم و سعی کردیم به مدل‌های جدید سرمایه‌گذاری برسیم.

سال ۱۴۰۴، هر روز یک محصول جدید

افشین؛ درخصوص ماهیت سرمایه‌گذاری در حوزه دانش‌بنیان، تأکید داشت: از اواخر دهه ۸۰ تاکنون حدود ۸۰۰ میلیارد تومان، یعنی نزدیک به یک همت در حوزه نانو سرمایه‌گذاری شده است. با این حال، تنها در سال ۱۴۰۲، درآمد این حوزه ۶۰ همت بود. از این مقدار نیز حدود شش همت بابت ارزش‌افزوده به دولت بازگردانده شده است. او تأکید کرد: سرمایه‌گذاری در حوزه‌های علم و فناوری به صورت بلندمدت است و امروز اعلام می‌کنیم که در سال ۱۴۰۴ در هر روز یک محصول جدید معرفی خواهد شد. برخی حوزه‌های علم و فناوری در کشور به بلوغ رسیده‌اند و سرمایه‌گذاری در آن‌‌ها حتماً موفق خواهد بود. معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، درخصوص سایر حوزه‌های علم و فناوری، اضافه کرد: در برخی از حوزه‌های فناوری مانند کوانتوم، لیزر و هوش‌مصنوعی نیز امسال قرار است تمرکز سرمایه‌گذاری داشته باشیم. او درخصوص انتظارات بازگشت سرمایه حوزه‌های فناورانه، گفت: دیدگاه به زمینه علم و فناوری نباید به‌عنوان بخش هزینه‌ای باشد و باید به دید سرمایه‌گذاری به آن نگاه کرد. در برخی حوزه‌ها مانند هوش‌مصنوعی نمی‌توان انتظار برگشت سرمایه در تنها یک‌سال را داشت. افشین؛ تأکید کرد: در دنیا و در کشورهایی مثل فنلاند یا کره‌جنوبی برابر با حدود سه تا پنج درصد تولید ناخالص در زمینه تحقیق‌و‌توسعه هزینه می‌شود. این عدد در کشور ما نزدیک به ۰٫۳ درصد است که عدد ناچیزی است. این میزان در برنامه هفتم نوشته شده که باید به چهار درصد برسد. وی تصریح کرد: برخی از منتقدان می‌گویند که در برخی حوزه‌ها هزینه زیادی می‌شود، در صورتی که میزان این هزینه نسبت به دنیا بسیار ناچیز و دستاوردهایش بسیار است.